Arama sonuçlarınız

1. iklil konyalilar

Arabalı Aile(2) Belgrad-budapeşte Yolunda

Gezi yazıma uzunca bir aradan sonra devam ediyorum... Artık ''Düzenle'' butonu da aktif hale gelmiş(!) :p Budapeşte’ye varmış ve Vajdahunyad kalesini görmüştük... Daranyi Ignac heykelli fotolar sonrasında biraz araştırınca bu şahsın Ziraat Bakanı? olduğunu ve 1900’lerin başında da bu alanda...

2. iklil konyalilar

4 Günlük Budapeşte-esztergom Gezisi

Sayın Adalıoğlu; Paylaşımlarınız ne kadar kıymetli ... Biz de 2 hafta önce Budapeşte'deydik . Tüm bu paylaştığınız bilgilerden yararlanarak gezdik çevreyi . Teşekkürü bir borç bildim size :smiley::smiley: Arabalı Aile(2) Belgrad-budapeşte Yolunda
  3. iklil konyalilar

Vallaaaahi , böyle ''zararlı(!)'' yiyecekleri ben sipariş etmiyorum !.. Ekipten birileri halime acır da bir-iki lokma verirse otlanıyorum :smirk::yum: Yollarda 'yağ gibi' kayıp gitmeye gelince ; gerçekten de sınır geçişlerindeki mevsim için MAKUL(1-1,5 saat?)bekleyişler haricinde çok...

4. iklil konyalilar

Gece eve varmadan NewYork Cafe ve SimblaKert(?) keşfedildi ...NYCafe ziyareti yarına ertelendi... (Fotolar Bilgenazda)
  5. iklil konyalilar

Öğleden sonra şehre indik.. Heryerde yazılar Macarca!... Arabayı neediceez? Buldum!.. Arena AVM var, tren istasyonuna yakın... Oraya edki meşhur Macar futbolcu adına stad yapılıyor...Daha inşaat halinde. Hürriyet meydanı , şatoyu falan gezip merkeze iniyoruz.Ama yol uzun...

6. iklil konyalilar

Şehir trafiği 06:30 gibi bsşlamış!.... Gellert tepesi sonrası , şehirde arabayla kaybolmacasına birkaç tur attık. Eve 10:00’da gireceğiz, 09:30’da kapıdayız... Eve girer girmez yıkıldık birer köşeye :weary::smirkcat::weary:

7. iklil konyalilar

Tasarruf ediceez ya!.. Bu gece yoldayız, yarı uyur-yarı uyanık... Budapeşte’ye doğru sınırı geçerken 14 euro “Macar-yol-haracı”nı ödedik...Vignette yok!.. “Plakanızı disteme kaydettik” diyorlar. Ödemesek , çıkışta farkedecekler belki ???? Güneş doğarken Budapeşte ‘ye yaklaşıyoruz:smiley...
  8. iklil konyalilar

Novi-Sad ‘da Dinarları bitirmişiz , otoparktan 1 saat çıkamadık!.. Sonunda 1 euro demir parayı -lütfen- kabul buyurdu otoparkçı(!) Tam gece 12:00’de döviz büfeleri shift değişiyormuş!...10 euro’yu kimse bozmuyo!..
  9. iklil konyalilar

Akşamı ettik , burada mı kalalım?yola mı düşelim?.... Yola çıkarsak Novi-Sad’da akşam yemeği yeriz diye düşündük... 70 km birşey değil, ver elini Novi-Sad!.. Merkezde bir otopark’a girdik.. Kikiriki......Fıstık çerezi için ne güzel bir ad!..:smiley: Karınlar doyunca , yüzler gülüyor...

10. iklil konyalilar

Ertesi gün aile “..Yine Ada’ya gidelim!..” kararı aldı!.. Bu akşam ayrılacağız, ama sıcak havada kimse sokak sokak gezme yanlısı değil..:smiley::D Önce Zemun tarafındaki kuleli tepeye çıktık, Pekara(pastane)dan aldığımız nevslelerle kahvaltı ettik... Bu arada göl çevresini scooter ike...

11. iklil konyalilar

Hava biraz serinledi(veya bize öyle geldi?) , kendimizi Knez Mihailova’ya attık... KaleMeydan’a yürüyüp, Tuna ve Sava’ya tepeden bir baktık... Sonra Zemun’daki köftecimize Cevabi yemeye gittik.. Yine geçen seneki gibi geç kalınca, 2.sioarişleri getirmedi Pesiç(...Mutfağımız kapandı dedi!...Ben...
  12. iklil konyalilar

Zemun’a yakın dairemize yerleştik.. 70’lerden kalma bir işçi evi..Restore edilmişse de, her an Tito’nun adamları eve gelecekmiş gibi hissediyor insan:smiley: Ev sahibimiz Anastasija şehirde 4 gündür Beer-fest olduğunu söyledi.. Festival alanına ancak 23:00’te vardık Ege ile...Bu arada 3 kez...

13. iklil konyalilar

Yolumuza ara vermeden Belgrad’a devam ettik . Sırbistan’da da Niş’e kadar olan yol %80 otoban olarak açılmış, geçen sene yapım halinde idi... 1,5 ve 6,5 euro otoban parası ödedik(190 ve 800 RSD) euro ödemek daha makul... (Köprü adı bu değil tabii(!)mimarisine ithafen böyle andım sadece )
  14. iklil konyalilar

Depoyu bu kez Türkiye’de fulledik... En ucuz mazot bizdeydi(geçen yıldan farklı olarak:tonguewink:) 6,25 TL yaklaşık 0,90 Euro yapıyordu seyahat günlerimizde...Bu vesile ile kurları vereyim: Euro:7,00 TL Leva:1,95 leva=1euro SırpDinarı:117 dinar=1euro Macar Fiorinti: 321 fiorint=1euro Mazot=>...
  15. iklil konyalilar

:sweat:Edirne’de amcamın kayınbiraderi o gün vefat etmiş :sweat: Taziye ziyaretimizi yaptık , hayat acı/tatlı sürprizlerle dolu takdir ederdiniz ki... Allah Rahmet Eylesin , ailesine-yakınlarına sabır versin:sweat: Devamında akrabalarla bayramlaştık, bayram mesajlarını attık..(Gezi boyunca...

16. iklil konyalilar

İstanbul(Cuma akşam-tatil öncesi hazırlıklar bitmiş, ekip heyecanlı) İlk durağımız Edirne oldu ...C.tesi akşama doğru vardık...Vardık ki, ciğer kokuları şehri sarmış(!)..Ya da bize öyle geliyordu(??):smiley: Hemen gereğini yaptık :p Ardından Karaağaç’ta kahvemizi içip , şehre döndük...
  17. iklil konyalilar

Gezen+bilen dostlara merhaba; Ağustos devalüasyonu sonrasında:eek: , çok tereddüt etsem de TÜM AİLE FERTLERİ’nden “tasarruf” sözü alınca , Kurban Bayramı tatilini 8 gün olarak böyle planladık...:smirkcat: Bu kez geçen seneki Venedik gezisi gibi çok uzun uzun plan yap(A)madık , ancak yollar...
  18. iklil konyalilar

Alternatİf Karavan Modellerİ

-- Karavancılara iyi gezmeler !... -- Eeeee buyrun , hep beraber olsun !... :smiley::rolleyes: Karşılıklı 6+6 çadır (Çift?/Tek?)kişilik.... Araç içinde de konaklama için yer var mı? yoksa sadece seyahat koltukları mı var(?!?) İlgili web adresinde de (daltus.de) detaylı anlatım ve...

19. iklil konyalilar

En Ucuz Yeşil Sigorta

Bu formatta bir Yeşil Sigorta (SADECE Türkiye'nin üzeri ÇARPI ile kapatılmış !..) bildiğim kadarıyla Avrupa'da işimizi tamamen görüyor . ANCAK ''..Geçerli olduğu BAZI ülkeler..'' ifadesi , iNDiRiMLi yapılacak bir sigortanın BAZI ülkelerde de GEÇERSiZ olabileceğinin bir işareti gibi...
  20. iklil konyalilar

Rusyaya Araçla Nasıl Gidili

Sayın 'Krasavchik' ; Bu yazışmalar neticesinde gezginliğimizi Google üzerinden sürdürerek Lipetsk şehrine de bir uğradık :smiley::smiley: Bize bu imkânı tanıyan teknolojiye (bazen gıcık olsam da!:D) teşekkür ediyorum:smiley::smiley: Foto bir parktan -hem de 2018 Temmuz tarihli !!!

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,996
Kayıtlı Üye Sayımız
166,745
Kaydolan Son Üyemiz
kreasus

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri