Arama sonuçlarınız

1. Murat.S

Çekme Karavanda Isınmak Için Hermatik Gaz Sobası Veya Dizel Isıtıcı Kullanımı

Bacanın dışarıya çıkarılması aşamasında çalışma yapılan 2 adet konu var. Ama anladığım kadarı ile son halinde değişiklik yapmışlar ama uzun süredir forumda görünmüyorlar. O yüzden kendilerine ulaşamadım. Baca için bulduğum olası seçenekler 1- Forumdan @dogan124 'ün yaptığı dış tasarım, sanırım...

2. Murat.S

Aslında bu işe kalkışmamdaki ilham kaynaklarından birisi kendisinin konusu. Kendisi uzun süredir foruma giriş yapmamış ulaşmak istedim ama ulaşamadım.
  3. Murat.S

Karavanda Hermatik Gaz Sobası Kullanımı

Herkese merhaba, Çekme karavanıma hermetik bir gaz sobası takmayı düşünüyorum. Çekme karavan bölümünde bu konu hakkında araştırdıklarımı yazıyorum. Forumdan arkadaşlarda görüşlerini bildirdiler. Buradan ısıtma konusunda tecrübeli arkadaşlardan da destek alabilmek için bu konuyu açtım. Belki...

4. Murat.S

Forumdan 4 kişi ile daha telefon ile irtibat kurdum. Daha önceki karavanlarında bu gaz sobası kullanmışlar. 2 tanesi hoşseven marka soba kullanmış 2 tanesi de eski küçük döküm sobalardan. Herkes çok memnun olduğundan bahsetti. Direk bacayı çıkartıp kullananda var, dirsek ile tavandan çıkartıp...
  5. Murat.S

Çekme Karavan Tavsiye

Benim kişisel önerim 750Kg ile kendinizi sınırlandırmayın, aracınız müsait extreme karavanlar hariç çoğu karavanı rahat çekersiniz. Senede bir defa muayene ve ehliyet değişimi zor bir işlem değil. Kaldıki 750kg sınırını da muhtemelen aşacaksınız. Burada yazıyorlardı 150-200kg üstüne eşya...

6. Murat.S

Zaten boyutlarını trumaya çok yakın yapmışlar. Daha da küçültebilirler. Karavana uygun estetik bir baca cıkışı ve yaptıkları ürünü pazarlamaya ihtiyaçları var. Yarın bulduğum 4 firmaya da bu konuda e-posta göndereceğim.

7. Murat.S

Evet mazotlu ısıtıcıların bir artısı da sadece karavandan daha cok kamyon, tır gibi araçlarda kullanılıyor olması. Bu sayede uzun yıllardır kullanılıp, test edip onaylanmış, parça vs. gibi sıkıntısı olmayan bir sistem. Pek çok gaz sobasında da termostat kullanılarak ısı ayarı kontrol...
  8. Murat.S

Haklısınız ısınma bir gereklilik. Truma marka sobalar Avrupa karavanlarda standart gelirken etrafa yayılan hava kanalları ile daha da verimli bir ısıtma sağlıyor sanırım. Bunun içinde ekstra olarak elektrikli bir fan kullanıyor galiba. Elektrik olmadığı zaman sadece kendi üzerinden ısı yayıyor...
  9. Murat.S

Bu arada çok soğuk kış şartlarında lpg tüplerinin propan oranları düşük olduğu içi donduğu, özellikle doluluk oranı azaldıkça kullanımında yanmama gibi sıkıntılar varmış. Son zamanlarda karavanına lpg tankı takanları sosyal medyada hep görüyorum. Hatta bana biraz saçma geliyordu. Kamp...

10. Murat.S

Forumda konusu olan sizin gönderdiğiniz arkadaş ile görüştüm. Çok memnun olduğunu söyledi ve tavsiye etti. Hatta şu an karavan imalat işi yapıyorlarmış. 1-2 sefer de mira sobadan kullandıklarını söyledi. Yerleri İzmirdeymiş. Fakat şöyle bir uyarıdan bahsetti. Bu sobaların alt kısımlarına bir...

11. Murat.S

Biraz yurtdışında kullanımı, biraz çeviri, biraz da ülkemizde mazot motorin ve dizel kelimelerinin birbirinin yerine kullanıyor olmasından kaynaklı. Aynı yanlışı bu tip ısıtıcılara ismini veren Webasto firmasının Türkiye sitesinde de bir yerde dizel ısıtıcılar diyerek yapmışlar. Uluslarası...
  12. Murat.S

Çok teşekkür ederim. Arayacağım bilgi almak için.

13. Murat.S

Açıldı çok teşekkür ederim. Bir irtibat kurayım kullanımı hakkında bilgi almak için.
  14. Murat.S

Yer sıkıntısı olduğunda en iyi çözüm dizel ısıtıcılar gibi duruyor. Sosyal medyada denk geldiğiniz örnekleri mümkünse paylaşabilirseniz sevinirim. Ben fotoğrafta gözüken alt kapağin oraya monte etmeyi düşünüyorum.
  15. Murat.S

Teorik olarak koku yapmaması gerekiyor. İçerideki oksijeni kullanmıyor. Aslinda dizel ısıtıcılar da aynı mantıkla çalışıyor. Tabi işler pratik de değişebilir. Hermatik olmayan evin içinden baca ile bağlantılı olan doğalgaz sobasını 20 sene önce kullanmıştım. Şimdi de evde kullanmaya devam eden...

16. Murat.S

Herkese Merhaba, Temmuz ayında aldığımız 5,25 çekme karavanımız ile 21 günlük bir kamp gerçekleştirdik. 800km kadar da yol yaptık. Üstatların tabiri ile de tatlısu karavancısı olarak kamp hayatımıza devam ediyoruz :) Yani kamp tesislerinde vakit geçirmeyi daha çok seviyoruz. Çocuklar ile daha...
  17. Murat.S

Çeki Demiri İçin Bisiklet Taşıyıcı

Eski bir konu ama belki başkalarının da işine yarar diye yine de buradan yazıyorum arka kapağın açılması için bulduğunuz çözüm neydi acaba?
  18. Murat.S

Çeki Demiri Prosedüründe En Son Durum

Proje dosyasinin internet uzerinden hazirlanmasi biraz zor. Tse ye giderken bana verilen projeye bakmistim araba uzerinden cekilen fotograflar falan da vardi. Yine benim ogrendigim 7 modul yerli karavanlarda 13 modul avrupa karavanlarda kullaniliyor genelde. Karavanin sinyalizasyon isiklari led...

19. Murat.S

Çeki Demiri Prosedüründe En Son Durum

Benim hatirladigim kadari ile 1 ay sureniz var ruhsata isletmek icin. Belki araci kullanabilirsiniz ama bu size romork cekmek icin hak tanir mi bilemiyorum.
  20. Murat.S

İzmir Karşıyaka Yakınlarında Çekme Karavan Ile Konaklama

Teşekkürler burası daha mantıklı gözüküyor.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,580
Kaydolan Son Üyemiz
mmehmet

SON KONULAR

Geri