Arama sonuçlarınız

1. koray_p

Karavanımızı Sonunda Tamamladık

Masayı da tamamladık. Masanın alt kısmına döner şekilde ilave bir parça da koyduk. Tam dik ve açılı pozisyonda kilitli olarak duruyor. Böylece yolcu koltuğunda oturacak kişiyle birlikte 4 kişi rahat rahat yemek yiyebilir. Masa sökülebilir ve bacağı katlanabilir. Platform bitimindeki zemine ek...

2. koray_p

Geldik gaz sistemi ile ilgili detaylara. Tüp için ayrı bir dolap düşündüm. Dolabın iç birleşim yerlerini ve boru geçişini silikonladım. Dışarıya gaz sızıntısını engellemek için kapak içine fitil yapıştırdım. Dolap içinde sızıntı olursa gaz havadan ağır olduğu için tabana çökeceği için bir...
  3. koray_p

Profiller tam kapanınca bir kabin halini alıyor. Duş teknesinin boyutları 73x63 cm oldu. Profillerdeki yazılar tinerle temizlenebiliyor. Duşun üzerine de parkeden kapak yaptım. Arkaya geçiş ve tezgahı kullanmada bir sıkıntı kalmadı.

4. koray_p

Çok çok teşekkürler. Çok mutlu ve onore oldum. Artan parçalardan lavabo altına küçük raflar yaptım. Tezgah arkasını da lamine ile kapladım. İki yüzeye bolca bally sürüp ovalayarak bastırınca güzelce yapışıyor. Plastik kanalları yerleştirip stor profillerini taktım. Normalde bu kadar uzun...
  5. koray_p

Duş teknesini güzelce zımparalayıp önce iki kat epoksi astar ve daha sonra da üç defa son kat epoksi boya ile boyadım. Epoksi boya gemilerde de kullandığımız tuzlu suya, yağa ve kimyasallara dayanıklı bir boyadır. Bu arada tezgahı da aynı ahşaptan kesip lamine ile kapladım ve...

6. koray_p

Teknenin su giderleri için tabanı deldim. Ancak bir gider pis su tankına denk geleceği için giderleri tekne altında birleştirip tek delikle hallettim.

7. koray_p

Tuvalet kapağını aracın iç taban kısmındaki çıkıntılardan dolayı daha aşağıya monte edemediğim için tuvaletin altına bir platform yapmam gerekti. Plastik kanallar için yuvaları açmak kolaydı ama tekne kısmını yapmak için komple freze yapmak çok yordu. Komşuların tek şikayet ettiği konu...
  8. koray_p

Kırgınlığım bu mesajınızdan sonra hiç kalmadı. Çok teşekkür ederim.
  9. koray_p

Gözümü en korkutan bölüm banyo ve tuvalet olduğu için imalatı en sona bıraktım. Banyo bölümü aracın ortasında ve duşakabin gibi sürgülü bir sistemde yaptım. Önce ahşap kalıp yapıp polyesterden kalıp çıkarmayı ve tekneyi de polyesterden imal etmeyi düşündüm. Hem çok zaman aladağı hem de hata...

10. koray_p

Süngerleri kesip kılıfları dikmeye başladım. Hayatımda ilk defa dikiş makinesi kullandım. Kumaş kaymasın diye kullandığım iğneler en az yirmi kere elime battı.

11. koray_p

Yataklara destek olarak alüminyum profil kullandım. Bu profiller için de destek parçalar yaptım. Alçak olan basamağın içinden su, gaz ve elektik tesisatı geçiyor. Diğeri depo alanı / dolap gibi kullanılabilecek. Yatak altında ufa depo alanları olacak.
  12. koray_p

Gelelim yatak bölümüne. Enine yatak bana göre dar ve yeterli uzunlukta olmuyor. Yatağa çıkış ve iniş de zor oluyor. Hatta gece tuvalete kalmak isteyen kişi diğer kişinin üstünden geçmek zorunda. Bu sebeplerden yatağı boylamasına düşündük. Bir tarafı 190 cm, diğer tarafı 195 cm uzunlukta olacak...

13. koray_p

Elektrik kablolarını düzenledim. Arka kapı eşiğini alüminyum profil ile kapladım. Profil genişliği yetmediği için üst üste iki kat koyunca düzgün şekilde kapandı.
  14. koray_p

Kombinin su ve gaz bağlantıları Ortamdan hava alması için menfezler. Kombinin kontrol ünitesi
  15. koray_p

Biraz daha detay.

16. koray_p

Çok teşekkür ederim. İmalat yapan firmaların gaz konusunda rahat olmalarına çok şaşırıyorum. Tüpü ayrı bir dolap değil de bagaja açık bir şekilde ve menfez eklemeden koymaları çok tehlikeli. Menfez koydum, ilgili fotoyu da ekleyeceğim.
  17. koray_p

Evet, evin otoparkında yapıyorum. Ticari bir firmayla bağlantım yok. Dışarıdan usta veya firma desteği de yok. İki sene araştırma yaptım. İzlemediğim video, okumadığım forum kalmadı neredeyse. Özellikle yabancı karavan üreticilerinin modellerini çok inceledim. Ahşap laminasyonu, cihazlar gibi...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,906
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
mcanerf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri