Arama sonuçlarınız

1. O

Ağrı Dağı Rotaları

Ynt: Ağrı Dağı Rotaları Eğer daha önce o rotadan çıkmış birileri sizinle birlikte değilse tırmanışınızı riske atmak yerine güneyden denemenizi tavsiye ediyorum. Gurubunuz tecrübe kazanır neyle karşılaşacağınızı az çok görmüş olursunuz ve gelecek sefere aynı gurupla kuzey batı rotasını...

2. O

Bot Tavsiyesi

Ynt: Bot Tavsiyesi Vibram ya da başka marka taban üreticileri değişik özelliklerde değişik modeller üretirler. Ayakkabıyı yapan firma ayakkabıya göre bu modellerden uygun olanı alıp kullanır. Belli bir sertlik skalası yoktur. Ayakkabıyı alırken elle kontrol etmeniz gerekiyor. Örneğin krampon...
  3. O

Bot Tavsiyesi

Ynt: Bot Tavsiyesi Öncelikle kaymayan bot yoktur. Her bot kayar bazısı çok bazısı az bu vibramların bir özelliği değildir. Sert vibramlar krampon kullanımına ve taşlarda uzun yürüyüşlerde ayağı rahat tutuğu için uygundur ama düz zeminde kayar. Yumuşak vibramların düz zeminde tutuşu daha iyidir...

4. O

Dağlara Giriş Kapısı Yapılacak!

Ynt: Dağlara Giriş Kapısı Yapılacak!
  5. O

Ağrı Dağı Rotaları

Ynt: Ağrı Dağı Rotaları Tahmin edersem tdf organizasyonu ile gidiyorsunuz. Yukarıda yazdığım olumsuz şeyler tdf tırmanışında minimumdur ayrıca tırmanışta çok tecrübeli dağcılar vardır. Uyarılara uyup uygulamanız yeterli olacaktır. Eğlenceli ve sorunsuz bir tırmanış olmasını diliyorum. Başarılar.

6. O

Ağrı Dağı Rotaları

Ynt: Ağrı Dağı Rotaları Eğer sorduğunuz gerçek kuzey ise oradan şimdiye kadar adını şu an hatırlamadığım bir kişi ekip yardımı ile çıkabilmiştir. Ondan başka çıkabilen ve deneyen yoktur. Şu anda kuzey rotası denilen ığdır korhan yaylasınıdan çıkılan rota aslında kuzey batı rotasıdır. Korhan...

7. O

Ticari Tur ile Ağrı Dağı Tırmanışı (4 - 9 Temmuz 2010)

Ynt: Ticari Tur ile Ağrı Dağı Tırmanışı (4 - 9 Temmuz 2010) Süphan kamp alanı ve zirve uzaklığı ayrıca iniş çıkışlı tırmanış ve kayalardan dolayı ağrı dağından daha yüksek performans istiyor. Kamptan zirveye gidiş dönüş yaklaşık 10 - 12 saat sürüyor. Bence haziran öncesi tırmanış daha az risk...
  8. O

Ticari Tur ile Ağrı Dağı Tırmanışı (4 - 9 Temmuz 2010)

Ynt: Ticari Tur ile Ağrı Dağı Tırmanışı (4 - 9 Temmuz 2010) Tebrikler sorunsuz zirve yapmış olmanıza sevindim. Gelecek tırmanışınız için listenize munzurun yanına nemrut ve süphanıda ekleyin. ;)
  9. O

Çadır Seçimi

Ynt: Çadır Seçimi Arakadaşım 3 - 4 kişilik çadırı Evereste gidermi diye kıyaslamak istiyorsun. Bu kaç kişi gideceğinize Everestin neresine gideceğinize ve daha bir çok şeye göre farklılık gösterir. Örneğin Everest ana kampa gideceksiniz ve sadece bir gün kalacaksanız 4 kişi iseniz olabilir...

10. O

Ticari Tur ile Ağrı Dağı'na Tırmanış

Ynt: Ticari Tur ile Ağrı Dağı'na Tırmanış Ben teşekkür ederim. Ağrı dağı 2 nci derece askeri yasak bölgedir. 2565 Askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgeleri kanununa göre yargılanırsınız. Bu kanunun ceza hükümleri gördüğüm kadarıyla şunlarmış. Madde 24 – Fiilleri daha ağır bir cezayı...

11. O

Ticari Tur ile Ağrı Dağı'na Tırmanış

Ynt: Ticari Tur ile Ağrı Dağı'na Tırmanış Öncelikle konu başlığını açayım. Ağrı dağına ticari tur harici tırmanış şansınız yasal yollardan bulunmuyor. Tırmanış ve izin alma yetkisi sadece Türsab üyesi seyahat acenteleri ve TDF’ye aittir. Başka kişi ve kurumlar tırmanış düzenleyemezler tırmanış...
  12. O

Bu Çadır Nasıl ?

Ynt: Bu Çadır Nasıl ? Bu çadır değil ama benzer tasarımlı bir çadırı yaklaşık 8 yıl önce kullandım. Yaz aylarında idare ediyor ama kesinlikle güvenli bir çadır değil. Benim söylediğim çadırı günlük piknik tipi kamplarda kullandık. Fiyatını hatırlamıyorum ama yaklaşık 20 - 30 tl gibi bir şeydi...

13. O

Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?

Ynt: Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)? Arkadaşım bu başlığı okuyup kapçılıktan vazgeçmiş biri kendisi için en doğru kararı vermiş biri demektir. Kamp yapmanın amacı doğayla başbaşa kalıp eğlenmek, rahatlamak, spor yapmak vb. bir sürü şey olabilir ama hiç bir zaman kamp korkmak panik yapmak endişe...
  14. O

Aydın - Söke'li Dağcı Özel PAK Vefat Etti.

Ynt: Aydın - Söke'li Dağcı Özel PAK Vefat Etti. Allah rahmet etsin ailesine ve arkadaşlarına sabır diliyorum.
  15. O

Yüksek İrtifa Tırmanışı için Arkadaş Arıyoırum

Ynt: Yüksek İrtifa Tırmanışı için Arkadaş Arıyoırum Ahmet Nisan, Mayıs ve Haziranda yaklaşık 4 - 5 planlı Ağrı tırmanışı var istersen katılabilirsin. Demavend ve Aragats düşünüyorum ama henüz planlı kesin bir şey yok. Kesinleşitirirsek onlarada katılabilirsin. Bana özel mesaj atarsan sana...

16. O

Tarihi Önemi Olan Fotoğraflar

Ynt: Tarihi Önemi Olan Fotoğraflar Yukarıda yazdıklarım eskik kalmıştır düzelttim orada neden zenitinizde GOST olmadığı yazıyor. Sizdeki zenit 1987 den sonra üretilmiş. MISO diye bir şey olması mümkün değil. 10 000 000 000 ISO makine üretilse bile ona MISO diyemezler. ISO, ASA ve DIN sadece...
  17. O

Ynt: Tarihi Önemi Olan Fotoğraflar Başlığı bozmuyoruz endişelenme. Konu tarih bizde tarihten bahsediyoruz. ;D GOST sovyet rusyanın standardı bütün rus malı fotoğraf makinelerinde yazar zenit fed bulabilirsen üzerinede görebilirsin. Aslında görmüşsündürde Kril alfabesi ile yazıldığından...
  18. O

Ynt: Tarihi Önemi Olan Fotoğraflar Ne kadar az ISO ASA DIN GOST o kadar detay. ;) Bendeki makinede 400 e çıktığım çok nadirdir. Genelde makinede bulunan en düşük ISO yu tercih ediyorum. Flimde velvia 50 kullanıyordum. Çok zor oluyor ama oluncada tam oluyor. :D Sniper hocanız gençmiş eskiden...

19. O

Outdoor Çakmak

Ynt: Outdoor Çakmak http://www.imco.at/en/produkte/benzinfeuerzeuge Bu imco firmasının adresi buradan modelleri ve çeşitleri görebilirsiniz. Ben Tokyodayım burada sahte bir şey satan marketi oyarlar. ;D Eğer bu imcodur diyorsa o kesinlikle imco olmalıdır yoksa o marketi kanatlandırıp...
  20. O

Ynt: Tarihi Önemi Olan Fotoğraflar Makineniz en yüksek 1600 ise makinenizi değiştirme zamanı gelmiş demektir. :) Eskiden ne güzel film takıp kullanıyorduk eski yeni fark etmiyordu. Digtal icat oldu mertlik bozuldu. Bunlara para yetiştirilmiyor.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri