Arama sonuçlarınız

1. Karavanlahayat

2010 Fiat Ducato L4h2 Karavan Yapımına Başlıyoruz

Semih bey umarım faydamız olur. her zaman paylaşıma açığız ne zaman isterseniz ulaşın lütfen. Biz de ilk olarak dizel ortam ısıtıcısından başladık malzeme teminine. sonrasında araca ve diğer malzemelere geçtik. Nereden başladığınız değil aslında, ne zaman başladığınız önemli. Sonu bir şekilde...

2. Karavanlahayat

Teşekkürler Davut bey, Umarım Karavancılar için daha iyi işartlar sağlanır. Henüz bu turizm şeklinin ülkeye katkısı da anlanabilmiş değil diye düşünüyorum . Selamlar.
  3. Karavanlahayat

Nihayet, Biz bu hafta ilk karavan deneyimimizi yaşadık. Öncelikle HGS konusunda bilgi vereyim size. HGS etiketini herhangi bir PTT yada Bankadan alabiliyoruz diye biliyorduk ancak karavan olunca öyle olmadığını anladık. Karayolu sınıflandırmasında 3.2 m aks aralığına kadar 1.sını, 3.2m den...

4. Karavanlahayat

Selamlar Semih bey, Çok teşekkürler. Sizin için de öncelikle hayırlı olsun. Hayal ile başlayıp, keyifle devam eden bir sürece girmek üzeresiniz. Umarım her şey gönlünüzce olur. desteğe ve bizim bildiğimiz bir şey ise bilgiye ihtiyacınız olursa çekinmeden yazın lütfen. Selamlar.

5. Karavanlahayat

Selam dostlar, Geçtiğimiz hafta sonu kısa süreli bir (Ankara içinde) karavan deneme turuna çıktık. Dar alanda kısa paslaşmalar şeklinde, soğuk havada araç içinden dışarıdaki manzarayı izlerken piknik yapma şansını elde ettik. artık büyük denemelere hazırız. İlk seyahatimizi daha önce Doğu...
  6. Karavanlahayat

Bir konuyu daha sizinle paylaşıp bilgi vermek istiyorum. Bu da tesisatın dondan korunması. Karavan yapım süreci sırasında elektrikli wc kullandığımı söylemiştim. Ankara şartlarında donmaya karşı sistemdeki tüm suyu boşalttığımızı düşünürken büyük ve sonuçları ağır olabilecek bir konuyu...
  7. Karavanlahayat

Sevgili hocam teşekkürler. Konu hakkında dediğiniz gibi uzman olmayan biri bir sistemdeki sıkıntıyı net anlayabilir. Kabaca bir hesap ile bir minibüsün günün neredeyse yarısını ve iş/okul günlerinin tamamında trafikte olduğunu düşünürseniz (260 günde 3 er saat deseniz 780 saat), karavanın...

8. Karavanlahayat

Davut bey teşekkürler. Bir mühendis olarak bu tür standartların eksikliği, önemsenmemesi ve sadece kağıttan ve paradan ibaret şekilde süreçlerin yönetilmesi beni üzüyor. TSE gibi, TÜV gibi kurumların keskin ve koruyucu/önleyici kuralları olmasını ve bu kuralların bizlere fayda getirmesini...

9. Karavanlahayat

Sevgili hocam, dediğiniz gibi sigorta şirketlerinde ciddi sıkıntılar var. Çalıştığım firma ile yaklaşık 20 yıldır çalışıyoruz. Neredeyse tüm firmalardan seçenekleri önümüze koydu bu en ucuzu çıktı. Bu kadar yüksek çıkmasını ana nedeni benim aracı yeni almam ve daha 1 yıl olmadan yenilemem. yani...
  10. Karavanlahayat

Teşekkürler @cgrozn Aracın çok küçük eksikleri kalmakla beraber ana ilerin tamamını bitirdik. son bir kaç dokunuş ile seyahate hazır hale gelecek. bu vesile ile TSE, TUV ve ruhsat tarafından bahsedeyim sizlere. en çok korktuğum TSE den hızla geçerken, en basit olacağını düşündüğüm TÜV ve...

11. Karavanlahayat

Tv kendinden recieverli olacak. Yaklaşık olarak 120-150W arasında tuketim olacak henuz tv yi almadım. 12V kullanma ihtimalim de var. Arka koltuklar yatak olacak evet. Ayrıca bir de ranza şeklinde bir yatağımız var. Arka ikili koltuğun önünde de katlanır bir dolap olacak. Onun da açıldığında...
  12. Karavanlahayat

Hayir hocam. Sadece çakmak için bir bağlantı yaptık.
  13. Karavanlahayat

Araçta uyguladığım Elektrik ve su tesisatının genel şemasını sizinle paylaşmak istedim. elektrik sistemini 12V ve 220V hibrit olarak tasarladık ve uyguladık. başlangıçta her ne kadar 12V üzerine yoğunlaşsam da son durum bu şekilde oldu. Elektrik projesinde çoklu montaj gibi görünen (lambalar...

14. Karavanlahayat

Sn Doğrucu Davut, Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Yoğun kullanımda dediğiniz gibi sınırda kalma problemi yaşanabilir. aslında 30 Amp lik bir mppt almak istemiştim ancak nedense 20 amp de karar kıldım. Sanırım panellerin kirlenmesi, yatık montajdan dolayı max kapasiteye çıkacağına...
  15. Karavanlahayat

merhaba, Öncelikle teşekkür ederim. Epeydir siteye girememiştim yoğunluktan. Güneş panellerini uzun zamandır test ediyorum. 20amp değerini şu ana kadar görmedim. Max güneşte 18-19 civarında amperaj değeri okudum. ama aştığı durumlar olduysa da yoğun güneş altında dahi mppt kendi sınırlarını...
  16. Karavanlahayat

Üstadlar, Uzun bir aradan sonra merhaba. Karavanımıza iş yoğunluğumuz ve şehir dışı seyahatlerim nedeni ile sadece hafta sonları zaman ayırabildiğimiz için biraz yavaş ilerleyebildik. Bu arada okuldan evimize covid geldi ve biraz daha yavaşladık, ancak iki haftadır tekrar gaza bastık. Sona...

17. Karavanlahayat

Merhaba tekrar, Öncelikle ülkemizdeki yangınlardan dolayı çok üzgünüz. elimizden geleceğimiz kül olup uçtu. bu yaraların bir an önce sarılmasını diliyorum. Ayrıca Gezenbilir platformunun da yaraya merhem olmak için çabası takdire şayan. İyi ki varsınız. Afet bölgesindeki tüm canlıların...
  18. Karavanlahayat

Adım Adım Karavan'a Doğru

görselleri merakla bekleyeceğim. ben de kıyıp atamıyorum değerlendirmek istiyorum.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,040
Kayıtlı Üye Sayımız
166,788
Kaydolan Son Üyemiz
Cengizhan65

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri