Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Normal katlanır kovayı çamaşır yıkama harici depolama için kullanmak iyi fikir; ama her karavanda onu koyacak yer aynı boyutlarda olmayabilir. Diğer türlü, kazanı "katlayabilirsek" istersek depo olarak ta kullanabiliriz katlanmamış haliyle.
Silikon katlanır kovaların en büyüğü 15lt kadar...
Güzel bir araştırma ve derli toplu bir değerlendirme olmuş, teşekkürler...
Aslında böyle bir çalışmaya girerken amacım, değerlendirmenizin en sonunda vardığınız noktadaki makinanın da karavan içerisinde kapladığı fazladan hacmin önüne geçebilecek bir çözüm arayışıydı.
Bu arada "kazanımızı"...
Güç konusunda sorun yok; örneğin 12V 7A lik kullandığım motor; 2.2kgm tork sağlıyor ki, sanırım daha düşük güçte bir motor bile yeterli boşuna fazladan akım çekmemek için.
Şu kazan konusunu çözelim de, motor konusunda sorun yok bence...
Rica ederim, ben sadece yakıtların ısıl değerlerinin tek başına yeterli olmadığını, onu yakacak cihazın verimliliğinin de dikkate alınması gerektiğini hatırlatmak istemiştim.
Her cihaz uygun hava yakıt karışımını ayarlayıp tam yanma sağlayamayabiliyor örneğin. Elektrik ve LPG ısıtıcılarında...
Merhabalar,
doğru güçte seçilmiş bir silecek motorunun 15-20 dakika sonra yanacağı sonucuna nereden vardınız?
Saatlerce yağmurda araba kullanmışızıdır hepimiz...
Yolda dışarı asmak eğlenceli olur kesin ama pencerenin altındaki güzel çamaşırlığıma acırım :smiley:
Dolap/ranza nın çocuk kullanırsa düşmesin diye kullanılan ağ için yapılmış bağlantıları var; arasına ip gerebiliyorsunuz ;)
Merhabalar Kemal Bey,
teşekkürler tebrikleriniz için.
Benzer bir malzemeyle de deneme yapmıştım; suyun ve çamaşırların kütlesi güçlü bir eylemsizlik oluşturduğundan sonuç vermedi. Kovanın kendisi tek başına ayakta duramıyor o kadar kuvvetle. Ancak bir sap yapıp asarsak olabilir, o da pratik...
Ergün Bey merhabalar,
çok teşekkür ederim olumlu yorumlarınız için; taşıyıcıyı halen kullanıyoruz; şu anda Macaristan dan yazıyorum size. Taşıyıcı katlı pozisyonda, motosiklet gerekmiyor yurt dışı gezilerinde...
Önemli bir sorun yaşamadık taşıyıcıyla ilgili; motosikletin selesine basan kısmın...
Konunun başında da belirttiğim gibi, yazın halıları rulo yaparak evde bırakıp PVC tabanla kullanmak çok pratik; ama kışın da kullanıyorsanız halının konforu tartışılmaz bence...
2800kg değerini kağıt üzerinde, teknik özelliklerden aldıysanız aracı fiziken tartmanızda yarar var; sonradan eklenen malzemeleri içermeyebilir diye düşünüyorum...
Sonuçlar:
- Bir kere, arada conta olmasa bile sızdırmazlık gayet güzel sağlanabiliyor. Önceki mesajlarımda et kalınlığının etkisini düşünmeyip parçalar sıkışmaz contasız diye düşünmüştüm.
- Parçalar dönerse, esneme nedeniyle birbirlerinden kurtulabiliyorlar. İçten 120 derece aralıklı...
Vaay, neler olmuş burada ben yokken :)
Dün yolda endüstriyel açık deterjan vb. satan bir yerin önünde, amacımıza oldukça uygun olduğunu düşündüğüm bir kova buldum. En büyük çapı 400mm, yüksekliği de kapak hariç 410mm.
Aldım hemen :)
Şöyle bir şey: