Arama sonuçlarınız

1. koray_p

Karavanımızı Sonunda Tamamladık

Teşekkür ederim. Benim aracım 165.000 km 'de. Yeni karavan yapacak olsam gene maksimum 160-170.000 gibi bir kilometre düşünürüm. Sonuçta karavan olduktan sonra yılda ne kadar mesafe yapacağımız malum. Bence 208 bin km fazla. 2013 yerine 2011 veya 2012 model daha düşük bir km 'de araç bakın...

2. koray_p

Çok teşekkür ederim. O videoyu birçok kereler izledim. Hatta eşim arada sırada "Tek rakibim Pössl" diyerek benimle dalga geçer. :sweatsmile: Onun yanında da bir çok üreticinin karavanlarını uzun uzun inceledim. Bize uyan ve en rahat edebileceğimiz düzeni yapmaya çalıştık. Zaten yabancılar da...
  3. koray_p

Teşekkür ederim. Araç proje işi yapan bir firmayla görüşürseniz size bilgi verirler. Ben de prosedür, liste vs. aradım ama ulaşamadım. Demonte halde taşıyacağınız malzemelerden dolayı yol kenarı denetim istasyonunda ceza kesebilirler, hatta aracı bağlama yetkileri bile var.

4. koray_p

Bahadır Bey, o sıkıntı yok artık. Panelvandan karavan oluyor, benimkini onayladılar. TSE kendi içinde bir standart oluşturursa böyle fikir ayrılıklarıyla zamanımız heba olmaz.
  5. koray_p

Normalde proje çizilip TSE onayından sonra 2 ay içerisinde aracın tamamlanması gerekiyor ama ben TSE 'ye aracı götürdüm; içine baktılar, tüp için menfezi, temiz - pis su deposunu sordular ve koltuk sayısına baktılar. 30 sn içinde bitti. Tüv 'de ise sizinki gibi normal araç muayenesi yapıldı.

6. koray_p

En sonunda ruhsatımızı bugün teslim aldık. Bir ay TSE onayını bekledikten sonra nihayet raporu verdiler. Bekletme sebepleri ise "kamyonetten / panelvandan motokaravan olmaz" mış. Daha önce olmuş ama bundan sora olmazmış, test (ne testi olduğunu hiç öğrenemedik) isteyeceklermiş. Ancak bu sorun...

7. koray_p

Tente altı aydınlatma ledleri. SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  8. koray_p

Tse onayını beklerken ikili koltukla banyo arasındaki boşluğun altına mini kiler/yağlık ilave ettim.
  9. koray_p

İki haftadır TSE onayı için bekliyorum. Sonunda bugün haber geldi, 1+1 onayı artık kesinlikle mümkün değil dediler. Koltuk için test istiyorlarmış. Mecburen 2+1 olacak. İkili koltuğu monte ettim. Muayeneden sonra tekrar tekli koltuğu takacağım.

10. koray_p

Sizin konunuzu da zevkle takip etmiştim. Size katılıyorum, her imalat serüveni bana bir sürü fikir verdi. Bu yüzden de imalat aşamalarını benim de paylaşmam şart oldu. :)

11. koray_p

Merhaba, fiyatlar yanıltıcı olabilir ama gene de biraz bahsedeyim. Örneğin su tesisatı; temiz ve kirli su tankları, hidrofor, tank bağlantıları (tank çıkışı, kapak, dreyn vs.) lavabo giderleri vs. derken 2000 TL Gaz tesisatı; bakır borunun metresi 10-15 TL arasında. 10 metre kullansanız 150...
  12. koray_p

Teşekkür ederi. 1. Banyo duvarları da kontra üzerine laminat kaplama. Arka kısımdaki desenli koyu bölümde aynı şekilde, yalnız o kısmı ben kapladım. 2. Yatak için kullandığım malzeme bildiğimiz yatak latası. İkea 'da satılıyor. Dışarıda da hemen hemen aynı fiyata satıldığı için oradan aldım...

13. koray_p

Çok teşekkür ederim. Konunuzu ben de okuyordum. - Masanın duvarla olan bağlantısı aşağıdaki resimde görülen alüminyum profil sayesinde oluyor. Sağ taraftaki parça duvara, sol taraftaki ise masaya vidalanıyor. - Masayı katlayabilmek için mobilya malzemeleri satan bir nalburdan masa ayağı...
  14. koray_p

Sayın @EvliyaCelebi2 * Gaz sisteminiz Türkiye’de ilk ve tek galiba ? Bugüne kadar yapılan bütün diğer sistemler üzerine konuşarak kimseyi kırmamak yerinde olmalı.. ;) Bir nevi bombanın üzerinde yatınca emniyet çok önem kazanıyor. Sistemde bir de gaz filtresi var, fotoğrafta görünmüyor...
  15. koray_p

Özellikle sizin yorum yapmanızı heyecanla bekliyordum. Akşam daha uzun bir cevap yazacağım. Şimdilik karavancı olacağımı, ileride üretici olsam bile senenin 2-3 ayını karavanda geçireceğimizi belirtmek isterim. Minik paşam karavanımızı ilk kullanan oldu zaten. SM-G935F cihazımdan Tapatalk...

16. koray_p

Masa tam tur açılırsa çok daraltıyor. Tezgahtaki ek parçanın ucunda mıknatıs var. Dolaptaki metale tutunuyor. Yolda denedim açılmadı.
  17. koray_p

Fırsat buldukça detay fotoğrafları ekleyeceğim. Özellikle şurası da oldun derseniz eklerim. Bu arada sketchup dosyasında çok çok çok emeğim olduğu için paylaşamıyorum. Anlayışınız için teşekkür ederim.
  18. koray_p

Son fotoğraflara geldik. Kumandadan kilidi açtığınızda ya da sürgü kapıyı açtığınızda otomatik basamak altındaki, girişte üst kısımda ayak kısmında ve ledler otomatik olarak yanıyor. Bagaj aydınlatması eklendi. Sol alttaki iki dolaptan alttakinde aküler, üsttekinde elektrik panoları...

19. koray_p

Banyoya Truma havluluk ve taharet için bide musluğu da koydum. Bidenin spiral hortumu yerine sarmal halde duran bir hortum koyacağım, gelmesini bekliyorum. Havluluktan hem ortama hem de asacaklara sıcak hava da geçiyor. Burada görülen menfez seyirde kullanılabilen klimanın hava çıkışıdır.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,906
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
mcanerf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri