Arama sonuçlarınız

1. theta

Karavanda Çamaşır Makinesi Konusuna Yeni Bir Yaklaşım :)

240 çözünürlükte zipleyince kabul ettirebildim sisteme, pek net olmayacaktır ama idare eder. Neler Öğrendik? 1. Motor gücü yeterli, hatta fazla bile gelecek gibi. 12V için devir biraz düşecektir, ancak o da yeterli. Dolayısıyla daha az enerji tüketecek daha küçük motora da gidilebilir gerekirse...

2. theta

İlk sorunsalımız şişme sistemin konik yapı ve motor çalıştığında oluşacak titreşimlerle iş görüp göremeyeceğiydi. Buna bir de suyun kaldırma etkisini ekleyince korktuğumuz başımıza geldi :) Ama çareler de tükenmez tabii, şişmenin en az olması beklenen köşelerden, şişirildiğinde kendi ekseni...
  3. theta

Eveet, iş güç ancak bu güne kısmetmiş porocemiz üzerinde çalışmak. Önce ana güç bağlantımızı klemensle yapıp kabloyu gövdenin uygun bir yerinden çıkardık. İçerden hep yumuşak kalan macunla yalıttık. Yalıtım contasını takıp montajı tamamladık. Çarkı miline paslanmaz bir vida ile...

4. theta

Çok teşekkürler nazik yorumlarınız için, güneşli bir sabahı daha da güzel hale getirdiniz :smiley: Sırayla değerlendirelim teknik noktaları da: * Balonu su ile doldurmak özelleştirilmiş bir pompa (ya da basınçlı bir şebeke devresi) gerektireceğinden pratikliği azaltacaktır. Plastik kovaların...
  5. theta

Teşekkürler arkadaşlar destekleriniz için :smiley: Bugün gövdenin montajını bitirdim, çarkın mil deliğini de deldim. Ama tornanın yanında unuttum çarkı, geldim eve :( Neyse, ilk test çarşambaya bir terslik çıkmazsa. Tabii henüz devresi olmadığından manuel bir anahtarla çalıştıracağım ilk...

6. theta

Çarkın göbeğini birkaç kat PVC den soğuk kaynakla yaptık; mili çevreleyecek göbek parçasını da yerine kaynakladık. İşlemek için vakit kalmadı bugün. Ekipmanımızın görünüşü şöyle bir şey olacak bitince:

7. theta

Sızdırmazlığı sağlayacak yaylı keçemizin yerini de açtık tornada: Keçe sıkıca oturdu yerine:
  8. theta

Sızdırmazlığı sağlayacak yaylı keçemizin yerini de açtık tornada: Keçe sıkıca oturdu yerine:
  9. theta

Eveet, sipariş ettiğimiz hava ekipmanı geldi. Prototipimizin yıkama çarkını için gerekli parçaları da yaptık. Bugün biraz torna işimiz var. Sonrasında tüm hazır parçaları birleştirip fiziki testlere geçme zamanı...

10. theta

3 Sistem Buzdolapları

Buyrunuz yine yükleyelim:

11. theta

Türkiye nin en büyük gruplarından ikisinde Ar-Ge mühendisliği ve müdürlüğü yaptım, ama şu anda tasarım hobilerimden biri... Yaparken çok keyif alırım, ticari olarak düşünmedim pek. Örneğin bu ekipmanın pazarı oldukça sınırlı :)
  12. theta

Bende de :) Boşlukları doldurarak sabitlenmeyi sağlayacak lastiği şişirip indirecek bir aparat da bulup sipariş ettim. Normalde offroad yarışlarında lastik basıncını hızlı bir şekilde değiştirebilmek için kullanılıyor. Şöyle bir şey:

13. theta

Bauhaus da çeşitli kova büyüklüklerine göre bizim aparatın uyumuna bakarken çok güzel bir seçenek de gördüm: Kovanın özelliği esnek, hafif ve katlanabilir olması. Portatiflikte çıtayı bir kademe daha yükseltir ekipmanımızdan güzel bir performans alırsak...
  14. theta

Mekanik kısmın montajı bitti, çalışması test edildi. Dış gövde kutusu siparişi de tamam. Çarkı yapalım beklerken :) Bu bilgisayardaki tasarım: Bu da çalışan prototip, tamamen uyumlu: Şimdi, elektronik devrelerden önce kontrolü elle yaparak sistemin pratikteki performansını deneyeceğiz...
  15. theta

Eveet, paslanmaz çelik taşıyıcı levhamız da lazer kesimden geldi, tüm parçalar montaja hazır. Şansımıza ayna paslanmaz kesiyormuş atölye, araya bizim parçayı sokuverince çok yakışıklı oldu gerekmese de :smiley: Çark, eloksal aluminyumdan miline metal epoksi ile sabitlendi, sabırsızlıkla...

16. theta

Yücel Bey, Merak etmeyin, hala biliyorum ne yaptığımı :) Sistem sadece 12 Volt gerilimle çalışıyor. İçine su girse dahi hisedilemez bile 60 voltun altı insanlar tarafından. Ama alet zarar görür tabii. Bu nedenle çarkın yataklamasını nitril bir yaylı keçe ile birleştirip yalıtım sağlıyoruz. Tüm...
  17. theta

Hele bir çalıştıralım da, yayınlarım neden olmasın :)
  18. theta

Triger kasnakların motora ve çark miline göre revizyonu tamam. İğne yatak, taşıyıcısı ve keçe yuvası da tornalandı. Ana taşıyıcı sacda sıra...

19. theta

Bu yöntem de var :sunglasses:
  20. theta

Ticari olarak piyasaya çıkmadı, ön sipariş alıyor. motoru yok ama fiyatı 299usd :) Washing Machine | Small Manual Non Electric Foot Powered RV Portable

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri