Arama sonuçlarınız

1. Murat.S

Çekme Karavan Hareket Öncesi Kontrol Listesi

Rica ederim. Faydalı bulmanıza sevindim. Aslında masa konusu da yaptığım bir şey listeye eklemeyi unutmuşum. Önemli de bir konu. Sanırım benden öncesi sahibi kapatmadan yolculuk yapmış. Buzdolabı kapağında masanın hizasında bir göçük bulunuyor.

2. Murat.S

Listeye yazmayı unutmuşum. Ben de mutlaka fren sinyal sıra ile kontrol ediyorum. Bazen bizi arkadan takip eden birileri karavan olduğunu farketmeden çok yakın takip edebiliyor. Sinyalizasyon hayati bir öneme sahip. Özellikle uzun süre yatan karavanlarda soketteki oksitlenmeden dolayı çalışmama...
  3. Murat.S

Herkese merhaba, Tecrübeli karavancılar bunları otomatiğe almış olabilirler. Geçtiğimiz yaz bu kontrol listesini oluşturmuştum. Bir kamptan başka bir kampa giderken yola çıkmadan önce unuttuğum bir şey var mı diye kontrol ederek öyle yola çıkıyordum. Yeni karavancılar için faydalı olabilir diye...

4. Murat.S

Çekme Karavanda Isınmak Için Hermatik Gaz Sobası Veya Dizel Isıtıcı Kullanımı

Haklısınız hatalı hesaplamışım.
  5. Murat.S

Seramik olanları bu şekilde bu ozon oluşumuna neden olmuyor mu? Bu arada aynı marka ve model seramik fanli ısıtıcısı modeli tekzende fiyatı daha uygun. https://www.tekzen.com.tr/simtech-seramik-isitici-km-1716-2856140 Bu hafta sıcağı sıcağına karar vermisken soba siparis veremeyince zaten...

6. Murat.S

Seramik ısıtıcıların telli ısıtıcılara göre nasıl bir avantajı var? Türkiye'de sanırım çok kullanılmıyor. Çok eskiden daha yaygındı? Pek çok kişi fanli ısıtıcı olarak buna benzer ısıtıcılar kullanıyor. https://www.hepsiburada.com/kumtel-lx-6331-2000-w-fanli-isitici-krem-p-evkumtellx6331# Böyle...

7. Murat.S

ilk gözüme çarpan yüzey sıcaklığı oldu. 150-200 derece. Emin olamadım sobaların dış düzeyleri bu kadar yüksek sıcaklığa çıkıyor mu?
  8. Murat.S

Aslında tam merak ettiğim de buydu. CE belgesine sahip sobalar muhtemelen bu belgelerini ev ortamında belirlenen soba baca şekillerine uygun kullanımlarına yönelik olarak almışlardır diye tahmin ediyorum. Evet bir CE belgesi var ama bu belge karavan kullanımını kapsamıyordur bence.
  9. Murat.S

Demekki Avrupa karavanlarda kullanılan gazlı ısıtıcıların, CE vs. gibi karavanda kullanılabildiğini gösteren bir standart belgeleri var. Acaba karavanlarda kullanılan mazotlu ısıtıcılar bu muayenelerde kontrol ediliyor mu, sonradan bunların karavana eklenmesi muayenelerinde bir sorun teşkil...

10. Murat.S

Açıkcası kendime dayanak olması için yurtdışında ev tipi lpg sobalarının kullanımı için çok örnek aradım fakat bulamadım. Sanırım karavan özel truma gibi bir sobayı 400 birim paraya alabiliyor olmalarının da bunda etkisi büyük diye düşünüyorum. Ülkemizdeki duruma gelirsek şimdiye kadar çok az...

11. Murat.S

Evet hermetik olmayan klasik içerden bacalı doğalgaz sobalarından ben de kullandım. Şu an hala da bir yakınım kullanıyor. Sorunsuzlar. Hermetik olanları ek olarak içerideki oksijeni tüketmediği için daha da sağlıklılar.
  12. Murat.S

Karavanda Aküsüz 12v - Doğrusal / Anahtarlamalı Güç Kaynağı Soruları

Normalde bu senaryoda UPS kullanmanıza gerek yok derdim. Ama sanırım elde olduğu için kullanıyorsunuz. Aşağıya bağlantısını bıraktığım videoda yerli bir ürün mazotlu ısıtıcının kalkış akımını 4.5-5 amper olarak ölçülüyor. Bu arada akulerinde sanırım anlık olarak verecekleri pik akım seviyeleri...

13. Murat.S

:))) gerçektende öyle pleksi karavan camlari ile cam fitilleri arasinda bariz bosluklar var. Bu arada bugun hem mira hem de hoşsever firmasi ile görüştüm önerilerde bulundum. Ama cok sallamadılar gibi. Mira bir calışmamız var vs dedi ama laf olsun diye söylediler gibi hissettim. Miradan siparis...
  14. Murat.S

Ben de öyle düşündüm. Acaba kapalı ortamda yanmasıyla açıkta yanmasının iç ortamdaki veya dış ortamdaki oksijeni kullanmasından başka bir farkı var mı diye merak ettim. Yıllarca katalitik sobayı odayı havalandırmadan cam pencere kapalı kullandık. Tabi doğru düzgün yalıtım olmadığı için evler...
  15. Murat.S

Eskiden İstanbul'a doğalgaz gelmeden önce büyük tüp ile calışan katalitik sobaları çok kullandık. Benim merak ettiğim konu o sobalar yandığında ortaya cıkan gaz ile hermetik soba yandığında ortaya cıkan gaz arasında nasıl bir fark var?

16. Murat.S

Soba söndüğünde veya atık gaz geri teptiğinde soba gazı kesiyor. Yani sitesinde öyle yazıyor. Bu arada o sensör beni uyandırmaz kesin :smiley: telefonu da çoğu zaman uykumda duymuyorum. Bu arada güvenlik demişken Adria marka karavanların tüplük bölümünün tabanında gaz sızıntısı icin koruma...
  17. Murat.S

Haklısınız mesela ev tuvaletini evdeki şekliyle veya teknelere özel uretilmiş tuvaletleri karavanda kullanmak bana da doğru gelmiyor. Karavana uygun çözümler sunan ürünleri bence de öncelikli olarak tercih etmeliyiz. Belki hareket esnasinda yasanan titresimden etkilenecek bazı parçalar olabilir...
  18. Murat.S

Evet bu kolay seceneklerden birisi. Ben sanırım biraz kendimi uğraştıracağım. :) Bugün yetkili bir bölge servisinden birisi ile görüştüm. İlk olarak baca çapının küçültmenin uygun olmadığını, yeterli hava girişi olmadığı için sağlıklı yanma olmayacagını söyledi. Temiz hava giriş ve atık çıkış...

19. Murat.S

Yakın bir arkadaşımında boyle benzer bir önerisi oldu. Bacanın çıkacağı yere küçük bir sürgülü cam takılabilir.
  20. Murat.S

Çekme Karavan Tavsiye

Yukarıda yazdığınız 2 karavanda sınırlardadır. NK karavan için forumda şikayetler okumuştum. Ayrıca yazın kamp alanında yerleştirmek için bir nk karavana yardımcı olmuştum. 3 kişi zor hareket ettirmiştik :) Hangi firma olursa olsun mutlaka kantara çıkarak teslim alacağınız bir anlaşma yapın...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,580
Kaydolan Son Üyemiz
mmehmet

SON KONULAR

Geri