Arama sonuçlarınız

1. theta

Aydınlatmanın Ledlerle Değiştirilmesi; Dikkat, Önemli Bir Püf Noktası Içerir :)

Armatürümüzü karavandaki yerine monte ettim ve yarı şeffaf kapağını kapadım. Sonuç oldukça tatmin edici. Hava aydınlık olduğu halde güçlü bir ışık yayıyor... Daha da da önemlisi banyo lambasını artık herhangi bir nedenle sökmek zorunda kalacağımı zannetmiyorum :)
  2. theta

Sabit akım devresini monte edip elektrik bağlantılarını de lehimledim. Bu arada bilgi için, kullandığım led çubuk 60 ledden oluşuyor. Banyo tamamen beyaz olduğundan günışığı yerine beyaz led kullandım. Daha sonra yeni armatürümüzü güç kaynağına bağlayıp test ettim. 12.8v da 700mA çekiyor. 9W...

3. theta

Armatürü söküp eve getirdim. Şöyle bir şey: Elektronik devreyi ve floresan donanımlarını söküp sacı temizledim. Şimdi önemli kısma geldik: 12V led şeritleri artık her yerde rahatlıkla ve ekonomik fiyatlarla bulunabiliyor. Ancak bunları doğrudan akülere bağladığımızda temelde iki sorun...
  4. theta

Merhabalar arkadaşlar. Karavanımızın banyo aydınlatması 2 adet 8W lık floresan lamba ile sağlanıyordu. Sanırım elektronik devresinde bir arıza var, lambalardan biri, arada bir yenilememe rağmen bir süre sonra yine kararıyor ve sönüyordu. Ben de led versiyonu ile değiştirmeye karar verdim...

5. theta

Desülfatör Kullanan ya da Yapan Var mı?

Desülfatör ile ilgili bir haberim var. Karavanımızın yaşam aküsü 4 yılı devirdi. Muhtemelen arada aşırı deşarj da gördüğünden kapasitesi %29 kadar kalmış. Aküyü değiştirdim; ama eski aküyü hem deep cycle hem de jel olduğundan (Sonnenschein marka) kurtarmaya çalıştım desülfatörle. 27.11 de tam...

6. theta

Kendi Karavanını Yapanlar; İveco 15.6 (Aka)

Bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlar. Eski Euramobil imizde deponun farklı seviyelerinde paslanmaz çelik vida çiftleri vardı sadece. Depo yüksekliği boyunca dizilmişlerdi. Pissu deposuna hiç bir temizlik yapmadığımz halde hep çalıştı sistem. Bu alanda üretim yapan bazı markaları (CBE...
  7. theta

Tavana Yakın Su Deposu Hava Problemi

Fikir güzel ve ilginç geldi bana da, yapımı kolay, büyütülebilir tabii boru boyu arttırılarak; hatta dıştan tavana eklenmiş siyah boyalı borularla sıcak su bile elde edilebilir :). Ama elektrik pompası kullanmamak için fazlaca bir zorlama bence. Bunun yerine örneğin, ayakla basılan bir emme...
  8. theta

Tavana Yakın Su Deposu Hava Problemi

PVC borudan depo ilginç bir fikir; ama resimdeki hacim 30-35lt en fazla... Karavanın tavanına yakın depo, sözü edilen dezavantajlarının yanısıra kot farkı (hele duş için) çok az olacağından tatmin edici bir basınç sağlamaz diye düşünüyorum...

9. theta

İki kere bastım "yanıtla"ya sanırım... :/

10. theta

Konu ilgili olduğundan burada devam edelim de kaynaklar dağılmasın :) Şimdi, 100 puanlık bir uzman sorum var: Aşağıdaki devreyi karavanın temiz ve pissu depolarının seviyelerini görmek için kullanmak istiyoruz. Temiz su ve pissu için iki farklı devre yapmak yerine, depolardaki problardan...
  11. theta

Karavan Sektörü Ile Ilgili Bilgilendirmeler

Tebrikler, teşekkürler...

12. theta

Karavan Diyaframlı Su Pompası Bakımı

Bu da iyi fikir aslında. Bizimkinde depodan suyu çektiği hortumun en ucunda sineklik teli gibi bir filtre var sadece. Hatta söktüğümde onun plastik telini de paslanmaz olanıyla değiştirdim. Ama bunu eklemek iyi fikir :)
  13. theta

Ameliyattan sonra yaşayacak merak etmeyin :) Çekvalfin detay resmini çekmemişim ona yanıyorum Ferhat Hocam... Bu arada sorunlu olabilecek kaynaklardan su doldurmak için hortumun üzerine takılacak bir ara filtre yapıyorum; bitince paylaşacağım burada ;)
  14. theta

Forumların önemli faydalarından biri bilgilerin paylaştıkça çoğalmasını sağlayan bir ortam oluşturması zaten ;)

15. theta

Karavanlar Için Satılık Gazlı Soba Sıfır

Bu arada yaptığınız araca Amerika da kullanılan "slide out" açılabilir cumbalardan yapacaksınız sanırım. Önemli bir yenilik; ilgiyle izleyeceğiz...
  16. theta

Karavanlar Için Satılık Gazlı Soba Sıfır

Cihaz çok güzel görünüyor. Termostatik vanası ve emniyet sistemi var. Boyutları da güzel. LPG ile de kullanılacağı öngörülmüşse sanırım bacası olabildiğince kısa tutularak içeride birikebilecek gazın miktarı az tutulmuş... Yanma odasının altına dışarıya açılan bir boru eklenerek tehlikesizce...
  17. theta

Rica ederimmm

18. theta

Çekvalfin arkasındaki diyafram da da yılların birikimi vardı: Tüm parçaları temizleyip basınç şalterinin dört vidasını sökerek çekvalfe ulaştım. Yıllar içerisinde çekvalfin kapama contası ezilmiş ve sızdırıyordu. Bu nedenle pompa boşaldığında çekvalf geri kaçırdığından kendiliğinden emiş...
  19. theta

En korktuğum ihtimal diyaframın zarar görmüş olmasıydı; bulması zor olabilir diye düşünüyorum. Hemen kafa kısmının vidalarını söküp dikkatle parçaları ayırdım: Sonra da 3 bölmeli diyaframı çıkarttım ve derin bir oh çektim; sapasağlamdı :) (Tornavidanın solundaki parçada beyaz renkte...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri