Arama sonuçlarınız

1. Akdeniz45

Motokaravanda Ağırlık Problemi

Önce aracınız hayırlı olsun ama anlamadığım bir durum var. Normal durumda boṣ ağırlığın, azami ağırlıktan 4-5 yüz kilo az olması lazım ki araç gezide yolcuları ve ilave yükü taṣıyabilsin. „Vw crafter aracımı karavana dönüştürdüm tse, muayene vs tüm işlemleri yaptım“ diyorsunuz. Yani, TSE, boṣ...

2. Akdeniz45

Tüp Havalandırma - Menfez

Verdiğiniz bu Linkte karavana uygun olanlar belirtilmiṣ. Ucuzlar sadece dıṣarda kullanmak için uygun olabilirler. Dikkat etmek lazım. Ayrıca ocağınızın basıncına uyması gerekir. Kullandığınız tüpe uyması lazım. Manometreli olanlarda bilinmesi gereken önemli nokta. Manometre tüpün tam dolu...
  3. Akdeniz45

Engin Bey elektrikli ocak bizi kampinge mahkum eder. Böyle bir ocak bir saatte ortalama 1,3 KW elektrik tüketir. Buna ne solar panel nede akü yeter. Gaz tüpünün olduğu yer gaz sızdırma ihtimalinin en yüksek olduğu yer. Çünkü gaz sisteminde sadece tüpü söküp takarız. Diğer bağlantı yerlerine...

4. Akdeniz45

Karavanda Kullandiğimiz Elektri̇k Malzemeleri̇

Böyle teknik konulardaki videolara bakarken bilgi hatası olup olmadığına dikkat ederim. Videoya telefonda bakınca resim göremediğim için laptopla da seyrettim. Bilgiler faydalı. Benim gibi duyma sorunu olanlar için anlatılanların yazılı bir özetinin olması da ayrıca hoṣuma gitti. Tavsiye ederim..
  5. Akdeniz45

https://ogy.de/fgp2 Aracımda ilk gaz kutusunu 1980 yılında yaptım. Yukardakiler gibi bir menfeze bulmak sorun olmamıṣtı. 1983, 1992, 2006 yıllarında üç defa daha araçlarımda gaz kutusu yaptım. Yağmurlu günlerde aracımızla su birintilerinin içinden geçtiğimiz oluyor. Deliğin kesilen yerine anti...

6. Akdeniz45

Böyle bir boru (plastik veya paslanmaz metal) ideal olur ( çapı 13 cm, uzunluğu 10 cm). Deliğin çevresine önce paslanmaya karṣı içten ve dıṣtan antipas sürmek lazım. Kuruduktan sonra böyle bir borunun dıṣına silicon sürerek üzerine bir tel sineklik koyarak deliğe takıp vidalamakta fayda var...

7. Akdeniz45

Arabayla Avrupa 2023/ 2

Teoman Bey merhaba, Haritada gösterilen yolun otoban ücreti olmaması lazım. Yalnız Avusturya’da otoban dıṣında süratli gidilebilen bazı yolların da ücretli olduğunu okudum. Dedikodu da olabilir ama Avusturya polisinin bu tür parasız yollarda daha sık radar kontrolu yaptığı forumlarda yazılır...
  8. Akdeniz45

O1, O2 Kategorisi Ağırlık Hesapları Nasıl Yapılır?

Çeki demirine düṣen yük veya burun ağırlığı konusu Almanya’da da çok tartıṣılan bir konu. Almanya Trafik Cezaları Kataloğuna güvenilir diyerer buradaki bilgileri okudum.:smiley: Anladıkarım: 1.Çeki demirine düṣen yük çekici araca ait kabul ediliyor. Böylece çekici aracı, aracın azami...
  9. Akdeniz45

O1, O2 Kategorisi Ağırlık Hesapları Nasıl Yapılır?

Bu baṣlıkta çekme karavanla ilgilli detaylı bilgileri aṣağıdaki linkte okuyabiliriz. Bu konudaki bilgilerimizi de bu baṣlıkta paylaṣabiliriz. Karavanda Ağırlıklar: O1, O2 Kategorisi Ağırlık Hesapları Nasıl Yapılır? O1 Kategorisi Araçların Tescil ve Belge Zorunluluğu Çeki Okuna Gelen Yük...

10. Akdeniz45

Yüzerken Aracınızın Anahtarı ?

