Arama sonuçlarınız

1. T

2009 Ducato 3.0 Alkoven

Merhabalar, Adim Erdem, Hollanda'da ikamet ediyorum, 29 yasinda bilgisayar muhendisiyim. Kiz arkadasimla birlikte bir karavan macerasina atilmaya karar verdik ve kendimizi burada bulduk. Alternatif insanlariz. Kiz arkadasim vegan, ben vejeteryanim. Ikimiz de spor ve saglikli yasam ile yakindan...

2. T

Turkiye'de Karavan Donusumu Hk. Bilgi

60A MPPT solar charge controller siparis ettim. 720 wattan fazla sigdiramam saniyorum tavana. Race chip bugun geldi. LifePO4 pil konusunu 1200ah ile kapatmaya karar verdim. Fazla gelirse 400unu satacagim. Devamli olacak verebildigi akim kapasitesi 400A. Airco inverter ile calismazsa...
  3. T

Guncelleme.. Kapora odendi. En gec 2 haftaya teslim edecekler hayirlisiyla araci. Motor klimasini ve dometic fresh well 3000 kabin klimasini sonradan montaj edecegiz. Sali gunu araci bir gunlugune alip kesif icin montaji yapacak olan firmaya goturecegim. Seyir esnasinda motor klimasi, kamp...

4. T

@terdogan Cok tesekkurler tavsiye ve uyariniz icin. Peki esnek panelleri ince aliminyum paneller uzerine yapistirip aracin uzerine oyle monte etsem? Belki panel basina gene 10kg altinda kalabilirim diye dusundum. O da olmazsa standart panellerle mevcut alani en iyi sekilde kullanmam lazim...
  5. T

Fotolarini yolladigim aractan vazgectik. Baska bir arac begendik dun. Yarin (yani bugun) test surusu yapalim diye anlastik fakat bizden sonra gelen cift parayi basip almis. :) Kismet.. Yine dun, galeriden cikmadan bir lavaboya gideyim dedim. Tam lavabonun yaninda daha once gormedigim bir arac...

6. T

Tabiki kabul ediyorum, zaten bu tarz bilgileri edinmek icin burdayim. Yaz geldi, geciyor, daha fazla vakit kaybetmeden yola koyulmak ve kendi aracimizla deneyimlemek istiyoruz bunlari. Keske uzun bir karavanci gecmisi olan birini tanisaydik da goturseydik beraberimizde. :) Serbest kamp...

7. T

Sogutma mantikli gercekten evet, sigdigi kadarini metal braketlerle yaparim o zaman. Sorun su ki braketler de tavanda her kaybina sebep oluyor. Ne kadar nasil sigacak araca gore bakmam gerekecek. Tekrar tesekkurler tavsiyeleriniz icin.
  8. T

Evet paneller kendinden yapiskanli. Muhtemelen sokerken boyayla beraber gelebilirler :/ Fakat kapladiklari yer bakimindan rayli sistemlerden daha iyiler, bir de esnek olduklari icin egimli yerlere de montaj olabiliyorlar. Tavanda alan kisitli oldugu icin risk almaya karar verdim. 1 metreye...
  9. T

Arkaya maksimum 150kg yukleyin yaziyordu araclardan birinde. Hangisi hatirlamiyorum. Fakat herhalde asagi yukari aynidir. Akuler 50-60kg falan olacak. Masa sandalye 2 elektrikli bisiklet ivir zivir derken 100 kiloyu geceriz herhalde. Uyarilar icin cok tesekkurler, tavsiyeleriniz benim icin...

10. T

Tesekkurler henuz hangisini istiyoruz karar vermedik. Verince soracagim hepsini detayli olarak. Tesekkurler iyi dilekleriniz icin. Birkac resim daha. Uyari icin cok sagolun, simdi baktim, agirligi 2800kg. 700kg daha yukleme limiti var gorunuyor.

11. T

Tesekkurler. Araci galeri gibi biryerden alacagiz, 6 ay falan garantili oluyor. Aldiktan sonra direk arkadasimin garajina cekip teknik kontrol yaptirtacagim. Bir durum varsa yola cimmadan direk garantiye. Burda ayipli malin ayibini soylemeden satmalari biraz daha zor turkiyeye gore. Yine...
  12. T

Bir araci ziyarete gidecegiz birazdan tekrar. Dun gidip gordum fakat sahibi yoktu pek birsey ogrenemedim. Bugun sahibi bize anlatarak gosterecek neyi var neyi yok. Tavanda yayla gibi her olmasi cok hosuma gitti. Goz hesabi 7 tane 100wp, 1 tane 50wp sigdiririm gibi duruyor (semi-flexible). TV...

13. T

Cok tesekkurler :) Bu karari vereli bayagi oldu aslinda, onceden de belirttim. Tavsiyeler cok mantikli, tabiki deneyimleyip neyin bizim icin daha onemli / onemsiz oldugunu, neyaiz yapamayacagimizi vesaire yasayarak gorup, kendi karavanimizi ona gore tasarlayacagiz. Tekrar tesekkurler iyi...
  14. T

Tabiki. Aracin uymasi gereken bazi kistaslar var. Hollanda'da RDW diye bir kurum var, bizdeki TUVTurk ile benzer bir kurum. Fakat ruhsat vesaire isleri de hep RDWde. RDW belli basli maddeleri yerine getirmenizi sart kosuyor. Karavan donusumunu yapip randevu aliyorsunuz RDWden. Muayene ediyorlar...
  15. T

Google'dan buldugunuz sahis ben degilim beyefendi. Benim adima sahip baska bir sahis. Yasadigi yer Washington D.C gorunuyor. Umarim farkindasinizdir, Hollanda'da Washington D.C diye biryer yok. Cok merak ediyorsaniz biraz daha googlei karistirin. Yonetici arkadaslar, bu uyenin bu basligi daha...

16. T

Bu basligi daha fazla kirletmezseniz sevinirim beyfendi, konuya donelim. Benim hakkimda olan sorularinizi ve kisisel merakinizi ozel mesaj yoluyla sorabilirsiniz.
  17. T

Ince999 size izin alacaksiniz diyen olmadi. Hani demissiniz ya ne haliniz varsa gorun demek lazim diye, lutfen diyin ve isinize bakin. Ben hollanda sartlarini anlatip size ahkam kesmiyorum. Araci Hollanda'dan alip Turkiyede yaptirma fikrim oldugu icin bu basligi acip yardim istedim. Is idaresi...
  18. T

@ince999 Benim aklimdaki butceyi kablodan kismak degil, cok kalin bir adet kablo kullanmaktansa paralel baglayarak fiziksel baglanti islemini kolaylastirmakti. Ben kimse ile dalga gecmiyorum, boris none isimli uye birkac sayfa once neyin kime ve neye gore pahali oldugunu aciklayan bir mesaj...

19. T

Bugune kadar hic kimse ile dalga gecmeyen forum uyesi sizdiniz sanirsam?
  20. T

Arkada ornek fiyatlari paylasmis :) Tesekkurler. Olacak gibi gorunuyor lityum iyon. Asil mesele kablolamada. Helebi bir arabayi alalim da, dusecegim bu sistemin pesine.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR