Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Herkes kafasına göre bir malzeme kullanıyor. Ben kendi tercihlerimi anlatayım:
- Cam yünü kullanmadım. Çünkü cam tozu solumak istemiyorum. Dahası ıslandığı zaman feci kokuyormuş. Kimisi üzerini naylon örtü ile kaplıyor. Ne kadar etkili bilmiyorum.
- Taş yünü kullanmadım. Çünkü taş tozu solumak...
Ben de TR'de almıştım ama BG'dan alınabildiği söylendi. Hatta benim diğer mesajıma verilen cevapta biri Çorum diğeri Bursa'da iki tane BG acentesi tlf.u da verildi.
Vinyet'i çıktıktan sonra almakla iyi yapmışsınız. Bundan sonra Vinyet'i de yeşil sigortayı da BG tarafında yaptıracağım...
Plakanız 7 karakter ise internetten alacağınız Vinyet başınıza bela olabilir.
Ben Bulgaristan için aldım. Adamların sitesi plakayı Türk sisteminden kontrol ediyor sanırım. Girdiğim plaka no.yu kabul etmedi. Başına 0 (sıfır) ekleyerek girdiğimde kabul etti. (Ayni sorunu daha önce internet vergi...
Maalesef TR'deki sigorta şirketleri Turing ile aynı tarifeyi uyguluyor. Görünen o ki yurt dışına yeşil kartsız çıkıp, sınırı geçer geçmez oranın trafik sigortasını yaptırmak en mantıklısı. P.tesi iki haftalığına Bulgaristan'a gideceğim. 147 Euro ödedim. Bunun üzerine biraz daha ekleyip bir...
Turing'in sayfasındaki listeye göre tarife şöyle:
https://www.turing.org.tr/wp-content/uploads/2021/07/greencard-gecerli-fiyat-listesi.pdf
Buna göre, 2 haftalık karavan sigortasıyla, örneğin Bulgaristan'da bir otelde (iki kişi 55 leva=28,65 Euro) 5 küsur gün kalmak ayni para.
Burada yine...
Bir kere çooook önemli bir ayrıntıyı atlamış: Yol arkadaşı. Yazı bütünüyle yalnız seyahat etmek üzerine kurulu izlenimi veriyor. Bence yol arkadaşı her şeyi değiştirebilecek bir etken.
Tek başıma olduğumda benim için seyahatin kendisi tatsız tutsuz. Yegane amacı da farklı yerlerdeki...
Her araçtan karavan olur. Sıkıntı yaşayıp yaşamayacağınız aracın durumuna ve sizin beklentilerinize bağlı. Aracın durumu için ekspertiz yaptırın. Beklentileriniz konusunda ise ayrıntı vermeniz gerek. En önemlileri: Eşiniz karavan işini onaylıyor mu? Aracın yüksekliği ne? Kaç kişisiniz? Seyahat...
Uzunca bir süre ben de cami ve benzinci tuvaletlerini kullandım. Bodrum'da muhtemelen keçi etinden yapılma bir köfte sonrasında mecbur kalıp kullanmak zorunda kaldım. O vakitten beri sürekli kullanıyorum.
Portapotti türü bir tuvalet işinizi rahat görür. Ben Thetford'unkini kullanıyorum. Gayet...
Evet kasdettiğim yazı o elbette.
İçeriğine itirazım yok. Bence güzel bir yazı. Reklam amaçlı olsun ya da olmasın yazının içeriğiyle ilgili bir derdim yok.
Benim anlamadığım, gezenbilir'de her mesajda yazanın kimliği sol tarafata çıkarken bu yazıyı yazanın kimliği nasıl olup da alt tarafta...
Yazı güzel ama kimin yazdığı yanda çıkacağına altta çıkmış.. Bu bana çok ilginç geldi. Acaba bundan sonra reklamlar böyle mi görünecek yoksa bu teknik bir sorun mu?
@bartek Forumda bir garabet var. Bu sabah alıntı yapmıyor.
El-cevap: Enkaz altındaysanız iş zor. Telsizle kime ulaşmak istediğinize ve telsizin şarj durumuna bağlı. Öncelikle o telsizin sürekli şarjlı durumda olması lazım ki lazım olduğunda çalışsın. İkincisi ulaşmak istediğiniz kişinin...