Benim endiṣem biraz daha büyük, sadece yüzerken değil. Karavan sanıyorum anahtarı en çok kullanılan araçlardan olsa gerek. Aracı anahtarları içerde unutarak kapatma tehlikesi de oldukça yüksek. Yıllar önce kapıları açan ama motoru çalıṣtırmayan bir anahtar yaptırdım. Bu yedek anahtarı çok zaman...

11. Akdeniz45

Arabayla Avrupa 2023/ 2

Her Italya gezisinde Avusturya’da 15 kilometre mesafe için 9.90 € otoban ücreti ödüyorum. Ayrıca kimse ödemeden geçmesin diye sıkı kontrolleri ve yüksek cezaları da var. Bu bakımdan Avusturya polisi oldukça meṣhur. Zevkle okutan üslubunuz, faydalı bilgiler ve güzel reimler için çok teṣekkürler.
  12. Akdeniz45

Tam Zamanlı Karavan Yaşamımızdan Tecrübeler

Google Maps’te gölün çok güzel resimleri var. Kampingte mi yoksa kamp dıṣı mı konaklıyorsunuz? Iyi geceler. Google Maps

13. Akdeniz45

Bu Ne ?

Forum yönetiminin, üyelerin arasındaki konuṣmaları dinlediğini yazmak, yönetime yapılabilecek çok ağır bir suçlama, belki de en ağırı. Konunun benim yönümden ṣahsi iliṣkilerimizle bir bağlantısı yok. Mesut, konuyu noktalamak için bir özür yeterdi.
  14. Akdeniz45

Bu Ne ?

Gizlisi, saklısı olmayan bir soruydu. Ok, esas konuya devam.
  15. Akdeniz45

Bu Ne ?

Forumu daha atraktif yapmak için faydalı bir konu. Ama, kafama takılan, açıklanması gereken bir nokta var Aynı konuda, üyelerini bigilendirmeye, daha büyümeye çalıṣan iki forum var. Gezenbilir ve Motokaravan Forum. Karavancılık konusunda bir kaç forumun aktif olmasının karavancılık için...

16. Akdeniz45

Bu Ne ?

Salı günü fırtınada yıkılan çitimi tamir ederken, dün kimlerin bu baṣlıkta beğeni dağıttığı konusunda bir kaç ay önce forumda beni uğraṣtıran bir „SPAM“ aklıma geldi. Forumda bir üye sadece reklam yaptığı için önce yazdıklarını sildim. Hemen tekrar yazdı. Bu defa kendisinin foruma girmesini...
  17. Akdeniz45

Bu Ne ?

Aynı büyüklükte bir çaydanlık (!) :smiley: benim karavanda da var. Mısır patlatma makinesi ile kavurduğum, el değirmeni ile öğüttüğüm kahve ile espresso veya cezve ile Türk Kahvesi yapıyorum. Kahve kutusunun kapağını açında etrafa yayılan nefis kahve kokusu bütün emekleri unutturuyor. Yemekten...
  18. Akdeniz45

750 Kg Altı Çekme Karavan Için Yurtdışında Plaka Zorunluluğu

Plaka zorunluğu yok derken, çekici aracın plakasını taṣır demek istiyorsunuz sanırım. Türkiye’de geçerli olan plaka durumu Avrupa’da da geçerli olur. Aynı durum karavanın ağırlığı için de geçerli. Herhangi bir kontrolde karavan 750 kilonun üzerindeyse sorun yaṣayabilirsiniz. Hollanda da 750...

19. Akdeniz45

Hazır Avrupa Turundayken Buzdolabı Alıp Gelmek Olur Mu? % 52 Fark Var

https://www.gumruktv.com.tr/karavanlarin-ulkeye-giris-cikislarinda-ayniyetin-uygun-olmasi-uzerine-izin-verilecek Gümrükte bilinen bir konu galiba? Türkiye' de fiyatlar aşırı yüksek olduğu sürece herkes kendisine göre bir çözüm arayacak...
  20. Akdeniz45

Italya 2023

Forumlarda okuduğum bilgilere göre dolandırıcıların çeṣitli uygulamaları var. Birisi araçta sorun olduğuna sizi ikna etmeye çalıṣırken bir baṣkası karavana giriyor. Eṣlerden birisinin arabada beklemesi önemli. Ama esas amaç araçtan anlamayan ve kolay ikna edilebilecek bir karavancıyı bulup en...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,893
Kayıtlı Üye Sayımız
166,687
Kaydolan Son Üyemiz
gulo1969

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri