Arama sonuçlarınız

1. theta

Babamın Karavanı :) Hymercamp 46...

Ynt: Babamın Karavanı :) Hymercamp 46... Teşekkürler Mesut Bey, Levent Bey :))

2. theta

Ynt: Babamın Karavanı :) Hymercamp 46... Çok teşekkürler arkadaşlar :) Bu virüs bana babamdan bulaşmıştı; arada o iyileşmişti ama gene yakalandı :) Ferhat Hocam, bugün boileri söktüm bile; ışıkları yanıyor ama devreye girmiyordu. Bakımı sürüyor, bitsin resimleri koyarım bilgi içinn ;)
  3. theta

Merhabalar, bir süredir babam için bir karavan bakıyorduk. Ya bir Ducato kamper yaptıracak ya da ikinci el ithal bir karavan alacaktık. Babam 70 yaşın üzerinde olduğundan büyük araçları tercih etmiyor; hızlı gitmek gibi bir derdi de yok. Sonunda biraz da rastlantı sonucu bir arkadaşımızın...

4. theta

Motokaravan Zorunlu Trafik Sigortası

Ynt: Motokaravan Zorunlu Trafik Sigortası Bu aralar sigorta yaptıran var mı? Kaçtan gidiyor :(
  5. theta

Portatif Solar Güç Ünitesi mi Yapsak?

Ynt: Portatif Solar Güç Ünitesi Mi Yapsak? Doğru:) Aslında en mükemmel kullanım konforu, diğer kaynaklar seçildiğinde 220V varsa doğrudan şarja, akü varsa çıkış kontrolü de doğrudan invertere geçerse elde edilir ama paralel rölelerle falan mümkün olur mu biraz kafa yormak lazımm. İşyeri yoğun...

6. theta

Ynt: Portatif Solar Güç Ünitesi Mi Yapsak? Eveet, Devre şemamızın son hali aşağıda. Geldiğimiz nokta başlangıçtan epeyce ilerde :) Kaynak seçimi (SW0) en temel anahtar. Güneş panelinden mi diğer kaynaklardan mı şarj edileceğini seçiyor. Eğer diğer kaynak seçilirse, Gücünü 220 girişinden alan...

7. theta

Ynt: Portatif Solar Güç Ünitesi Mi Yapsak? Teşekkürler Ferhat Hocam; bu poroce daha güzel olacak :) Fazladan bağlantıyı uçurdum; devreyi tamamlayayım, yayınlayacağım.
  8. theta

Ynt: Portatif Solar Güç Ünitesi Mi Yapsak? Haa, bu arada bu başlığın orijinal "poroce" sinin ödülleri de elime ulaştı bugün nihayet. Üstelik bazıları çift gönderilmiş. Bir tane güneş paneli de gelmedi ama olsun :)
  9. theta

Ynt: Portatif Solar Güç Ünitesi Mi Yapsak? Bence koyalım sw0' ı başımız ağrımasın :) Şemaya bakınca fark ettim, 9 pinli de olsa olur hem bu anahtar; en üst bağlantı her durumda doğrudan bağlı zaten; hata mı yaptım yoksa :-\ Akü ve inverter üzerinden 220 şarj ederken kazara sw1 i akü yönüne...

10. theta

Ynt: Portatif Solar Güç Ünitesi Mi Yapsak? Ferhat Hocam sanırım kaynak seçimi için 12 pinli şalter gerekip gerekmeyeceğini kastettin sanırım son mesajında. Anlamamışım ben onu... 2 şalterli şema tam bitmedi ama şöyle bir şey:

11. theta

Ynt: Portatif Solar Güç Ünitesi Mi Yapsak? Öyle bir anahtar olmadan güç kaynağından Li ion grubunu ayırabilir miyiz ki? Bulması zor olabilir zaten ama işler karışır diye düşündüm... İnverter Li-ion pillerle de beslenebildiğinden kazara "pillerin kendini kendini şarj etmesi" döngüsüne...
  12. theta

Ynt: Portatif Solar Güç Ünitesi Mi Yapsak? Gerçi 1A le ne sarj olur akü :)

13. theta

Ynt: Portatif Solar Güç Ünitesi Mi Yapsak? Hmmm... +batt ve -batt arac aku sarjina mi gidecekkk?
  14. theta

Ynt: Portatif Solar Güç Ünitesi Mi Yapsak? Şema için destek isterimmm ;) Örneğin: "Diyelim bir 12 kontaklı şartel daha koyup güç girişini solar ya da 220V olarak seçtik. İnverter üzerinden akü şarjını nasıl ekleyeceğiz" gibi sorunsallar var kafamda da :(
  15. theta

Ynt: Portatif Solar Güç Ünitesi Mi Yapsak? O zaman doğrudan aküden şarj etmek yerine, 4 tane 5V 1A çıkış veren kaynaktan invertör üzerinden akü şarjı (verim %15 gibi düşük olsa da) veya doğrudan 220V dan şarj yapacak şekilde düzenleyebiliriz devremizi değil mi? Hoş bu durumda şema iyice...

16. theta

Ynt: Portatif Solar Güç Ünitesi Mi Yapsak? Hmmm, bak bu aklıma gelmemişti. Araç aküsünden şarj sırasında da pillerden biri dolunca öbürleri tam dolmayacak :( DC giriş voltajını bölüp yine tek tek şarj etmenin bir yolu var mıdır? AC şarjı için aşağıdakilerden 4 tane kullansak? :/...
  17. theta

Led Mini Lüks Lambası Projesi

Ynt: Led Mini Lüks Lambası Projesi Önemli bir eksikmiş, iki tane li ion pilin başını yedim bu ufaklığın eksik olmasından :) Solar güç ünitesi devresinin son hali ile ilgili yorumunu hasretle bekliyorum Ferhat Hocam :D
  18. theta

Ynt: Portatif Solar Güç Ünitesi Mi Yapsak? Şimdiii, son geldiğimiz durumda devre aşağıdaki şekle geldi. Panelin Lipo / akü şarj seçimi için 12 pinli bir anahtar kullanacağız (varmış üstelik :) ). Aküden Lipo ya şarj için piller doğrudan seri bağlantılı oluyor. Aküden şarj tuşuna basıldığında...

19. theta

Led Mini Lüks Lambası Projesi

Ynt: Led Mini Lüks Lambası Projesi Sonunda pillere aşırı deşarj koruması ekledim! En son mart sonunda yapacağım demiştim ama bu güne nasipmiş :) Artık kamp lambamızın pilleri çok daha uzun ömürlü olacak. Portatif solar güç ünitesi başlığında sözünü ettiğim li-ion pil koruma devrelerinden...
  20. theta

Ynt: Portatif Solar Güç Ünitesi Mi Yapsak? Bu sayede 4 seri bağlanmış pil için yapılmış koruma devresi yerine balans şarja yakın özellikte şarj sağlamış olacağız. Arada verimi düşüren ekranlar vb. de olmadığından daha çabuk şarj olacak piller. Arada devre varken geri boşalır mı ki piller yine...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,051
Kayıtlı Üye Sayımız
166,793
Kaydolan Son Üyemiz
ugursarisoy

SON KONULAR

Geri