Arama sonuçlarınız

1. myguldo

Romanya

2. myguldo

Arabayla Bulgaristan, Nesebar

bulgaristan sahilleri gezi yazınızı özenle okudum. Detaylar için özellikle teşekkürler. Eylül sonunda yapmayı düşündüğüm geziyi galiba erteleyeceğim. Umarım Rize geziniz keyifli geçer.
  3. myguldo

Arabayla Bulgaristan, Nesebar

4. myguldo

Yunanistan'da 7 Hafta, Mayis-temmuz 2016

Sayın grkn-sa, hem çok keyifli hem de öğretici bir yazı olmuş. Büyük bir beğeniyle okudum. Biz ilk yurt dışı arabalı gezimizi Yunanistan'a yapmış ve hayran kalmıştık, sonrasında 3 kez daha Yunanistan'ı turladık. Her seferine nasıl oluyorsa yolumuz Asprovalta'ya düşüyor ve oradaki o kocaman...
  5. myguldo

Arabalı Aile Venedik'e Giderken ....

Benim de İtalya anılarımda baş sırayı alan bir yerdir Sirmione. Kalesinin önünde denize bile girmiş, güzel çarşısında yoğurtlu dondurma yemiş, marketinden kartonda şarap almıştık.

6. myguldo

Arabayla Transilvanya

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

7. myguldo

Arabayla Polonya (transilvanya-lviv'den Devam) 2017

Sayın "ikili konyalılar" Usta bir gezgin olduğunuzu yazılarınızdan biliyorum. Övücü tanımlamanız için teşekkür ederim. Doğrusunu söylemek gerekirse, içimde hep "çok eksik anlattım, yeterince dile getiremedim" duygusu kalıyor gezi sonrası anlatımlarda. Ama tabi hızlı yaşıyorsunuz, çok kısa sürede...
  8. myguldo

Arabayla Lviv (transilvanya'dan Devam) 2017

Ne kötü bir aksilikle karşılaşmışsınız. Çok üzüldüm. Bu sigara konusunda manyaklık düzeyine varan bir yasakçılık mantığı hüküm sürüyor tüm Avrupa'da. Üstelik taşınabilir paket sınırının ülkeden ülkeye çok değiştiğine tanık oldum. Romanya'da niye böyle sıkı bir arama yapıldı, onu anlayamadım...
  9. myguldo

Saatimize bakınca, biraz uzakta kalan ve oldukça uzun bir zaman isteyen Spor ve Gösteri merkezini göremeyeceğimizi anlıyoruz. Oldukça ilginç yuvarlak bir bina olan Centennial Hall (Hala Stulica) nehrin karşı yakasında devasa bir park alanı içinde yer alıyor. Arkasında Japon Bahçesi ve Hayvanat...

10. myguldo

Kaldırıma park etmiş takma kirpikli BMW'yi geçince nehre bakan hareketli bir yol kavşağına geldik. Kapalı Pazarın hemen önündeki büyük otobüs durağından geçip Hala Targova'ya dalıyoruz. Orta ve Doğu Avrupa'nın hemen bütün şehirlerinde değişik bir yerel mimariye sahip bu tür pazar yerleri...

11. myguldo

Burası nefis bir bahçeye sahip bir müze- kafe. Bahçenin bir kapısından girip diğerinden çıktık. Bu renkli katedrali bulduk karşımızda. Yürüdüğümüz kaldırıma arka arkaya gümüş karışımlı plakalar gömülmüş. Üzerinde çeşitli tarihler yer alıyor. Anlaşılan önemli olayları anmak amacı taşıyor...
  12. myguldo

Duvarları ve sütunları tamamen gazete ve dergi sayfalarıyla kaplanmış bir kafeye girip Polonya mutfağına özgü lezzetleri tatmaya devam ettik. Kibar bir cüce yemeğin üzerine dondurma ikram etti bize. Kıramadık tabii. Hala Targova'ya doğru ilerliyoruz. Ara sokaklara daldık,

13. myguldo

İlerde Elizabet Katedralinin 100 metrelik kulesi kendini gösteriyor. O yöne yürüyoruz. Karşımızda masallardan çıkıp gelmiş bir bina ikilisi beliriyor. Hansel ve Gretel Evleri diye ünlenen John-Margaret evleri Elizabeth Katedralinin önünde eşsiz bir güzellik sunuyor. Aralarındaki kemerli...
  14. myguldo

Cüce çılgınlığından başımızı zar zor kaldırıp çevredeki evleri ve binalara bakmaya başladık. Şehir Meclisinin binası cumbaları ve kuleleriyle, zaman içinde yapılan çeşitli eklemelerle pek çok farklı karakter barındıran son derece ilginç bir yapı.

15. myguldo

Garip bir ruh hali içinde Auschwitz'den ayrılıyor ve 210 km uzaklıktaki Wroclaw!a doğru yola çıkıyoruz. Yol üzerinde bir AVM'ye girip karnımız doyurduktan sonra Carrefour'dan eksiklerimizi tamamlıyoruz. Müzede hüngür hüngür ağlayan kızımız hala kendini toparlayamadı. Kendi haline bırakıyoruz...
  16. myguldo

Bedenen güçlü olanlar da zorla çalıştırılıyordu. Doğru düzgün giyinmeden, yemeden, içmeden ve hiçbir tıbbî olanak sunulmadan ağır işlerde çalışmaya zorlanıyorlardı. Tutsakların kaçması imkansız gibiydi. Holokost olarak adlandırılan Yahudi soykırımı bu kampta 1 milyon 100 bin, toplamda ise 6...
  17. myguldo

1942’den başlayarak Auschwitz’e Avrupa’nın dört bir yanından kapalı yük vagonlarına tıkıştırılarak yüz binlerce Yahudi yollandı. İnsanlara “Duş almaya gidiyorsunuz. Yıkanıp, temizlenmeniz lazım” denirdi. Çünkü kimse “ölüme gittiklerini” bilmemeliydi. Ellerine sabun verilerek duşlara (gaz...

18. myguldo

Yakılanlardan arta kalan eşyalar Yaşam alanlarından kesitler Gerçek fotoğraf
  19. myguldo

Şu anda onları yüklemekle uğraşıyorum. Umarım yeterince tanıtıcı olur. İç yapısıyla ilgili fazla ayrıntı yazmayacağım, görüntüler yetiyor zaten. Haklısınız gezilerde hep bu tür tercihler yapmak durumunda kalıyoruz ne yazık ki.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri