Arama sonuçlarınız

1. fsirin

Lifepo4 Batarya Aldım, Kapasitesinin 60% Inı Kullanabiliyorum !!!

Aynen, akü ister kurşun asit olsun ister LiFePO4 olsun üstünde kaç Ah kapasite olduğu yazar. Bu kapasitenin altında veriyorsa ayıplı maldır. Kurşun asit akülerde 10 veya 20 saatte verdiği Ah değeri yazar. Yani 100Ah 10H diye belirtilmişse 10A akımı 10 saat boyunca verir demektir. Siz 5A...

2. fsirin

Sabit akım yük testi için güzel bir aletmiş. Böyle bir alet de yoksa far ampullerini kullanarak da test yapabilirsiniz bu durumda akım gerilimle birlikte değişken olur. Sık aralıklarla Akım ve gerilim ölçümü alarak da kapasite hesaplanabilir. Böyle bir alet olursa kendisi doğrudan Ah değerini...
  3. fsirin

Ben de ikinci başlığı farketmedim.

4. fsirin

Bu daha çok 12V 100Ah kutusuna 24V 50Ah batarya yapmışlar gibi duruyor. Yeni kutu baskısı yaptırmayıp elindeki kutuyu kullanmışlar etiket ile düzeltme yapmışlardır. İçindeki hücre sayısı muhtemelen aynıdır. 12V aküde 4x4 adet pil varsa 24V'da 8x2 adet pil vardır. Bağlantı ve BMS farkı sadece.
  5. fsirin

BMS devresi herhangi bir pil hücresi alt gerilim sınırına geldiğinde akü bağlantısını korumaya alır. Bu değer de 2V civarında hücre gerilimi civarındadır. 24V akü için 16V gibi bir gerilim olur. Benim aklıma gelen bataryada zayıf bir hücre olması durumudur. Batarya 200Ah ise 200Ah değerini...

6. fsirin

Mazda E2200 Hakkında...

Benim Küheylan da bu tarz bir araç. Ne yazık ki o da artık üretilmiyor ancak parça sorunu şu ana kadar yaşamadım. Fazla bir sorun da yaşatmıyor zaten. Arka savurma patinaja kalma durumu arkadan çekişlilerin genel sorunu. Ben de karavan dönüşümü yapana kadar arkası boşken patinaja düşüyordu...

7. fsirin

4 Adet Güneş Paneli Bağlantı Şekli

80A ciddi bir akım. Akü kapasitenizin buna uygun olduğunu inceleyin. Akü ile mppt arasına aküye yakın sigorta daha önemli.
  8. fsirin

Güneş Paneli Sisteminde Ne Tip Ve Kaç Amper Sigorta Kullanmalıyım?

Naylon torbaya koymak güzel bir çözüm. Oldu da farketmeden serin ortamdan nemli sıcak bir ortama girdiniz. Bu durum soğuk havada içerde çay kaynayan ısıtılmış karavana girdiğinide de başınıza gelebilir. Fotoğraf makinesi telefon gibi cihazları hemen korumaya almak gerekir. Gözlüklülerde gözlüğün...
  9. fsirin

Aşırı şarj gibi bir durum olmaması gerekir. MPPT arızalı ise fazla gerilim üretebilir tabiki. Akü gerilimini takip etmek gerekir. MPPT'nin kendisi özellikle havasız yerdeyse aşırı ısınabilir. Genel prensip olarak aküye bağlı bütün hatlara uygun akım değerlerinde sigortalar kullanmak gerekir.

10. fsirin

2-3 yıl kadar önce hem mono hem de polikristal panellerle deney yapmıştım. Testi kısa devre akımı üzerinden yapmıştım. Kolayıma gelen böyleydi. Gölge deneyi için panel boyutunda kağıt kullanmıştım. Polikristal panellerin kısmi gölge durumunda daha yüksek akım oluşturduğu sonucuna varmıştım...

11. fsirin

MPPT sitemin kaç volt girişi desteklediğine göre bir bağlantı yapmalısınız. 4 tane Vo gerilimi 21V olan paneliniz varsa ve MPPT giriş gerilimi 42V'un üzerindeyse 2 seri 2 paralel olarak bağlarsınız. Tabiki bunu panellerin aynı olması durumunda yapabilirsiniz.. Seri bağlamanın dezavantajı olarak...
  12. fsirin

Şarj Regülatörlerinin Bağlantısı

Yine derin konulara dalmışsınız arkadaşlar. 220V'dan redresör ve güneş paneli aynı anda aküye bağlı olduğunda hangisinin gerilimi yüksekse yükü o üstlenir. Akü gerilimi düşükse gerilim değerinin ne olduğunu akü belirler. Bu durumda her iki şarj sistemi de verebildiği akım kadar birlikte şarj...

13. fsirin

Dia Tarama

Ben de tarayıcı kullanarak kart, dia ve negatiflerimi sayısal ortama aktardım. Bilgi açısından Epson V330 tarayıcının sonuçları oldukça iyi oldu. Negatif ve dia'lar için aparatı var. 2400 veya 4800dpi gibi bir çözünürlük kullandım. Tarama kalitesini en çok statik elektriklenme yüzünden yapışan...
  14. fsirin

12 Volt Kuru Akü 12 Volt Ampül Problemi

Muhtemelen kullandığınız ampul sorunlu. Led ampulün fazla ısınmaması lazım. Ampulun içindeki 12V akım sınırlayıcı devre sorunlu olabilir.
  15. fsirin

Truma Gazlı Isıtıcı Vs Combi

Bir karavanımda E2200 idi galiba modelin adı. Bunda yanma odasında isınan hava fan ile sirküle edilip üfleniyor. Doğrudan kuru sistem. Fansız olan modeller de var. Örneğin hymer eski modellerde sürekli kullanılıyor. Bunların vent sistemi de var ısınan havayı istediğinizde karavanda istediğiniz...

16. fsirin

Maltepe Karavan Park 54 Tl Olmuş

Aynen, Park büyükşehir belediyesi İBB'nin, otopark işletmesi İspark.
  17. fsirin

2009 ila 2016 yılları arasında sık sık maltepe sahilinde buluşurduk. O zamanlar amaç günlerce kalmak değil, dostların kendi aralarında buluşması amacıyla yapılırdı. Yerleşerek konaklamak söz konusu değildi. Bazı arkadaşlar bir gece filan kalırdı. Günümüzde karavancıların sayısının artmasıyla...
  18. fsirin

Anlamsız bir fiyat politikası yürütülüyor. Aşağıda ispark linkini koydum. Otomobil 20TL Altında karavan 5 katı (100TL) sanırım otomobilden karavan demek istiyor. Minibüs butonuna basınca 40TL karavan fiyatı ise 200TL oluyor. Otobüsü tıklayınca 60TL karavan fiyatı ise 300TL oluyor. Herhalde...

19. fsirin

Karavan Elektroniği Kurulumu

Yük çıkışı yaşam aküsünden kullanır. Karavancılıkta yük çıkışı kullanmayı tercih etmiyorum zaten. Amerikan morningstar, cihazda yük çıkışı yapmamışlar zaten. :tonguewink:
  20. fsirin

Karavan Elektroniği Kurulumu

Yük çıkışı, akü bitince çıkışı kessin veya aydınlatma amaçlı olarak sadece gece yansın gibi amaçlar için kullanılıyor. PWM/MPPT hepsinde var. Seçenekler üreticinin tercihkerine göre değişebiliyor.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,979
Kayıtlı Üye Sayımız
166,730
Kaydolan Son Üyemiz
Attila Aykan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri