Arama sonuçlarınız

1. theta

Karavanda Çamaşır Makinesi Konusuna Yeni Bir Yaklaşım :)

1700W mış. Akü ile çalışması çok yorar sistemi. Kalkış akımı çok yüksek değilse 2kVA lık jeneratör kullanılabilir sanırım...

2. theta

Merhabalar, LG nin bu çamaşır makinesi gerçekten ilginç ve kullanışlı bir tasarım bence de. Makineyi yatay hale getirip bir çekmece gibi kullanmak da farklı görüş açısına güzel bir örnek. Tabii suyu ısıtma, yüksek devirde sıkma gibi özellikleri nedeniyle çok enerji gerektirmesi kaçınılmaz...
  3. theta

Selamm, Kullandığımız motor 85-90W gücünde 2kg' a kadar sorun çıkamayacağını düşünüyorum. Devri 90d/d gibi ayarladık; yıkama için yeterli görünüyor mevcut örneklere göre. Santrifüj sıkma için daha yüksek güç gerekli ama boyutları büyüteceği için eksenden uzaklaşıyoruz ;) Neyse, prototipi...

4. theta

Bir karavanda uygulandığını okumuştum. LG aslında ek kapasite için yapmış bu ürünü. Normal çamaşır makinasının altına takılıyor, gerektiğinde kullanılıyor. Diğer makinadan bağımsız çalıştığından tek başına da kullanılabilir. Ancak yüksek enerji gereksinimi, aracın baştan bu ekipmana göre...
  5. theta

:) çok daha basit bir "poroce" olur o alet, ama Türkiye de önce tente konusunu çözmek gerek sanırım... Pek çok karavancı ya tente kullanmıyor, ya da ticari tentelerin uç kısmındaki kutulardan yapılma gergi kolu olmayan tente gibi çözümlere yöneliyor...

6. theta

Merhabalar, konuyu açarken ilk mesajımda farklı bir bakış açısına neden ihtiyacımız olabileceğini anlatmaya çalışmıştım. Bilgilerini paylaştığınız makinaya benzer bir ürün var zaten bizde (ilk fotoğraftaki). Ancak karavanın kısıtlı alanında öyle bir şey taşımak makul değil bana göre. Kamplarda...

7. theta

Eveet, temel parçalar elime ulaştı; CAD resimlerini gerçek parçalara göre revize ettik. Yarın tornada eğleneceğiz biraz :)
  8. theta

Alternatifler içinde üzerinde en fazla durduğum versiyon, tüm motor grubunun yıkama kabının dibine konulduğu tip. Motor olarak en yaygın kullanımlı güçlü DC motorlardan olan (dolayısıyle görece olarak daha hesaplı tedarik edilebilen) silecek motoru kullanacağız. Su geçirmez bir kap içerisine...
  9. theta

Bizim yaptığımız tasarım konuya özgün bir nitelik getirmiyorsa yapmayalım daha iyi :smiley: Şimdi şöyle bir şey yapmayı başarabilsek nasıl olur: - Bir kere, 12V DC ile çalışabilmeli - Boyutu daha da küçülebilmeli ve rahatça taşınabilmeli - Her iki yöne de dönerek daha sağlıklı yıkamalı, işi...

10. theta

Bu tip bir ekipman, taşınabilirlik konusunda bir adım öne geçiyor boyutları ve pratikliği açısından. Önce onun 12V versiyonunu yapayım dedim. Gövdesini ve mekaniğini kalıp yapmadan aşağıdaki tasarımla çözdüm ama yeni bir 90W 12V DC motor kendi başına epeyce maliyetli olduğundan (250TL civarında)...

11. theta

Baktım çoktandır bir şey paylaşmamışım forumda, birkaç gündür üstünde çalıştığım "taşınabilir çamaşır makinesi" porocem konusunda bilgi vereyim istedim sizlere... Şu anda en iyi çözümlerden biri, Sinbo nun bir dönem sattığı 15dk çalışan mini makineler. Her ne kadar bu aralar piyasada yenisi...
  12. theta

Pratik, Kolay Yapılabilen, Üstelik De Ucuz Sütunlu Matkap :)

Teşekkürler. Aynı boyutlarda stroğu 180mm den 270mm ye çıkardım. Derinlik göstergesi ve stoplaması da ekledim tasarıma ama pratikte denemediğim için yayınlamıyorum o versiyonu ;)

13. theta

Teşekkürler. Ticari olarak satılan ürünlerden çok daha rijit oldu. Tasarımında da iki değişiklik yaptık geliştirme olarak, aşağıda son hali:
  14. theta

Tamamlanmış hali ve detaylar da aşağıda. Şimdi bunu kullanarak konrplak ya da silinmiş lamine ahşaptan süper kaliteli bir örnek de yapabiliriz istersek :)
  15. theta

Neyse, çözüm olarak kolonun tüm parçalarını suntadan (eski bir mobilya kapağından :) ), kızakların bağlandığı arabayı da baaşka bir porocemizden artan 18mm kontrplaktan yaptık: Bu arada matkabı sıkıştıracaak parçayı sadece bir taraftan kesmek çok daha iyi sonuç veriyor. Deliği delmiş...

16. theta

Eveet, bugün tasarımı gerçeğe dönüştürdüm ve kullaanmaya başladım :) Önemli şeyler öğrendik; paylaşalım: MDF yi kalınlğından vidalamak çok kötü bir fikirmiş :) Önceden delik de delseniz, özel vidalar da kullansanız MDF ayrılıyor. Çapının %80 i kadar bir matkapla delip vidalarken iki taraftaan...
  17. theta

Kullanılacak malzemeleri de aldım. Kolon yayı olarak kapı çekme yayı kullanacağız, 4TL, raylar 17mm 246mm boyunda stabilit çekmece rayı, 7TL, matkap bağlantıları 4 adedi 4TL, 20mm mapa 5TL, vidalar 4x50mm YHB ahşap vidası, 2.7TL, kalan ıvır zıvır elimde vardı, MDF leri de babamın atölyesindeki...
  18. theta

Yapılacak aparat hem yeterince hassas olmalı, hem kolay üretilebimeli hem de ucuza mal olmalı... Bu üç seçenek genelde bir arada olmaz :smiley: Hazır kendin yap ürünleri incelediğimde yapılan önemli bir hatayı gördüm: Pek çok örnekte, insanlar hassas olduğu ve ucuza bulunabildiği için bilyalı...

19. theta

Merhabalar arkadaşlar, kendi kendine bir şeyler yapmak isteyen herkes gibi zaman zaman dik delik delme ihtiyacım oluyor benim de. Bir atölyem olmadığından masraf edip sütunlu matkap alsam, koyacak yerim yok. Hazır satılan dik delik delme aparatlarından aldım Bauhaus' dan, sakın aynı hatayı...
  20. theta

Park Halinde Akü Koruma Için Modifiye Regülatörlü Panel

Yazdıklarınızı keyifle okudum, demek ki bir ben değilmişim karavanı ile (hatta otomobili ve motosikletiyle de :smiley: ) konuşan. Yaşam aküsü olarak Sonnenschein (Exide ürünü o da; bir düşük fiyat sınıfı) Jel akü kullanıyorum iki defadır. Birinci 4.5yıl kadar gitti. Aslında daha uzun...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,051
Kayıtlı Üye Sayımız
166,792
Kaydolan Son Üyemiz
wdeepw

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri