Arama sonuçlarınız

1. memret

Kendim Mi Yapsam Yaptırsam Mı?

@Doğrucu Davut bey, siz "Kişiye değil, yanlışa nişan alıyorsunuz" darılıp gücenmeyiz müsterih olunuz. Tansiyondur çıkar/iner:) Bu konuda uzman değilim, Alternatörden aküye bir süre sonra düşük akım geçmesinin sebebi akünün dolmaya başlaması olabilir mi acaba, bataryalar dolarken ilk %60-70...

2. memret

Bu bilgi de sizin "uygun gördüğünüz.." bir bilgi sanırım:smiley: ""... ABD The Occupational Safety and Health Administration (OSHA) İş Güvenliği ve Sağlığı Kurumu, cam elyafının kansere neden olan bir madde olmadığına karar vermiştir. ..."""
  3. memret

Olmaz dediklerinizin tamamı yine "uygun görülmüş" şeyler sanırım.. Olmaz dediklerinizin tamamını 2 yıldır kullanıyorum ve oluyor.. 2 yıldır, Olmaz dediğiniz normal aküyü kullanıyorum. 2 yıldır, Olmaz dediğiniz kabloyu kullanıyorum, 2 yıldır, Olmaz dediğiniz modifiye sinüs inverter...

4. memret

N11 deki Onlarca ilandan sadece birisi. Monokristal kelimesini kullanmadım, o kelimeyi siz "uygun görmüşsünüz..":smiley:) JEL AKÜ kelimesi kullanmadım, o kelimeyi de iz "uygun görmüşsünüz..":smiley:) Tam sinüs kelimesi kullanmadım, o kelimeyi de iz "uygun görmüşsünüz..":smiley:) Diğer...
  5. memret

Ben sizin bu bakış açınıza katılmıyorum: İnovasyon çağında Acizane görüşüm: Zihni sihir proceleri müthiş değerlidir, Eski köye yeni adet GETİRİN, İcad ÇIKARTIN, Orjinal "ol-ma-sa bile" buluş yapın, Kopyalayın/ilham alın benzerini yapın, Asla sabiti kabul etmeyin her zaman alternatif çözüm...

6. memret

Karavanlarındaki şarj dinamosunun aküleri jet hızıyla doldurduğunun farkında değiller demek ki. Her araçta yaklaşık 100 amperlik bir dinamo var bu zaten (14.4*100= 1400 watt/saat ) gibi müthiş bir elektrik üreteci. Aracınızı yarım saat çalıştırsanız aküleri fuller zaten.

7. memret

Şu anda N11 de olan Akü ve 25w panelin fiyatını gördüğünüz için mi kafanız karıştı? 5 ile 10 nun arasındaki %100 fark olduğunu hemen farketmiştiniz ama İhtiyacınıza göre sonsuz adette 25w adetlik panel ve sonsuz adette akü alabileceğiniz aklınıza gelmedi sanırım:) (sonsuz kelimesinden de...
  8. memret

portapotti lazımlığın bizzat kendisi zaten, ben arada pek fark göremiyorum. Portapotti'yi çok ilkel bulduğum için kendi aracımda evlerde kullandığımız klozetten taktım. Maliyeti de portapotti'nin yarısı.
  9. memret

Biz karavan içine odunlu şömine yakan insanlarız, bence dünyanın bizden öğrenecek çok şeyi var:smiley::smiley::cool:

10. memret

Kablo Fiyatını 5 ya da 10 ile çarpsanız bile karavan yapım maliyetine etkisi ihmal edilecek düzeyde kalıyor..

11. memret

Solar paneller çok gereksiz.(motor karavanlar için) Solarsız karavan devri başlatalım. Araçların şarj dinamoları solar panellerin bir günde yaptığı işi yarım saatte yapabiliyor. Aküler azaldığında 30dk aracı çalıştır, bütün sorun çözüldü. Yılda birkaç hafta, haftada 1-2 gün kullanılan...
  12. memret

Kendi adıma, O kadar hesaba değer bir durum olacağını düşünmüyorum, aracı yarım saat çalıştırır solar panelin 1 günde yapacağı işi yarım saatte yaparım. Sohbet konu başlığından uzaklaşıyor sanırım..

13. memret

275w panel n11 de 600 tl ve günde yaklaşık 1,5kw elektirik üretir. Evinizdeki no-frost buzdolabına bile yeter bu. Güneş paneline bu kadar göbek bağlamaya gerek yok aslında, aracı yarım saat çalıştırdığınızda şarj dinamosu, güneş panelinin 1 günde yapacağı işi yarım saatte yapar.
  14. memret

Buzdolabının ne kadar çalışmak istediğine siz karar veriyorsunuz. Alacağınız her ek 25w panel(100tl) ve akü 250tl buzdolabı çalışma süresini sonsuza doğru götürür:smiley: Kompresör tüketimleri 40w dan başlıyor sanırım, pratikte 24 saat çalışacağını varsayarsanız günde 1kw üretecek kadar...
  15. memret

Fikir; Su sisteminin malzemelerini mahallenin nalburundan,(borular bağlantı parçaları sakız parasına, hidrofor 125-150tl, musluk 60tl, evye 50tl) Temiz/ pis su, tezgah altına 2-3 damacana, Solar sistemi ve Elektirik malzemelerini n11 'den,(25w solar panel 100tl, solar şarj 50-60 tl, kablonun...

16. memret

Elinizden biraz iş geliyorsa, vaktiniz varsa kendiniz yapın, 10-15 bine bitirirsiniz. Mütevazi davranırsanız 5-10 bine bitirirsiniz. Malzemesi 150-200 tl tutacak iş için ustalar 2 bin tl fiyat çekiyorlar. Maalesef kısa yoldan zengin olma peşinde herkes.
  17. memret

12 Volt Kompresörlü Buzdolabı Tavsiyesi

2 amper çok düşük gibi geldi, kullanımdan sonra soğutma performansını da paylaşmanızı rica ediyorum. yaz aylarında araç içi hamam olduğunda soğutmada yetersiz kalır mı acaba?
  18. memret

Hidrafor Seçimi

Bende genleşme tankı olmadığı için, hidrafor içindeki basınç azaltıkça anlık da olsa dereye giriyor. Tık Tık sesini duyuyorum. Lavabo yanına bir buton koydum kullanacağım zaman açıyorum.

19. memret

Iveco Daily 40c11 Otobüsten 4+1 Karavana Dönüşüm.

Motor-mekanik-elektrik bakım için masrafınız ne oldu?
  20. memret

Gezi Araçlarında Eberspächer Isıtıcı

orjinal webasto'nun 2. eli çok uygun fiyatlara bulunabiliyor

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,041
Kayıtlı Üye Sayımız
166,788
Kaydolan Son Üyemiz
Cengizhan65