Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Teşekkürler;
Yaparken fotoğraf çekmeyi unutuyorum işimiz bitip toplanırken birkaç fotoğraf çekiyorum genel olarak. Biraz daha fotoğraf çekeyim gittiğimde. Malzeme listesi ilk mesajımda olanlar, ekstra bir malzeme kullanmadım şu ana kadar. Bayram dolayısıyla fazla çalışamadık. Sadece zemini...
Olması gerekiyor fakat 750 kg altında olan hafif çekme karavanlarda aracın plakasını takıp kullanabiliyorsunuz. Konu hakkında forumda epey detaylı bir yazı vardı. Oradan daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Ben de bu şekilde kullanmayı düşünüyorum. Yoksa takayım 1 saatte içindekileri soğutsun olmaz bununla. İçine koyduğum soğuk malzemelerin soğuk kalmasını desteklesin yeter. 2. peltieri düşündüm fakat çakmaklığı epey zorlayacaktı vazgeçtim. Günübirlik yada tek gecelik pikniklerimi kurtarır diye...
Bu aralar pek düşünmüyorum. Bu dolap bana yeter bir süre. 12V yerine 220V kompresörlü almak daha mantıklı çünkü ekovat kompresörler çok pahalı. Onun yerine inverter ve 220v dolap almayı planlıyorum. Alibaba ağır ürünlerde kargoda bizi üzüyor :sweat:
Merhabalar;
Geçenlerde iki günlüğüne dağ tepe gezelim dedik. Yiyeceklerimizi yanımıza alalım, ekmek arası yanında da soğuk bir içecek yeter dedik. Başlıkta buzdolabı yazdım ama çakmaklığa takılan oto soğutucusu almak için marketlere baktığımda en uygununun 200 liradan başladığını onun da...
Teşekkür ederim;
Kompozit paneli aldım. Dış için 4mm kavak, iç yüzey için ise 4mm kayın kontraplak aldım. Dış tarafı kontraplakla kaplayıp üzerine kompoziti yapıştırmayı planlıyorum. bu ikisini nasıl tutturabilirim birbirine? Bunu bulamadım.
Saygılar...
Teşekkür ederim;
Babama güvenerek girmiştim bu işe sağolsun her zamanki gibi gösterdi becerisini.
Çıkma dingili almamdaki ilk neden uygun fiyatlı olması, torsiyon ve amortisör de içinde olunca zaten ihtiyacımı karşılıyor dedim. Yanlış düşünüyor olabilirim ama düşüncem şu; bu dingilin çıktığı...
2. GÜN
Şasenin alt kısmı bittikten sonra geldik asıl sıkıntılı kısma. Tospik'in alt şasesinin arka kısmından ön cama kadar, sabit olmayan bir açıyla eğimli giden tasarımı vardı. Çizerken bunun tam çizdiğim şekli ile yapılamayacağını düşünüyordum. Fakat baba faktörü devreye girdi.
Ben(Babama...
BİRİNCİ GÜN
Babamı ikna ettikten sonra yapıma öncelikle elimde olan ve tüm projemizi ona göre uydurmak zorunda olduğumuz, Renault Ekspress çıkma dingilinin ölçüsünü almayla başladık.
Torsiyonlu dingili, amortisörleriyle birlikte aldım. Orijinal fren telleri ve kampanaları üzerindeydi...
Merhabalar;
31 yaşındayım çok uzun süredir, taa üniversiteye başladığımdan beri kendi karavanımı ve ahşaptan kendi evimi yapmayı hayal ediyordum, önce karavanı yapacak bir güzel gezip, sonra bahçede yerleşik hayata geçecektim(karavanla gezmenin tadını aldıktan sonra yerleşik hayata...
Aslında paylaşımınızda daha önce araştırdıklarımın ötesinde bir konu yoktu. Fakat bu bilgileri o kadar toplu hale getirmişsinizki hepsini birden görünce kafamda bazı noktalar daha iyi şekillendi. Yaptığım tasarımı defalarca değiştirmiştim ama bu son oldu ve imalata başladım. Hatta şase ve gövde...
Yaklaşık 2 senedir ikinci araç olarak Mahindra Pickup 4*4 kullanıyoruz. Fayda maliyet açısından inanılmaz bir araç. Yakıt olarak gayet uygun 40 kuruş civarı yakmakta. 4*4 e alındığından ise tam bir canavara dönüşmekte. Uzun yolda binek otomobile göre çok rahat 2-3 saatlik yolculuklarda hiç...
Çeken araçtaki plakanız orijinal olduktan sonra 4 metre arkasındaki aynı plakanın mühürsüz olmasını sorun edeceklerini düşünmüyorum. Zaten burada amaç çeken aracın plakası görünmediği için, plakanın olduğunu arkadan belirleyebilmek diye düşünüyorum.
Çeken araçtaki plakanız orijinal olduktan sonra 4 metre arkasındaki aynı plakanın mühürsüz olmasını sorun edeceklerini düşünmüyorum. Zaten burada amaç çeken aracın plakası görünmediği için, plakanın olduğunu arkadan belirleyebilmek diye düşünüyorum.