Arama sonuçlarınız

1. dinozor izci

Avrupa'da Motokaravanla Sorun Yaşamadan...

Bir de tabii, eğer karavan donanımını siparişle yaptıracak olursam, taşıyacak aracı bulmak da ayrı bir konu. 5 yıldan eski olacak, (ÖTV meselesi 😩) ağır kazalı, hasarlı olmayacak, kilometresi çok yüksek olmayacak, olabildiğince temiz kullanılmış olacak, modeli çok eski olmayacak, vs. İşin bu...

2. dinozor izci

Haklısınız. Çekme karavan yaptırırken ve kullanırken bu konularda "engin tecrübeler" edindim. Karavan imalatçılarının ahlakı konusunda genel toplum ahlakının, hayal kırıklığına uğramadığı bir gerçek. Ne yapalım, bu bizim çoğunluğumuza biçilmiş "fıtrat" sanırım. Olabildiğince uyanık ve defansta...
  3. dinozor izci

Ama sizlerin sayesinde işim kolaylaştı. Öğrendim ki, tuvalete, boruya, bacaya ıvır zıvıra kafa takmanın gereği yok. Ağırlık önemli. Şimdi buna göre araştırmaya devam.

4. dinozor izci

😀😀. Hele bir motokaravan edinelim önce... 😀
  5. dinozor izci

Güzel tiyolar. Teşekkürler.

6. dinozor izci

Teşekkürler. Bunlar yeni bilgi. Kırmızı levha ve hız konusunu not ettim. Hız konusu Türkiyedeki gibi mi, yoksa karavanlar için belirlenmiş net bir sınır var mı?

7. dinozor izci

Bilgiler ve tavsiyeler için çok teşekkür ederim. Karavancılıkta yeni sayılırım ama sanırım önerdiğiniz tipte bir karavancıyım. Gittiğim yerde yerleşmem en fazla 15 dakikamı alır, toplanmak birazcık daha fazla. (Dünya kadar yıkanacak ve temizlenecek şey ve gel-git). Motokaravana gelince, kendim...
  8. dinozor izci

Her Yıl Tüv Muayenesi Sorunu

Konu çoktandır uyuyor ama ben, başka bir açıdan uyandırmak isterim. Devlet tarafından zorunlu kılınan bir şeyin bedeli, o zorunluluğu yerine getirmek zorunda olana ödetilemez. Örneğin askerlik zorunludur. Askerin tüm masrafı devlet tarafından karşılanır. İlk öğretim zorunludur. Devlet ilk...
  9. dinozor izci

Motorsiklet Taşıma Aparatı

Anladığım kadarıyla, bu bilgileri yurt dışı sitelerden bulduğunuza göre, yerli bir kaynak bulamadınız. O zaman bunların ülkemizde bir kuralı yok demek ki. Kuralı olmayan şeyin denetimi de olmaz. Tabi, kişisel güvenlik için herhangi birilerinin koymuş olduğu kurallara uymak hiç yoktan iyidir ama...

10. dinozor izci

Bu Ne ?

Yeni gördüm. Bunu alıp kampa gideceğime, eve çim ektiririm. Hem daha ucuz, hem aynı saçmalık.

11. dinozor izci

Tercihlerim konusunda netim tabii ki... de, işte benim tercihlerim elin polisini, sonra da beni germesin diye sordum. Bu işler Türkiye'de daha kolay. Kimse, polis dahil gerçek kuralları bilmiyor, hasbel kader elimize ne gelirse artık... :smiley: Geçen sene 1700 km. karavan çektim, onlarca...
  12. dinozor izci

Teşekkür ederim. O zaman yetkililerin (polis veya gümrük yetkilileri) tuvaletin cinsiyle, gaz sisteminin cinsiyle falan ilgilendikleri yok. Ağırlık haricinde kontrol edilen başka bir şey yok diye anlıyorum.

13. dinozor izci

Afyon Ztk Karavan Aldım..

Kendi imalatları olmayan, dışarıdan hazır temin ettikleri gereçler için (buzdolabı, ocak, şofben, güneş panelleri, akü, vs.) maliyeti faturaya yansıtmaktan kaçınıyorlar. Bu konuda haklılar mı bilmiyorum ama böyle yapıyorlar.
  14. dinozor izci

Bugünlerde, çekme karavandan motokaravana terfi etmek gibi bir niyet besler oldum. Ciddi ciddi 2. el sitelerine daldım, gittim. Motokaravana geçme niyetimin bir kısmı da, Avrupa'ya karavanla gitme fikrinden kaynaklanıyor. Hem gezeriz, hem kızımızı ziyaret ederiz, yediğimiz içtiğimiz de yanımıza...
  15. dinozor izci

Karavanınızın Kan Grubu Ne?

Doğru. Elektrik sistemi tutmayabilir. Ancak, Türkiye'de çoğu karavan 7 pinli sistem. Yine de böyle bir organizasyon başarılı olacaksa, karavanımda bir 7 pin / 13 pin adaptör taşırım. Bu, sorunu çözer. Ben, yakın çevremde böyle kötü durumda kalmış bir karavancıya yardım edebilmekten mutluluk...

16. dinozor izci

Karavanınızın Kan Grubu Ne?

Bu başlık tuhaf oldu, biliyorum. Ancak, bir konuda bana ilham veren bir olayı çağrıştırması için böyle bir başlık açtım. Kan grubu ender olan, yalnızca kendi grubundan kan alabilen, (0 Rh - gibi ve genel olarak negatif kan grupları) ani bir ihtiyaç olduğunda hemen kan bulmakta güçlük çekecek...
  17. dinozor izci

Afyon Ztk Karavan Aldım..

Hayırlı olsun, pişman etmesin. Resim bekleriz.
  18. dinozor izci

Kendi Karavanımı Anca 20 Kere Küçültülmüş Olarak Yapabildim..

Tebrikler. Çok özen ve sabır gerektiren bir çalışma. Bir o kadar da zevklidir, eminim. Elinize sağlık son derece gerçeğe uygun ve kaliteli görünüyor.

19. dinozor izci

Yugun 2023, Güçlü Kampervan Ile Uzun Soluklu Maceralar...

Karavanda kişi başı 200 TL diyor, elektrik için de 40 TL demişler. Sezon dışı fahiş geldi bana fiyatlar.
  20. dinozor izci

Motokaravanda Dört Mevsim Lastikleri

:D :D ama üreticileri o kadar akıllı :D

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,038
Kayıtlı Üye Sayımız
166,785
Kaydolan Son Üyemiz
Tbrk