Arama sonuçlarınız

1. T

Kimyasal Tuvaletin Dogru Kullanimi Icin Yardim Talebi

Chem tuvaletler icin avrupada ozel atik bosaltma noktalari var. Park4Night diye bir app kullaniyoruz biz, Almanya, Ispanya, Fransa, Portekiz'de hep ucretsiz atik bosaltim noktalarina bosaltiyoruz. Tam net olarak hatirlamamakla birlikte, tuvalet kimyasallari 2 cesit diye hatirliyorum. - Ortami...

2. T

Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak?

Evet, butcemiz iki katina ciktigi vakit dusunmeden yapacagim bir is olur :)
  3. T

Aracim icin actigim baslikta da bahsettigim gibi henuz dizel motora alternatif olarak baska bir secenegimiz yok. Eger olsaydi oraya yonelirdik direk. Fakat "yeeeeemisim karbon salinimini zaten dizel suruyoruz daya gitsin" mantigini takip eden bir tutum icinde girmek bize yanlis geliyor. Bu...

4. T

Eger dunyaya gelen mevcut gunes radyasyonunun %100 unu, %100 verimle kullanabiliyor olsaydi insanoglu, dediginize katilirdim. Zaten bosa giden, harcanmakta olan birseyin, kucuk bir kisminin harcanmayip, %90 verimle kullanilmasi benim felsefemde herhangi bir entropiye sebep olmuyor. :)
  5. T

@bartek Tavsiyeniz icin tesekkurler, mutlaka gaz da isimizi teknik olarak gorecektir. Lakin gaz ocak ve firin var. Fakat amacimiz karbon salinimini dusurmek mumkun oldugunca. O yuzden gunes varken gunesi tercih ediyoruz. Buzdolabi da LPG ile calisiyor :) Araci surerken 12v ile calisiyor, sabit...

6. T

Guncel deneyimimden ornek vereyim. Birsuru fikirlerin ardindan vakit darligi sebebiyle aceleyle bir sistem toparladim aracim icin ve 1 aydir wild camping yapiyoruz, sebekeye baglanmadik henuz. Aracta 1600w Manuel espresso makinesi, 2100w induksiyon ocak, 950watt tost makinesi, 950 watt...

7. T

2009 Ducato 3.0 Alkoven

Bayagidir yazamadim. Halen daha cikamadik yola.. :) 1 haftalik test kampi yaptik Almanyada. Berlin'de Anonymous for the Voiceless, Cube of Truth protestosuna katilip Saxon Switzerland milli parki civarlarinda dolandik. Gercekten cok guzel dogasi var, yuruyus parkurlari bir suru, agac...
  8. T

2009 Ducato 3.0 Alkoven

Paneller geldi, eski panelleri vidalamislar tavana, onu soktuk gecen gun. 100 wattlik 1 adet panel, essek olusu gibi. 6 adet 100 wattlik, 4 adet 50 wattlik panellerimi toplasam onun kadar agirlik yapmazlar herhalde.. Otomatik uydu anteni koymuslar bir essek olusu de o, onu da soktuk. Simdi...
  9. T

2009 Ducato 3.0 Alkoven

Aynen kucuk paneller bosluklari doldurmak icin. Tavanda TV anteni var, o sokulecek, visa deliklerini kapatmak, uzerine izolasyon ve boya icin, ve gunes paneli montaji icin kitleri aldim. Panelleri vidalamayacagim, fakat komple paneli de yapistirmayacagim. Ince ve hafif aluminium parcalari alip...

10. T

2009 Ducato 3.0 Alkoven

Hollanda 30 derece civarinda suan, geceleri klima gerekmedi henuz fakat Ispanya - Portekiz - Yunanistan nasil olur bilemiyorum. Hazirlikli olmakta fayda var :) Klimadan kastim ayni zamanda da kalorufer cunku enerji tuketimi ayni. Sadece aletin cikislari degisiyor, soguk hava disari, sicak hava...

11. T

2009 Ducato 3.0 Alkoven

Camperi teslim aldim. Bayagi kosturuyorum bu aralar ondan pek guncelleyemiyorum. Race chip montaji tamam, arac canavara donustu. Ne yazikki Lithium ruyasini ertelemek zorunda kaldim. Satici odemeyi yaptiktan sonra konusma esnasinda pilde BMS olmadigini agzindan kacirdi. BMS yazdigini soyledim...
  12. T

2009 Ducato 3.0 Alkoven

2500w pure sinus ile isinma turlari xD 3000lik bundan 15kg daha agir, bayagi bir kalite farki var camperda kullanacagim inverter ile bunun. Fakat bu da is goruyor.. Bu gece 1200km yolculuk var, yolda kahveyi belese getirelim dedik Video: https://www.youtube.com/watch?v=YLFUVGD-5RI Video...

13. T

2009 Ducato 3.0 Alkoven

Sneak peak :)
  14. T

2009 Ducato 3.0 Alkoven

Simdilik sunlari ogrendim: - Avrupada ulkeden ulkeye degisen %5-%10 arasi bir limit var, polislerin sorun yapmadigi. Fakat resmi olarak bu limit kamyonlar ve tirlar icinmis. Cogu polis memuru %5-%10 arasinda sorun etmiyormus. - Fransa'da parali gecislerde kontrol noktalari oluyormus genelde...
  15. T

2009 Ducato 3.0 Alkoven

Arac 2981kg imis.(yakit haric) Bize kaliyor 519kg. Hesap yapmaktan biraz basim agridi fakat sanirim kg olarak 1200ah lithium pille sigamayacagiz araca. 60kg gf, 72kg ben geriye kaliyor 387kg. 80kg dizel ekle ona. Kaldi 307kg. Kabin airco -> 25kg 1200ah LifePO4 -> 170kg Inverter + kablo -> 40kg...

16. T

2009 Ducato 3.0 Alkoven

Net bir hesap yok ortada, tahmin uzerinden gidebilirim sadece. 1000w 4 saat klima 1200w 1 saat bulasik makinesi 10w 12 saat isik 200w 2 saat laptop sarj 20w 2 saat telefon sarj 1600w 10 dakika kahve makinesi 2000w 10 dakika sallama cay icin su kaynatma 3000w 20 dakika elektrikli sofben 1800w 30...
  17. T

Turkiye'de Karavan Donusumu Hk. Bilgi

Moderator arkadaslardan ricam, bu konuyu kilitlesek?
  18. T

2009 Ducato 3.0 Alkoven

Dogru soyluyorsunuz, regulator siparisi biraz aceleye geldi, sanirim 2. bir 60A ekleyecegim bu durumda. Cunku zaten 700w 58A ediyor.. :/

19. T

2009 Ducato 3.0 Alkoven

BMS entegre, aynen 60A uzerine cikabilecek gibi olursam tavandaki alana gore, bir regulator daha ekleyecegim mecbur. %10 fazlalik derken ne kastettiginizi anlayamadim?
  20. T

2009 Ducato 3.0 Alkoven

Var bir hayalimiz, gerceklestirmeye calisiyoruz, bakalim. :) Sarj konusu off-grid biraz deneme yanilmayla olacak lakin gunesi resmen somurmemiz lazim. 100A bir sarj cihazi buldum grid uzerinden. Kamp alanlarinda ve airbnb'de kaldigimiz zaman solar panel + bu sarj cihaziyla sarj etmek gayet...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri