Arama sonuçlarınız

1. VolkanGurcan

5.2 Yardim

Şanzımanın kaçırıp kaçırmadığını en iyi eğimli yolda anlarsınız.Yokuş yukarı frene basıp durun,sonra ayağınızı frenden çekip geri kayıp kaymadığına bakın.Eğer geri kayıyorsa kaçırmaya başlamıştır.Çok hafif gaz verdiğinizde halen tam kavrama yapmayıp hareket edemiyorsa baya baya kaçırmaya...

2. VolkanGurcan

96 Zj Günlüğü

VIC te coolant sensor bed uyarısı çıkıyordu,lehimlerini yeniledim artık yok.Sensörünü de yeniledim garanti olsun diye.Sileceklerim boschun muz tipi silecekleriydi onları klasik tip bosch ecolarla değiştirdim arabanın tipi düzeldi.Bir sürü saçma sapan paspas vardı içerde hepsini atıp vip oto...
  3. VolkanGurcan

96 Zj Günlüğü

Bu arada summit racing den sıfır crown marka direksiyon kutusu ve pompası sipariş ettim. Jeep forumda en kesin çözümün bu olduğu konusunda hemfikirler. Yinede eskilerini sökünce revizyonlarını yaparım. Artık halımın ıslanmayacağını varsayarak özel kesim halı paspas sipariş ettim birde.

4. VolkanGurcan

96 Zj Günlüğü

Eskiden Cliom vardı 2003 model. Onun torpidosunu 15-20 dk da sökerdim. Bununkisi çok farklı saatler sürdü sökmesi. Hatta sökerken acaba toplayabilecek miyim diye düşünmeye başladım ama toplaması sandığımdan daha kolay oldu. Yine de tekrar yapmak istemem.
  5. VolkanGurcan

Kalorifer Problemi

Sistem kapalıyken ne soğuk ne sıcak hava vermemesi lazım.Fan devreye giriyor mu isteğiniz dışında?

6. VolkanGurcan

Kalorifer Problemi

Havalandırma kutusu içindeki kapaklarda bence sorun.Sökmesi tam bir işkence.Ben yeni söküp topladım.

7. VolkanGurcan

Jeep Grand Cheroke 4.0 İle İlgili Herşey

Bende eksilme olmuyor ama motorun durumuna göre değişir tabi. BARRICADE GARAGE Bu kanaldaki videolara bakabilirsiniz.Motor dışında her şey aynı sayılır.Motorla ilgili konularda XJ videoları işinize yarayabilir.
  8. VolkanGurcan

Kalorifer Problemi

Klima kapalı derken tüm havalandırma kapalı mı yoksa fan açık ama klima devrede değilken mi?
  9. VolkanGurcan

Jeep Grand Cheroke 4.0 İle İlgili Herşey

Ne kadar değişmesi gereken yağ ve sıvı varsa değiştirin en son ne zaman değiştiğini bilmiyorsanız. Soğutma suyu hortumlarını kontrol edin,eskimişse değiştirin. Frenlerinizi kontrol edin,fren hidroliğini unutmayın. Lastiklerinize dikkat edin.Çok eskimişse ve çatlaklar oluştuysa değiştirin.

10. VolkanGurcan

Kalorifer Problemi

Benim ilk aklıma gelen havalandırma kutusu içindeki kapaklarda bir arıza olabilir.Gelen sıcak hava kalorifer açılmış gibi mi geliyor yoksa klima devreden çıkmış gibi mi? Ilık nemli hava geliyorsa klima kompresöründen olabilir.Kavraması kaçırıyordur belki.

11. VolkanGurcan

96 Zj Günlüğü

Ön yolcu koltuğunun halısının ıslanmasını bir türlü çözememiştim. Dün son hamlemi yapıp sağlam giriştim kerataya. Önce klima servisinde tüm gazı vakumlattım. Sonra arabayı yazlığa çekip tüm ön konsolu ve hvac box denen ısıtma soğutma kutusunu söktüm. İlk teşhisim dış hava alış açıklığınım orda...
  12. VolkanGurcan

96 Zj Günlüğü

Evet. Rockauto ptt kargoyla gönderince çok uğraştırıyor gümrük falan ve uzun sürüyor. Summit racing ups ile çalışıyor ve çok hızlı.

13. VolkanGurcan

Merhaba,23 yaşında bir araç her an risklidir.Çok çok iyi bakılmışında bile bir şeyler...

Merhaba,23 yaşında bir araç her an risklidir.Çok çok iyi bakılmışında bile bir şeyler çıkabilir.Bugün sapasağlamdır,yarın bozulur.Alabileceğiniz en temiz,en bakımlı aracı alıp şansınızın iyi gitmesini dileyeceksiniz.Masraf olarak ben çok pahalı bulmuyorum parçalarını.Mümkün olduğu kadar orjinal...
  14. VolkanGurcan

3.0 Crd Su Eksiltme

Su miktarı azalıyorsa mutlaka bir yerden kaçırıyordur.Özellikle soğutma suyu hortumlarının motor bloğuna girdiği yerleri kontrol edin.Su sızıntısı olsada motorun sıcaklığıyla buharlaşıyor olabilir.Daha basit olarak soğutma suyu kabında çatlak olabilir.Hortumların bağlantı noktalarından...
  15. VolkanGurcan

96 Zj Günlüğü

Klimam gayet düzgün çalışırken birden bire sıcak üflemeye başlamıştı.Önce gazı bitti sandım ama böyle aniden olmazdı.Sağına soluna bakınırken kompresörün dönmediğini farkettim.Sorun compresor clutch denen parçadaydı.Summit racingden siparişim dün geldi ve montajını yaptım.Tek sorun kavramayla...

16. VolkanGurcan

96 Zj Günlüğü

Arazi şanzımanının yağını değiştirdim.Yağ iyi durumdaydı aslında ama ne zaman değiştirdiğimi yada değiştirip değiştirmediğimi bile hatırlamadığım için değiştirdim :smiley: İşe çok büyük bir hatayla,önce boşaltma tapasını açıp başladım.Yağ boşaldıktan sonra doldurma tapasını açamadım.Yağ...
  17. VolkanGurcan

96 Zj Günlüğü

Kesinlikle vites kolunun oralarda bir yerlerde ama bulamadım.Orta konsolu söküp daha detaylı incelemem lazım.Gerekirse vites kolunu da sökerim :)
  18. VolkanGurcan

Death Wobble Sorunu

Video: https://www.youtube.com/watch?v=8NpWXsBndhI&t=0s

19. VolkanGurcan

1996 Grand Cherokee 5.2 Yağlar Hakkında

Grand Cherokee sıvı bakımları için küçük bir rehber olsun diye fabrika tamir dökümanı ve kişisel tecrübelerime göre bilgileri düzenledim.Değişim aralıkları olarak kullanma kılavuzunu baz aldım.Fabrika tamir dökümanında bakım aralıkları iki senaryo halinde verilmiş.Kullanım kılavuzu daha ekstrem...
  20. VolkanGurcan

96 Zj Günlüğü

Geri vites lambası zaman zaman yanmayan var mı acaba? Vites kolunu R ye aldıktan sonra bazen geri vites lambası yanmıyor. Geri görüş kamerası sinyali lambadan aldığı için yanmadığını anlayıp kolu hafifçe oynatınca yanıyor. Vites kolu üzerindeki kapağı söküp baktım ama bununla ilgili bir switch...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,980
Kayıtlı Üye Sayımız
166,731
Kaydolan Son Üyemiz
cnrdmr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri