Arama sonuçlarınız

1. ertunk

Tiny House Vs Karavan

Modern kerpiç yapı hakkında bilginiz varmı? (Tokmaklama yöntemiyle Alker kullanımı) Prof.Dr. Bilge Işık bu konuda uzun yıllardır mücadele veriyor. www.kerpic.org sitesini biraz kurcalayın. Youtube kerpiç yapı paylaşımlarını da izleyebilirsiniz.

2. ertunk

İklim Değişikliğinin Tehditkâr Etkileri Outdoor Yaşamı Nasıl Etkileyecek?

Sorun da tam burada. Tüm ezberler değişti, Yerel unsurların da artık bilgisi yetersiz, en basiti 26 Kasım Pazar haber bültenleri ülke genelinde yaşanan fırtınanın tahribat görüntüleriyle dolu. Marmara'da fırtına takvimi değişti, "Yıkıcı lodos" kış mevsiminde 2, 3 kez tekrarlardı şimdi neredeyse...
  3. ertunk

İklim Değişikliğinin Tehditkâr Etkileri Outdoor Yaşamı Nasıl Etkileyecek?

Küresel ısınma ülkemiz iklim kuşağını tropikalleştirmekte. Kuraklık yaşanan coğrafyamızda ani yağışlar sel baskınlarına ve heyelanlara neden olmakta. İmarı ve iskanı doğru yönetemeyen siyasilerin bilimsel raporlara, mahkeme kararlarına rağmen doğal yaşamı tahrip eden projelere onay vermesinin...

4. ertunk

O Araç Bu Karavanı Çeker Mi? Sorusuna Yanıt :)

Öncelikle belirteyim aracınız yüklü ağırlığı 1350 kg Adria karavanı çeker. Basitleştirelim dedikçe karmaşıklaştırmaktan hoşlanan bir milletiz. Kafa karıştırmaya da Bilgi yarıştırmaya da gerek yok Paylaştığınız Teknik dökümde ilan edilmiş yeter ki “anlamak” için doğru okuyalım. Gros Train...
  5. ertunk

Konuyu bu kadar teknik karmaşaya boğmaya gerek yok düşüncesindeyim. Ne kadar bilirsen o kadar korkarsın. Alınacak tedbir ise bilgiyle orantılıdır. Cahil cesaretinin açıklaması tam da budur. Araba alırken nasıl bir araca ihtiyacım var sorulmaz. Hafta içinde işte, ulaşımda gerektiğinde yük...

6. ertunk

Derleeeer, derleeerrr!..... Sonuçta kürek çeken sandalcının kayığına binerleeeeerrrr.

7. ertunk

Videodaki örnek tam bir felaket. Deveye sormuşlar boynun neden eğri? Nerem doğru ki demiş! Traktör patikası denecek o yola altındaki aracın niteliklerini bilmeden dalarsan sonucuna katlanırsın. Genç tecrübesiz delikanlı ucuz kurtulmuş. İnerken dahi sıkıntı yaşadığını ifade eden genç...
  8. ertunk

"örnekte verdiğim araç frenli 3500 kg çekebilir denilmekte. araç 2500 kg hadi arkada 3.5 ton ile yokuşa yönel çıkabilecek mi görelim ? Tabiki çıkamaz. Bu verileri dilediğin markanın fabrikasına sorabilirsin" Yukarıdaki cümlenizde zikrettiğiniz araç Mercedes G serisi max yüklü ağırlık 3150 Kg...
  9. ertunk

Satın alınan aracın teknik bilgilerini gösteren tanıtım broşüründe sorunun cevabı mevcuttur. Bu bilgiler ruhsata da işlenir. Söktüğü cihazı toplarken üreticinin gereksiz koyduğu vidayı, pulu, keçeyi vs parçayı bulup çıkaran ve bununla öğünen kerameti kendinden menkul ustaların ve ukalaların...

10. ertunk

Gezenbilir Üyeleri Karavanist Fuarında Buluşuyor!

İstanbul’da birden çok karavan fuarı organize etmenin amacını çözebilmiş değilim, sektör bunu taşıyabilecek derinliğe sahip değil. Karavanist fuarı hata yapmadığı sürece sektör temsilcilerinin hemfikir olduğu / olacağı organizasyon olarak diğerlerinden sıyrılacak görünüyor. Yenikapı’daki fuarı...

11. ertunk

Düşsüz Karavan ! ?

Tezekten terazinin boktan olur dirhemi, Namdar Rahmi Karatay’ın şiirinden alınmış olan bu cümle kamp & karavan kültürümüzün nereye evrildiğine ışık tutmakta. Pandeminin yaşam biçimi ve alışkanlıkları üzerine etkileri yadsınamaz. Bu nedenle Kamp & Karavan olgusunu pandemi öncesi ve sonrası...
  12. ertunk

O2 Belgeli Römörklar İçin Ruhsat Kod Numaraları

SZUTEST uluslararası muayene, gözetim, test ve belgelendirme kuruluşu sitesine yer alan detaylar; O1 VE O2 BELGESİ NEDİR? O1 ve O2 belgeleri aslında karavana ya da römorka ait belgeler değildir. Trafiğe çıkış belgesi olarak adlandırılan bu belgeler, aracınızın arkasına takacağınız römorkun...

13. ertunk

Er Karavan Fetih 410

Neyi satın almak üzere olduğunuzu kendiniz ifade ediyorsunuz zaten!
  14. ertunk

Er Karavan Fetih 410

Video: https://www.instagram.com/reel/CyRm1BNJyYD/?utm_source=ig_web_copy_link&igshid=MzRlODBiNWFlZA== Çekilen römork&karavanın yük dengesinin araca ve kendisine etkilerini gösteren güzel bir örnek
  15. ertunk

Sahil Yolundaki M.karavan Kalma Yerleri

Bilindiği üzere ana arterler İBB sorumluluğunda. Avrupa ve Anadolu yakası sahil yolundaki cep parklar “şimdilik” karavan işgali altında. Siz de bu cep parklarda bulduğunuz bir yere kafadan girerseniz ve kapınızın önüne masa sandalye koymadan “ücretsiz” konaklamak isterseniz sorun yaşamazsınız...

16. ertunk

Tüketim Ekonomisinde Karavan

Fakiri zengin, zengini fakir gösteren arabadır PASSAT tanımına çok gülmüştüm. Gezginliğin amacı yeni yerler keşfetmek, yeni insanlarla tanışmak, yeme içme kültürünü deneyimlemek, etnoğrafik birikimi yakından incelemek olmalı. Günümüzde selfi odaklı turlar organize edildiğini duyuyoruz zira...
  17. ertunk

Tüketim Ekonomisinde Karavan

Açılan konu başlığı; Tüketim Ekonomisinde Karavan Tüketim ekonomisini; baskın özelliği tüketmek olan ekonomi . Şeklinde açıklamış google hazretleri. Karavanın ruhu minimalist ve ekonomik tüketim (tasarruf) üzerine kurgulanmışken ki buradaki ekonomi sadece mali değil sarfiyata bağlı israfı da...
  18. ertunk

Daxom Hermetik Şofben Yardım

Çok fazla kurcalamaya gerek yok. Yeni garanti kapsamında bir ürün anladığımız kadarıyla. Bilindiği üzere bu tip cihazlar montaj yapıldıktan sonra ilk çalıştırmayı servise yaptırtmak esastır. Nedenlerini araştırırken karavanın diğer ayarlarını bozmanın bir manası yok derim.

19. ertunk

Karavan Dönüsümü

Madem konu maksat muhabbet olsun durumuna evrildi irdeleyelim o zaman. Kaç kişilik bir motokaravana ihtiyacınız var? Yılın kaç günü yararlanacaksınız? Karavan gezileriniz hangi lokasyonlara olacak? Doğaya, dağa, bayıra vuracaksanız bu araç sıkıntı verir. Konaklamaları nerede yapacaksınız...
  20. ertunk

Karavan Dönüsümü

Selahattin İnal’ın “Dertleri zevk edindim” eserini, Nesrin Sipahi veya Funda Arar’dan dinlemeyi severim. İnal’ı bu dizeleri kaleme almaya iten sebepleri bilemesek de sizin planladığınız değişim dönüşüm işine kalkıştığınızda bu şarkıyı dinlerken neler hissedeceğinizi kestirmek hiç de güç değil...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,986
Kayıtlı Üye Sayımız
166,734
Kaydolan Son Üyemiz
ersoyburhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri