Arama sonuçlarınız

1. T

Turkiye'de Karavan Donusumu Hk. Bilgi

@ince999 araci aldigimda detayli fotograflari paylasacagim. @EvliyaCelebi2 Detayli hesap paylasiminiz icin cok tesekkur ederim. Cok faydali bilgiler. Basligi geriye dogru okuyacagim fakat Galen firsat bulamadim. Evin oteki arabasi nihayet elden cikti bugun. Durdugu yerde akusu bitmis vesaire...

2. T

Lutfen demeyin, evet.
  3. T

Simdi gordum mesajinizi. Afedersiniz, "size gore" nerede sivri dillilik yaptiysam ozur dilerim. Amacim sivri dillilik ya da birilerini kirmak degil. Sadece olani oldugu sekilde soyluyorum. Bu basliktaki bir cok mesaj bana sivri dillilik gibi geldi, haklisiniz hos bir duygu degil.

4. T

@kartalveat Aynen, hatali yazim. @TA2RX 1cm diyen arkadasimiza kotu bir laf soylemedim. Ne dusunuyorsam onu soyledim. Belli ki bir hesap yapip yazmis onu, fakat detaya inmeden 1cm olarak yazmasi benim tepki gosterdigim nokta. Diger arkadasimiz "kablodan gecebilecek akim miktari sinirlidir...
  5. T

0.4cm2...

6. T

4000 watt / 4400 watt kesitini karsilayayim da, 8000 wattlik da potansiyel olsun, olur da bir cihaz calismazsa paralel kablo eklenir bir sekilde artik.

7. T

Devre arasinda cevaplayayim :smiley: Sabahtan beri daha koltuga popomu koyamadim. 4000 wattlik invertor almamin sebebi 8000 watt peak degerinde olmasi. Bu sayede ilk calistirmada yuksek enerji ceken bir alet kullanacak olursam, 8000 watt'a kadar sorun yasamamak istedim. Lakin 3000 wattlik...
  8. T

@EvliyaCelebi2 Hahaha estafurullah amac tansiyon yukselymek degil. Klima iatiyorum diyince "ev tipi split klima takamazsin", aku istiyorum diyince " 450kg aku nereye sokacaksin", elektrikle ilgili bilgim yok diyince "nasil muhendissiniz sizi kiniyorum, belli oluyor zaten mesajinizdan" vesaire...
  9. T

Selamlar, Guney Afrika dan yeni dondum. Konu nerelere gitmis. Motorsiklet 150kg aku 450kg falan. "Dusundugumuz camperin otorsiklet sigacak boyutta bir garaji var" gibi bir cumleden, "arkada motor ile seyahat edecegim" kanisina nasil ulastiniz arkadaslar.. :) 48 saatten fazladir uyumadim. Uygun...

10. T

18cm'lik kablo sizin neden bitirdi aciklarsaniz cok memnun olurum, bir yanlislik yapip yanariz vebalimiz uzerinize olur sonra :p Inverter in hemen arkasindaki panele klimayla ayni boyutlarda bir yuva / pencere seklinde artik ne derseniz adina kesip, sicak havayi garajin icine ya da garajin...

11. T

Nicin bitirdi bir de aciklasaniz da ogrensek neyi yanlis dusundugumuzu? Dusundugumuz karavanin arkasinda 1mx2mx2m garaji var, motorsikleti ayakta sigdirabileceginiz buyuklukte. Oraya bir kabin yapip, akuleri monte edip, hemen yani baslarina invertoru monte edip, invertorden cikan 220v...
  12. T

@boris none Evet Cape Town, 1 haftamizi doldurduk, gercekten guzel sehir :smiley: Tavsiyeleriniz icin cok tesekkurler. Burada gezerken vakit buldukca dusunup tasinip hesap vesaire yapiyoruz. Tavsiyeler isiginda hazir yapilmis ikinci el bir karavan alip, elektrik sistemini gelistirmeye karar...

13. T

@boris none Yapici ve aciklayici kibar mesajiniz icin cok tesekkur ederim. Lakin henuz pes etmedim, yogun gunlerden geciyorum, su an is icin Guney Afrika yolundayim. 2 Hafta daha ortalarda pek olmayacagim. Guney afrikadan sonra geri gelip, kaldigim yerden devam edecegim. :) Arnold'un bir sozu...
  14. T

Sorularimiza bu baslikta cevap bulamayacagiz gibi gorunuyor. Lakin tum mesajlar "Yapamazsiniz, edemezsiniz, mumkun degil, usta sensin git yap gorelim" vesaire seklinde. Teknik olarak aciklayici ve ikna edici bir mesaj goremedik henuz ki biz de "Dogru soyluyor adam, bu is olmaz, teknik olarak...
  15. T

@Akdeniz45 Haklisiniz, fakat modern paneller suanda cok verimli. Nisan ayindayiz ve Hollanda gibi bir ulkede direk gunes almayan catim ile neredeyae %100wp uretiyorum tum panellerimle. Gun icinde ne zaman balsam 4000-4500w arasi uretiyoe meretler. Sayac surekli geri sayiyor. Ki karavani...

16. T

Katilmiyorum, hatta teknik olarak da yaniliyorsunuz. Lakin gunes panellerinin yapacagi is aku sarj etmek. Minimum 5 panelli bir sisteme 350wp / panel uzerinden 1750 watt peak uretir. Akuleri sarj edersiniz ve inverter araciligi ile camasir bulasik makinesi vesaire calistirirsiniz. Tabiki hepsini...
  17. T

Mesajlariniz icin ayri ayri tesekkur ederim arkadaslar. Fikirleriniz tabi ki bizim icin onemli. Ayri ayri cevap yazayim. :) @bartek Eger istedigimiz gibi, daha yeni bir model arac uzerine kurulmus karavanlara bakarsak, hazir, yapilmis karavanlar cok yuksek fiyatlara satiliyor. Bu fiyatlari...
  18. T

Gezip Bilenlerin Tanışma Platformu

Merhabalar, yeni uye oldum. Hollanda / Eimdhoven'da ikamet ediyorum. Bilgisayar muhendisiyim, kendi isimde calisiyorum. 29 yasindayim. Avrupanin cogu ulkesini araracim ile gezdim. Sifri aldigm Chevrolet Aveo aracimi 4 yil kullandim ve 120 kusur bin kmde sattim. Suan 2005 BMW 320i e90...

19. T

Merhabalar herkese. Adim Erdem, Hollanda - Eindhoven'da ikamet ediyorum. Bilgisayar muhendisiyim, kendi isimde calisiyorum. Avrupanin cogu ulkesini aracim ile gezdim. Son olarak birkac haftadir kiz arkadasim ile bir motokaravan macerasina atilmaya karar verdik. Arastirma yaptik, fiyatlara...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR