Arama sonuçlarınız

1. Karademir

Eski Dodge Yeni Macera - Off Road Karavan

Amin teşekkür ederim. Normal bi 4x4 araç değil bu. Ağır hizmette kullanılmış yıllarca. Hala Karadeniz bölgesinde dağlardan çay fındık vb şeyler taşıyorlar. Çıkmadığı yer yok. 2-3 ton ağırlığa banamısın demiyor. Yani şasesi ve makasları zaten çok güçlü. Hatta ben ağırlık koymayacağım için...

2. Karademir

Kaportacıda iş bitti. Çok şükür işin zor kısımları halloldu. Sırada otocamcı vardı. Bütün fitiller yeni takıldı. Kelebek cam fitilini Aksaray'da bulamamıştım onu İstanbul'dan getirttim. Kapı kollarıda değişti. Krikolar vs hep elden geçti. Eskiyenler değişti. Kapıların kapanışı çok...
  3. Karademir

Yapılabilir tabi ki. Ama ben ondan anlamam. Yapılmış gördüm bende. Ama benim birinci önceliğim sağlamlıktı. Kalın profil ve sac kullandım. Ağır arazi şatlarında kasa zarar görmemeli. Herşey olabilir sonuçta. Aliminyum fiberglas vb malzemeden yaparsam ağaca takılsa zarar görür. Tamiride bi sürü...

4. Karademir

Kaporta işi bitti. Aslında bitti gel al diye kaportacı aradı ama bikaç eksik gördüm onlarıda yapacak sonra camcıya geçecek araç. Kasanın cam yerleri açıldı. Bişeye benzemeye başladı. Buraya mutfak ve dolaplar gelecek. Mutfağı hem içeriden hemde dışarıdan kullanabilmek için bu kısım...
  5. Karademir

Teşekkür ederim.

6. Karademir

Ben kamyon şoförüyüm. Frigofrik dediğimiz bi kasa çeşidi var. Yazın sıcağında dahi o kasanın içi serin oluyor. Ona yapılanları uygulayacağım içinden. İyi bi yalıtım olacak yani. Ayrıca çatı açılır yapıyorum. Hem mutfakta iş yaparken içinde ayakta durabilmek için. Hemde çatıyı açınca serin...

7. Karademir

Panjurda çatlaklar vardı. Ayrıca takma yerlerinde kırıklar vardı. Kartonu boru gibi yapıp iran yapıştırıcısı ile doldurdum etrafını. Önüne arkasına pul yapıştırdım. Fabrikanın yaptığından daha sağlam bi bağlantı yeri oldu. Çatlaklarıda güzelce tamir ettim. Kasa işide devam ediyor bir...
  8. Karademir

Kaportacı çürükleri temizledi. Çürüyen parçalar kesilip yeniden sac koyuldu. Zaten köşeli araç olduğu için parça bulmayla uğraşmadım. Presciye istediğim ölçüleri verip L Z I U şeklinde saclar ile halloldu. Astar sonrası pütür ile kaplattım. Direk boyamak istemedim. Pütür kauçuk gibi bişey...
  9. Karademir

Teşekkür ederim. Forumda genel olarak bi durgunluk var. Yıllar önce yeni mesajları okumaya yetişemezdim. Şimdi bi aktiflik kalmamış. Bazen bu forumu ikimizin kullandığını düşünüyorum. 😃

10. Karademir

Araba kaportacıdayken ön panjuru ve farı söktüm. Artık süpriz olmuyor böyle şeyler. Far pek iyi değil. Bu işle ilgilenmem lazım. Aslında çok önce başlayacaktık kasaya. Malum deprem oldu. Bende kamyon şoförüyüm. Bi süre yardım taşıdım. Bana ihtiyaç kalmadığını söylediler kendi işime...

11. Karademir

Mazotlu Isıtıcı Bakım Ister Mi?

Cevapları okumadım. Kamyonda kullanıyorum. Senelik sökülüp bakımlarını yaptırıyorum. Ama bizde her gece kullanıldığı için daha çabuk eskiyor tabi.
  12. Karademir

Gezi Araçlarında Webasto Isıtıcı

Bir kamyoncu olarak bende yorum yazayım. Kamyona markasız yerden mazot alırım. Ucuz olduğu için. Litre bazında çok fazla yakıyoruz sonuçta. Araçlar pahalı olsada mazot seçmeyen markalar sorun olmaz. Mesela Mercedes Axor çok tutulma sebebi bu. Ne koyarsan koy yakar. Arıza vermez. Ama mesela...

13. Karademir

Araç Önerisi 4x4 (şehir Içi, Arazi)

Evet haklısınız. Yer problemi bendede oldu. Birde ben karavan yapacağım için yer büyük problemdi. Halledeceğiz inşallah. Volvo vardı bende. Tüpte binmezdim kağnı gibi oluyor diye. Büyük ihtimal bu araçda öyle olacak. Benzinde düzgün çalışsa tüpe bu kadar önem vermezdim ama tüpde çalışmaya...
  14. Karademir

Teşekkür ederim. Tüp taktırmak birazda mecburiyet. 6 silindir 4000 motor olunca. Ruhsata işli tüp olmasaydı belki taktırmazdım ama şimdi onu söktürüp ruhsattan sildirmekte ayrı bi mesele.
  15. Karademir

Önemli Haberler Neden Gezenbilirde Paylaşılmıyor?

Kamyon şoförüyüm. Depremin olduğu gün valiliği aradım. Gönüllü gitmek istediğimi söyledim. Hemen erzak ve battaniye yükleyip yola çıktım. Normal günde 5-6 saat sürecek yolu 12 saatte zor geçtim. Aşırı kar ve buzdan dolayı. Hatta bildiğim kadarıyla Elbistan'a ilk giren yardım aracıyım. 36 saat...

16. Karademir

Birde Dodge PW250 ekleyeyim. Ben s100 aldım parça fiyatlarını görünce bayağı şaşırdım. Tofaştan bile ucuz parçası. Yakıtı yüksek bunun. Ama Pw250 olanlar dizel ve az yakar s100e göre. Şehiriçinde nasıl olur bilmem ama sırf mekanik kaya gibi araç bunlar. Ben şimdi S100'ü karavan yapıyorum.
  17. Karademir

4x4 Buggy Yaptırmak İstiyorum ?..

Konu 2009'de açılmış. Cevap verdiğiniz kişi en son 2019da foruma girmiş. Burdan ulaşması biraz zor. Mail adresi buymuş. Belki ordan ulaşabilirsiniz. mailto:motoxteknik59@gmail.com
  18. Karademir

İçi gerçekten çok pisti. Baya böcek çıktı. Hala yaşayanlar vardı. Solucan filanda vardı. Normalde ben kendim toplayacaktım kaportayı. Çürük çok fazlaydı. Daha profosyonel bi iş olsun diye kaportacı ile anlaştım. Ben kendim yapsam o kadar iyi yapamam. Ve bu aracı kullanacakda olsam satacakda...

19. Karademir

Döşemeci arkadaşıma gittim. Ne var ne yok söktürdüm içerdeki. Koltukta kalmayınca ordan bi teneke buldum oturmak için.
  20. Karademir

Tamircide iş tam olarak bitmedi. Avans işinde sıkıntı var. Onunla sonra ilgileneceğiz artık. Eksozda patlak vardı onu yaptırdım. İş bitince yeni baştan bi eksoz yaptıracağım zaten. 6 silindirin sesini dinlemek büyük keyif olacak. Üzerinden çıkan buji böyleydi. Tüpü söktürdüm araçtan...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri