Arama sonuçlarınız

1. Akdeniz45

Mercedes Sprinter 212 D

Dün otobanda giderken göstergede 399999 km rakamını görünce önümdeki park yerine girerek bir hatıra resmi çektim. Karoserideki paslanma dıṣında önemli bir sorun yok. Tüv bizi ayırıncaya kadar yola devam. :smiley:

2. Akdeniz45

2024'teki Gezilerimiz Ve Yaşam Güncemiz... Güçlü, The Kampervan Geziler Ve Yaşam...

Bir kaç dakika sonra ALDI marketteyim. 🙂 23 yıl önce sakin ve küçük bir yerleşim yerinde aldığım bir yerde yaşıyorum. Aylık taksitleri ev kirası gibi ödendi. Maaşlı insanların yapmaları gereken çok faydalı bir yatırım. Kira ödemediğim için emekli maaşımla gezebiliyorum. Kira ödesem şu anda...
  3. Akdeniz45

Çekme Karavan Ile Tepebaşı Sorunları Nelerdir?

Feribotlara giriṣ rampasında karavanın arkası yere değebiliyor. Çözüm olarak rampada doğru olarak değil eğri (salt) gitmekte fayda var. Bazı durumlarda tekerlerin altına takoz koyularak ta sorun çözülebiliyor.

4. Akdeniz45

Karavan Mevzuat Değişikliği Hakkında

Çok önemli bir gelişme. CIVD Almanya’da çok etkili bir konumda. Türkiye’de de benzeri var sanıyorum ama şimdiye kadar pek sesi duyulmadı. Türkiye'de siyasilerin (bütün partiler) karavanı bir lüks deǧil, ülkeye milyarlarca döviz getirebilecek bir fırsat olarak olarak görmeleri lazım.
  5. Akdeniz45

Gezenbilir Üyeleri Karavanist Fuarında Buluşuyor!

Başınız sağ olsun, Allah rahmet eylesin.

6. Akdeniz45

Yugun 2023, Güçlü Kampervan Ile Uzun Soluklu Maceralar...

Ikinize de üzüm bağlarının arasında veya ṣarap üreticilerine ait bir karavan parkta akṣam yemeğinin yanına o çevreye ait bir ṣarabı seçtikten sonra güzel bir ṣarap sohbeti dilerim. Benim genellikle tercih ettiğim iki ṣarap markası var. Birisi Stuttgart ṣehrinden geçen Neckar nehri...

7. Akdeniz45

Döner Koltuk Sehpası

Tüvtürk’ün nasıl davranacağını kestirmek zor galiba. Almanya Ducato forumda sorunu çoğu takozlarla çözüyor. Bazı marka karavanlarda sorun yok. Herhalde karavanı üreten firma sorunu çözmüṣ. Rampalı yerlerde durduğumda el frenine çok güvenmediğim için (bir defasında el freninin teli koptu)...
  8. Akdeniz45

Döner Koltuk Sehpası

Bir baṣka karavancının çözümü: Fren kolunun vidalandığı yere iki yeni delik açmıṣ. Fren kolunun kaplamasını biraz törpülemiṣ. Aṣağıdaki beṣ resimle çözümünü anlatıyor.
  9. Akdeniz45

Döner Koltuk Sehpası

Forumların hemen hepsinde tartışılan bir konu. Bir karavancının bulduǧu çözüm: Resimlerdeki çözüm şekli: El freni kolu kesilerek koltuǧa mesafeli duracak şekilde kaynak yapılmış. Bir başka karavancının kullandıǧı döner mekanizma fren koluna dokunmadan dönüyor. Faklı döner mekanizmalar olsa gerek.

10. Akdeniz45

Döner Koltuk Sehpası

Eski karavanım Mercedes Transporterde koltuğu ileri veya geri iterek döndürebiliyordum. Döndürdükten sonra tekrar koltuğu ileri veya geri iterek uygun duruma getirmek mümkündü. Bir deneyin, en ucuz çözüm. :smiley:

11. Akdeniz45

Turizm Doktora Alanında Karavan Park Yerleri Üzerine Bir Çalışma

Doktora çalıṣmasının konusunu çok önemli buluyorum ve baṣarılı olmasını da çok isterim. Bu nedenle yukardaki paylaṣımı yaptım. Aynı soruya vereceğim cevap kamping için farklı karavan park için farklı olabilir. Bu nedenle karavan park ile kamping konusunu ayırmak lazım. Doktora çalıṣmasında...
  12. Akdeniz45

Turizm Doktora Alanında Karavan Park Yerleri Üzerine Bir Çalışma

Sorulara cevap verirken kampingleri mi yoksa karavan parkları mı dikkate almam gerektiği konusunda problemim var. Avrupa ülkelerinde yüzlerce kampingte ve daha fazla sayıda karavan parkta konakladım. Kampingler ve karavan parklar birbirlerinden farklı konaklama yerleri. Kampingte çoğunlukla...

