Arama sonuçlarınız

1. O

Mantar Toplama - Bir Doğa Sporu

Ynt: Mantar Toplama - Bir Doğa Sporu Okran bey tek yolu şüpheli mantarı kesinlikle yememektir. Hastanede acil serviste bile yemiş olsanız ölebilirsiniz. Hatırlarsınız belki bir dönem İstanbul’da seri mantar zehirlenmeleri oldu? Bu zehirlenmelerde yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 20 kişi öldü...

2. O

Ynt: Mantar Toplama - Bir Doğa Sporu Pis kokuyor dediğiniz sonbahar (karaca-gökce) 141.jpg resimdeki mantarın adını yazmayı unutmuşum clathrus ruber. Çürümüş et kısacası leş gibi kokar bu şekilde sinekleri üzerine çekip sporlarını yayarak ürüyor. Uyanık ve ne yaptığını bilen ilginç mantarlardan...
  3. O

Ynt: Mantar Toplama - Bir Doğa Sporu Değerli fotoğraflar için teşekkürler. Sayenizde ilk kez Türkiyedeki türleri bu kadar kaliteli görebildim. Sanırım yazdığınız siyah konik kuzu göbeği Morchella conica. Çıntarında latince adı lactarius deliciosus. Türkçe isimleri ile arandığında kaynak bulmak...

4. O

Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)?

Ynt: Kampta Güvenlik (İnsana Karşı)? Bu başlık formun en komik başlığı olma özelliği taşıyor sanırım. Her okuduğumda gülüyorum. Yahu dinlemeye kampa mı gidiyoruz yoksa savaşamı ? Sabaha kadar nöbet tut, kampın çevresine alarm yerleştir, çadırın önüne köpek bağla, bir tabanca, bir tüfek, yeterli...
  5. O

Ynt: Mantar Toplama - Bir Doğa Sporu Kuzu göbeği olarak bilinen mantarın bir çok alt türü var bunlardan bazıları kolay yetişirken bazıları çok daha zor yetişiyor ama genelde Morcella tür mantarların yetiştirilmesi çok zordur. Tam olarak mikorhizal olarak bilinen mantarlardan değilerdir ama...

6. O

Ynt: Mantar Toplama - Bir Doğa Sporu Bunu tuttuğunuz dolabı steril etmeyi unutmayın şu anda bu küf o dolapta cirit atıyor. ;D Dolaba bırakacağınız her şeye bulaşacaktır.

7. O

Çadır Seçimi

Ynt: Çadır Seçimi Bu bahsetiğim çadırların markası yok sahra çadırı deprem çadırı olarak biliniyor. Bunlar devletin depremzedelere dağıtığı çadırlar. Sanırım dağıtıldıktan sonra kimse peşinde koşmuyor bu şekilde alan satıyor. Biz yaylacıların malzeme aldıkları yerlerden alıyoruz bu çadırları...
  8. O

Ynt: Mantar Toplama - Bir Doğa Sporu Normalde daha düzenli olması gerekiyor ayrıca bıraktığınız örnek üzerinden gelişime başlaması gerekiyor bu küf rastgele başlamış o yüzden mantardan oluşan misel olduğun sanmıyorum ama emin olmak istiyorsanız en güzel ve düzenli görünen yerden örnek alıp...
  9. O

Çadır Seçimi

Ynt: Çadır Seçimi Uyuma haricinde 3 kişilik çadırda 6 - 8 kişi oturup sohbet etmeniz mümkündür. Zaten güzel havalarda çadırın içinde durmanıza gerek yok kamp ateşi yakar etrafında toplanır sohbetinizi eğlencenizi yaparsınız. Biz genelde dağcılık organizasyonu yapıyoruz ve kamplarda mutfak...

10. O

Ynt: Mantar Toplama - Bir Doğa Sporu Kesinlikle misel ama neyin miseli olduğu belli değil ;D. Nemli duvarlarda peynir ve ekmek üzerinde gördüğünüz küflerin tamamı misel ama o küfler meyve vermiyor. Bu küflerin karışmaması için steril ediyoruz. Mantar küfleri genelde beyazdır ve sonradan...

11. O

Çadır Seçimi

Ynt: Çadır Seçimi 6 - 8 kişilik bir çadır alacağınıza her üç kişiye bir çadır almanız daha pratik ve avantajlı olur. Sıcak havalarda 8 kişi bir çadırda çatlarlar, taşıması ve kurması zordur. Her hangi bir sorunda 8 kişi açıkta kalır diğer çadırlara sıkışma avantajı olmaz. Büyük çadırı kuracak...
  12. O

Çadır Seçimi

Ynt: Çadır Seçimi Bu çadırı bu sezon müşterilere verdik ağrı dağı süphan nemrut ve kaçkarda kullanıldı. Haliyle yağmur kar çamur her şeyi gördüler. Yaklaşık 300 kişi kullandı kimse şikayetçi olmadı. Bu çadırın çok kaliteli olduğu garantisi anlamına gelmiyor ama kötü bir çadır değil. Ukyutulumun...

13. O

Ynt: Mantar Toplama - Bir Doğa Sporu Tokyo ;D . Bana ancak mektup içinde spor izlerini gönderebilirsiniz. Yazdığınız mantarların bilimsel adlarını biliyormusunuz? Bazılarını ben ilk kez duyuyorum ne olduklarını merak ettim? İstiridye mantarı deneyin daha agresiftir sanırım daha çabuk sonuç...
  14. O

Ynt: Mantar Toplama - Bir Doğa Sporu Agara eklenen madeler sadece miselin hızlı oluşmasını sağlıyor. Agar karışımından dolayı misel oluşmadığını sanmıyorum. Besi ortamı misel oluştuktan sonra önemli. Agara bir şey katmamanızı önermemin nedeni aynı besinlerle bakteri ve diğer küfler de hızlı...
  15. O

Ynt: Mantar Toplama - Bir Doğa Sporu İlk yazıda birinci resim çıkmadı tekrar ekledim.

16. O

Ynt: Mantar Toplama - Bir Doğa Sporu Kusura bakmayın uygulayıp resimlerini çektim ama yoğunluktan göndermeyi unutmuşum. Plastik steril hazır petri kullanıyorum ama evde kalmamıştı hem petri siparişi gelene kadar gecikmemek için, evde bulunabilecek basit şeylerden de yapılabileceğini göstermek...
  17. O

Ynt: Mantar Toplama - Bir Doğa Sporu Daha öncede yazdığım gibi eğer mantar dondurulursa ölür. Sizin aldığınız mantarın dondurulduğunu sanmıyorum ama Türkiyede mantarların nasıl sevk edildiğini de bilmiyorum. Mantarı öldürdükten sonra sevkiyatını yapıyor olabilirler. Bazı durumlarda meyvelere ve...
  18. O

Ynt: Mantar Toplama - Bir Doğa Sporu Anladığım kadarı ile bakteri oluşmuş. Sanırım bir noktada kontamine oluyor. Su damlası içinde misel oluşmaz o yüzden buharlaşma sorununu aşmanız gerekiyor. Kontamine olmasına da su sebep oluyor olabilir. Daha önce yazdığım gibi agara hiç bir şey...

19. O

Ynt: Mantar Toplama - Bir Doğa Sporu Petri kabınız bölmeli değil ama siz yinede bir kaba bir birinden eşit uzaklıklarda üç ayrı örnek koayabilirsiniz. Temiz bıçak derken bıçağı steril etmiş olduğunuzu düşünüyorum eğer steril değil ise bakteri bulaşabilir. Bıçağı steril etmek mümkün değil ise...
  20. O

Ynt: Mantar Toplama - Bir Doğa Sporu Gri küf oluştuğunda başka tür bir mantarın bulaştığı ve ürediğini tahmin ediyorum sulanmış olan öreklerde ise bakteri oluşmuş. Buna göre sizin sterillik aşamasında bir yerde açık verdiğinizi düşünüyorum. Anladığım kadarı ile petri kapları iki kez steril...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri