Arama sonuçlarınız

1. farazicosmos

O Araç Bu Karavanı Çeker Mi? Sorusuna Yanıt :)

aracınızda yazan değerlerin hiç bir önemi yok. towcar sitesine aracın marka modelini yazın ve bakın testler sonunda güvenli ne kadar karavan çekebiliyormuş size söylesin. çünkü bu değerler düm düz yollar için geçerlidir. aynı aracın fabrika verilerinde 3 litre yakarım diyerek gerçekte 8 litre...

2. farazicosmos

Merhabalar deneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ederim ve size istinaden üstteki araç görselini öncelikle paylaşmadığımı belirtmek isterim. O araç görseli genel bir paylaşımdı. Sizin aracınıza gelirsek towcar sitesi diyor ki, araç 1337 kg ağırlığında 1100 kg karavan çekebilir ama düm düz...
  3. farazicosmos

Tabiki bu araç otoparkta karavanları sadece haraket ettirmek için kullanılıyor ama bilmeyen insanlar aaa o araç o karavanı çekiyorsa benimki hayli hayli çeker diyerek direkt atlıyorlar. Towcar sitesine bakmak en doğru sonucu vermekte. Ben 3500 kg çeken suv için baktığımda güvenli çekiş için 1950...

4. farazicosmos

Görsel ekleme gereği duydum. Aracın ağırlığı 500 ile 750 kg arasında arkasındaki karavan 1400 ile 1600 kg arasında. Düz yolda bisiklet dahi karavanı rahatlıkla çeker. Karavan üreticileri minik araç kullanır çünkü karavan parkları küçüktür ve küçük araçlarla karavanlara daha rahat...
  5. farazicosmos

Merhabalar 1. sorunda çukur taş vs tekerine değmedikçe sorun yaşamazsın. zaten bozuk yolda da yavaş gidersin 2. sorunda ise aşağıdan kaptırırsın yokuşu çıkarsın ama yokuş fazla ise yada ben ankara dikmende yaşıyorum felaket dik yokuşun ortasına kırmızı ışık koymuşlar dur kalk yaparsan ki bom boş...

6. farazicosmos

Merhaba, manuel araç saçmalığını unutmanızı öncelikle tavsiye ederim. Şuan dünyada bir çok off road ve karavan işi ile ilgilenenler otomatik vites araç kullanmaktadır. Maalesef ki ülkemizde vergiler zirvede olduğu için insanlar alamadığından otomatiği kötülemektedir. Karavanı düz yolda bisiklet...

7. farazicosmos

Off Road Araçlarında Sizce Gereksiz Hangi Donanımlar Vardır ?

kanalın bir çok videosunu izledim ve tek yaptıkları goygoydan öte bir şey değil. Araçlarda olmazsa olmaz donanımlar diye video çekmişler videoonun yarısı goygoy birazı fren birazı yine goygoy ben bir suv aracı off road aracına çevirirken gereken donanımlar nelerdir alınıp kullanılmayan...
  8. farazicosmos

%80 lik kısmına tercüman oldum ama sokağa çıktığımda halen normal otomobil ile bir çok işi yapmaya çabalayan görüyorum veya aracının 4x4 özelliği de mevcutmuş ama 3 kuruşa kıymamak için 2 çekerini almış azıcık kar yağdığında bile bakıyorum yolda kalıyorlar vs vs. Ben zzengin birisi değilim bu...
  9. farazicosmos

Tüv De Araç Yükseltme Yüzünden Kalan Araçlar

Diyelim ki aracımda yaklaşma ve uzaklaşma açıları yetersiz araç altını vuruyor yada çeki demiri var demir sürtüyor. Fazla değil 1 cm gibi bir şey sürtünmeden kurtarır beni diyelim 1-3 cm arası yükseltme uygulasam ve hiç bir ruhsat kaydı tadilat projem vs olmasa yani sanayide yaptırsam muayeneden...

10. farazicosmos

4x4 Çekiş Sistemleri İle Alakalı Sık Sorulan Sorular

Teknik terimleri bilmiyorum ama bir çok araştırma yaptım ve bir çok off road videosu izledim. 2 şey gözlemledim. 4 tekere gücü %25 olarak dağıtan araçlar zerre zorlanmadan giderken, teknolojik araçlar yolda basit yerlerde bile olsa kalıyordu. Örneğin son teknoloji şunu diyor ön tekerlere...

11. farazicosmos

Sırt çantasıyla kampa gidenler genellikle ilk seferde yanlarına ne varsa alır ve bir kaç deneyim sonrası o gereksiz bu gerekli diye elemeye başlarlar ve uyduruyorum 30 40 kg gelen çantayı 7 8 kg gibi rakamlara düşürürler buna bisikletle tura çıkanda dahildir arabası ile kampa giden de, benim...
  12. farazicosmos

Merhabalar, bir çok web sitesi bir çok ayrı değer söyler ve araç katalogları da farklı değerler sunar. Karavancılar da 2 ye ayrılır bilgili araştıran öğrenen karavancı ve bilgisiz karavancı diye. Minicik bir sorunda bile bilgisiz karavancılar yandım anam diyerek tutuşur ve çok görürsün gelecekte...

13. farazicosmos

Maddi imkanlar el vermiyorsa illede karavan kullanma zorunluluğunuz yok. Çadır alıp çadır kampına gidebilirsiniz, yada araç üzeri çadır alabilirsiniz. Yada maddi imkanlarınız oluşana kadar bekleyebilirsiniz. Gerçekten 500 kg çeker denilen araçla uzun yola çıkmak sıkıntı yaratacaktır.
  14. farazicosmos

Towcar verileri 500 kg demekte. Kağıt üzerinde ne yazdığı değil gerçek testler sonucu ortaya çıkan değer önemlidir. Eminim tatile çıktığınızda aracınızdan dolayı sorunlar yaşayacaksınız. En basiti karavanın boş ve dolu ağırlığı diye ağırlıklar vardır. Lpg tantları 50 kg ağırlığa kadar gaz...
  15. farazicosmos

2020 itibariyle değerler değişti mi bilmiyorum ama 2013 - 2014 yıllarında güvenlik kuruluşları 4 kişilik aile otomobili için minimum 250 nm tork ortalama ise 320 nm tork gerekir diyorlardı. Buda 1.6 dizelde 250 nm 2.0 dizelde 320 nm tork değerlerine denk gelmekteydi. Şuan neredeyse satılan tüm...

16. farazicosmos

Merhabalar bende aynı siteden aracınıza baktım Fiat Linea 1.3 16v Multijet şeklinde baktığımda 550 kg çekebilir çeki demirine ise 50 kg yük binebilir demekte. düz yolda hızlanma rakamları 5 yıldız üzerinden 2 yıldız almış hız 3 yıldız almış 5. viteste hız ise 3 yıldızda kalmış. aracın ağırlığı...
  17. farazicosmos

Karavanda Ateşli Silah ?

Konu karavan da korunma amaçlı ateşli silah taşımak ne kadar doğru ne kadar yanlış?Karavancılar kendilerini ve aile fertlerini korumak için karavanlarında bulundurdukları ruhsatlı silahtan zarar görürmü?Karavanda çocukların eline geçmesini engelleyebilirmiyiz?Silahımız var diye...
  18. farazicosmos

Karavanda Ateşli Silah ?

Konu karavan da korunma amaçlı ateşli silah taşımak ne kadar doğru ne kadar yanlış?Karavancılar kendilerini ve aile fertlerini korumak için karavanlarında bulundurdukları ruhsatlı silahtan zarar görürmü?Karavanda çocukların eline geçmesini engelleyebilirmiyiz?Silahımız var diye...

19. farazicosmos

Karavanda Ateşli Silah ?

Çok güzel yazmışsınız ama şuna değinmek istiyorum. İnsanlarımız cahil ve bilinçsiz olduğu için erkekliği yada gücü materyallerde arıyorlar. Örneğin adam kuaföre gitmek için arabasını kuaförün önündeki bir aracın arkasına park etmiş bunu gören diğer araş sahibi de belinde silahla aşağı inip...
  20. farazicosmos

Kamp Ve Karavan Aktivitelerimde Kullanmak Için Telsiz Alıcam. Bana Önerilerde Bulunabilir Misiniz ?

Herkese yeniden merhaba, telsizleri araştırdım ve maalesef ülkemizde gelişmiş telsizlere asla rastlamadım. Halen çok eski modelleri satmaktalar ve satan kişilerde ne sattıklarını bilmediği için soruyorum kaç km menzili var diye kafadan uydurma yanıt veriyorlar. Dijital yada analog nedir...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri