Arama sonuçlarınız

1. theta

Sadece 3.8kg ağırlığında kendin yap jeneratör, tam karavancılara göre, 12V 20A

Sonuçta bizim yapmaya çalıştığımız şey, olabildiğince küçük ve hafif bir cihaz yaparak karavan akülerini pratik olarak şarj etmek. Elektronik, elektrikli ya da mekanik devir kontrolü ile sistemi karmaşıklaştırmak bu projenin mantığına aykırı. Bunları yapacaksak zaten hazır satılan kaliteli...

2. theta

Bilgi doğru, teşekkürler. Bu küçük jeneratörün kullanım amacı akü (leri) şarj etmek olduğundan yüke göre dalgalanmalar çok da önemli olmayacaktır. Doğrudan cihaz bağlayacak olursak dediğiniz konu öne çıkıyor tabii. Devri hassas ayarlayacak vidalı bir düzenek de yapılabilir gerekirse; ya da...

3. theta

Güzeel, demek ki 3 faz AC taşırsak yükü böleceğimiz için mesafeyi yeteri kadar uzatabiliyoruz. Pahalı, kalın ve kullanışsız kablolardan da kurtuluyoruz. 1.4mm bobin telini bana gereken miktarda satan bir yer bulamadım :( 20m kadar (250g) gerekli; alabileceğim bir yer bilen var mı?
  4. theta

Sitedeki kablo kesit hesabında, 375W, 10m, 15V ve %6 gerilim düşümü için kesiti 4.96mm2 olarak veriyor; 3x2.5=7.5mm2 lik kablo fazlasıyla yeter diye anlıyorum ben. 10m oldukça yeterli bir mesafe diye düşünüyorum...

5. theta

Burada çıkan kesit değeri toplam kaablo kesiti değil mi? Yoksa faz baaşına mı?

6. theta

O zaman iki seçenek arasında karar vermeliyiz: 1. 3 fazlı, karavanda DC ye dönüşecek sistemle 3x2.5 kablo kullanmak 2. Jeneratörde DC ye dönüştürüp 2x6mm kablo kullanmak Jeneratörü uzağa koymak istediğimize göre hangisi birim uzunlukta daha az kayıp oluşturur ona göre yapmalyız seçimimizi...
  7. theta

Voltajı kolayca arttırabiliriz aslında; bobinleri kendimiz saracağız. Kaybı hesaplayıp gerilimi buna göre arttırsak mı?
  8. theta

Ferhat Hocam önce bir yapalım, sonra sesini de azaltırız :) Ses kaynağına mesafemizi iki katına çıkardığımızda duyduğumuz gürültü yarısına düşüyor; dolayısıyla kaynağı uzaklaştırmak çok pratik bir çözüm ses açısından. 15V 25A alternatif akımda kabloyu optimum ne uzunlukta tutmalıyız sence?

9. theta

Yokk, kırılmadım merak etmeyin :smiley: Tasarım detaylarını vermedim bu aşamada, ama hesaplarını yaptım; kısa ve öz yazmıştım ama biraz açabiliriz konuyu tabii. Evet, 3 fazlı alternatif akım üreteceğiz, sonradan diyotlarla her bir fazı doğru akıma çevireceğiz. "Jeneratör" kelimesi genel...

10. theta

Merhabalar arkadaşlar, epeydir yazmıyordum, canlandıralım mı bu konuyu :) .... Bu aralar vakit buldum, elektrik kesintilerinin de katkısıyla bu mini jeneratörden yapmaya karar verdim :) Küçük bir motor aldım 2 zamanlı; jeneratör kısmını ise outrunner motor yerine rüzgar jeneratörlerinde...
  11. theta

Karavan Halı Kaplama Tekniği

Teşekkürler...

12. theta

Teşekkürler :)
  13. theta

Babamın karavanındaki halı duvardan duvara "bukle" tipi, alt kısmı beyaz keçe...
  14. theta

Eveet, overlokları da hallettik; şık durdu :)

15. theta

Olmasına olur da, önce CAD formatında çizmek gerek ;)
  16. theta

Teşekkürler Reşat Bey... Bu da bizim karavanın halıları. Eskiler ve yeniler...
  17. theta

Uğramıyorlar bizim oralara ;) Bir yer buldum; du bakalım...

18. theta

Yazın halıları kullanmamaya karar verdik biz de; aracın kendi vinil kaplaması var zaten; kışın halıdan vazgeçilmez ama soğuk nedeniyle...
  19. theta

Teşekkürler arkadaşlar :) Otobüs halıları genelde koyu renkli oluyor; dokuması da uzun süre dayanması için biraz kaba yapılıyor. Minibüs yolunda (Fahrettin Kerim Gökay Cd.) Petrol ofisinden 100m kadar sonra Bostancı yönüne giderken sağda bir Samur bayisi var (Şengül Halıcılık). Çeşit çok...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,052
Kayıtlı Üye Sayımız
166,794
Kaydolan Son Üyemiz
fuatkollayan

SON KONULAR

Geri