13. Akdeniz45

Dizel Isıtıcı Ve Akü

Webesten ısıtıcıyı merak ettim. Internette Firma Agust ile Whatsapp üzerinden haberleṣtik. Isıtıcının saatlik enerji tüketiminin 2,5 Amper / 30Watt (12v çalışmada) olduğunu öğrendim. Bu durumda ısıtıcı zamanın üçte birinde çalıṣırsa elektrik tüketimi günde 2,5x8=20 Amper oluyor...
  14. Akdeniz45

Dizel Isıtıcı Ve Akü

Isıtıcılarda buzdolapları gibi devamlı çalıṣmadıkları için çektikleri günlük elektrik miktarı çalıṣtıkları süreye dolayısıyla hava sıcaklığına bağlı. En doğru elektrik sarfiyatını değiṣik hava ṣartlarında böyle bir pensampermetre ile ölçerek bulmak mümkün. Karavanımdaki ısıtıcının ve...
  15. Akdeniz45

Doğrucu Davut / Evliya Çelebi2 Nerede?

Değerli görüṣleriniz için teṣekkürler. Karavanda elektrik, solar panel, akü, gaz tesisatı, su tesisatı gibi yıllarca çok ilgi duyulan konular forumda değiṣik yönleriyle tekrar tekrar dile getirildi. Forumda yüzün üzerinde karavan yapıldı. Forumda, belkide tüm karavan forumlarda demek lazım...

16. Akdeniz45

Şu anda forumda 1800 civarında ziyaretçi var. Bunlardan sadece 14’ü üye. Forumda karavancılıkla ilgili değerli bir bilgi kaynağı oluṣtu. Bu nedenle çok sayıda insanın forumu ziyaret ettiğini düṣünüyorum. Forumu ziyaret edenlere endiṣe etmeden üye de olabilecekleri bir ortam oluṣturmamız lazım...
  17. Akdeniz45

Yapay Zeka Ile Oluşturduğum Karavan Tasarımları

Göz kamaṣtıran karavanlar. Benim en çok hoṣuma giden küçük karavanlar. Gelecek e-karavanlarda. Geleceğin karavanlarını planlarken müṣterinin isteğini önceden görebilmek bakımından gerçek zekaya ve yapay zekaya çok iṣ düṣüyor.
  18. Akdeniz45

Güneş Enerjisi Hakkında Yardım Ve Hata Kodu

Solar ṣarj kontrol cihazınızın aküleri kademeli olarak ṣarj ettiğini sanıyorum. Bu türlü cihazlar elektrikli cihazlar çalıṣmadığı sürede aküleri aṣırı ṣarj etmeden devamlı dolu tutarlar. Aṣırı ṣarj olmadan dolu olan bir akü zarar görmez diye biliyorum ve uzun yıllardır da karavanımda uyguluyorum...

19. Akdeniz45

Gezen Ev Iveco M23

Resimlerde doğru gördüysem yatak karavan için yeterince yüksek değil. Yatağın üzeri kadar alt kısmı da önemli. Yağağın üst kısmında oturulabilecek kadar yükseklik yeterli. Daha fazla yükseklik bence yer kaybı olur. Yatağı yükselterek atında bagaj için yer kazanabilirsiniz. Kolay gelsin baṣarılar.
  20. Akdeniz45

Karavan forumlara hiç birimiz sadece bilgi vermek için gelmeyiz. Forumda çok ṣey de öğreniriz. Bu nedenle forumda hiç birimiz benim yerim doldurulmaz diye düṣünmemeliyiz. Forum hiç birimize bir ṣey borçlu değil. Forumda herkesin rahatlıkla paylaṣımda bulunabilmesini (özellikle yeni üyelerin)...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,892
Kayıtlı Üye Sayımız
166,686
Kaydolan Son Üyemiz
dygdg

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri