Arama sonuçlarınız

1. G

Halk Otobüsünden Karavan Olurmu?

Kaplama ve izolasyonların söküm süreci. Nikbinlik-6

2. G

Koltuk ve tutamakların sökümü, artık sanayiden çıktı karavanım. Nikbinlik-5
  3. G

Boya işleri ile ilgili yeni paylaşımım. Nikbinlik-4 Boya İşleri

4. G

Sayın safiranefe desteğiniz için çok sağolun, İzmir' e gelirseniz beklerim. Ben elektrik ihtiyacımı belirleyip ona göre bir sistem aldım. Bu sistemin şeması üzerinde çalışıyorum, bitince yayınlayacağım. Kısaca özetlersem; sistem 24V olacak ve ihtiyaç halinde aracın aküsünden yaşam aküsüne şarj...
  5. G

Karavanın 5 farklı tasarımı şöyle; Bu hafta bu taslaklardan birini seçip, haftaya da ilk iş olan elektrik sisteminin kurulumunu yapacağım. Tabi taslağa göre elektrik temel noktaları belirlenecek. Ancak kesin olanlar şöyle; Girişteki beyaz alanlar yolcu taşımacılığı için kullanılacak (4+1...

6. G

Üçüncü videonun konusu kaportada yapılan tadilatlar. Nikbinlik-3

7. G

Bugün ikinci videomu paylaştım, takip etmek isteyen olursa paylaşıyorum. Nikbinlik-2 Bakım Onarım İşleri Otobüsün, bakım tamirat kaporta ve boya işleri tamamlandığında en zorlu ve belkide yeni birşeyler öğreneceğim en keyifli kısmı başlayacak. İlk yapacağım aracın elektrik sistemini kurmak...
  8. G

Karavanda kullanılacak enerji sistemi için aldığım tekliflerde aküler hariç diğer elemanlar hemen hemen aynı teknik seviyelere sahipler., yada ben öyle düşünüyorum ;) Sadece 1 firma farklı tipte bir akü teklifinde bulundu (kurşun karbon). Aşağıdaki aküleri deneyimleyenler varmıdır? 1)...

9. G

Kaporta ve boya işlerinden sonra ilk işim aracın elektrik ihtiyacını karşılaaycak olan sistemi kurmak. Ben kullanacağım ekipmanları aşağıdaki gibi belirledim. TÜKETİCİ CİHAZLAR ADET GÜÇ (W) AKIM (A) KULLANIM SAATİ KAPASİTE (Ah) 1 BUZDOLABI (YAZ) 1 90 7,5 7 52,5 2 KOMBİ (KIŞ) 1 100 6,67 3...

10. G

Aracın bir sorunu olmamasına rağmen, ben tüm bakımlarını yaptırıyorum şimdi, o sebeple araç pazartesine kadar 5.Sanayide, ama pazartesiden sonra görmek isterseniz araç Ata sanayisinde olacak, beklerim.
  11. G

Unutmadan bugün ilk videomu paylaştım. Hem cesaretlendirici, hemde benim öğrenme sürecime katkısı olacağını umuyorum. Nikbinlik İlk Bölüm

12. G

Öncelikle değerli yorumlarınız için çok sağolun, gezenbilir deki konuları gez gez bitmiyor :smiley: bu forumda ciddi emek ve bilgi birikimi var, iyiki varsınız. Nem konusunda ise, kullanılacak ahşap ürünlerin özel olması gerekli diye biliyorum. Bununla ilgili tavsiye edilen kavak kontra...
  13. G

Belediyelerin imar kanununa göre, 5dönüm üzerinde bir arsanız var ise, kadastral yola sınırınız varsa ve bu sınır 50 metrenin üzerindeyse, o arsanın üzerinden yüksek gerilim hattı geçmiyorsa, arsa özel çevre kanunu ile korunmuyorsa, şehrine göre değişmekle birlikte bazı ağaç türleri arazide çok...
  14. G

Sizin yerinizde olsam seçebildiğim kadar büyük araç seçerdim, siz sadece bir yerde kalacağınızdan mobilite size sorun olmaz. Ben böyle bir otobüs seçsem benim hareketimi çok kısıtlar diye düşündüm, seçtiğim araçla Bursa' da yaptığımız test sürüşlerinde aracın oldukça dar alanlardan rahatça...

15. G

5.5 dönüm arsa üzerine, eğer imar izni yok ise, sadece trafiğe tescili olan bir araç koyabilirsiniz. Tekerlekli veya tekerleksiz bir fark yok. Bazen farklı kaynaklarda bu tür arazi üzerine konteyner konulabilir (özellikle bir kısım kötü niyetli emlakçılar tarafından) şeklinde açıklamalar oluyor...
  16. G

Uzun süre sabit kalmak istemiyorum, uzun süre kalacağım tek yer İzmir, zaten İzmirde yaşıyorum. Ben inşaat mühendisiyim, tekerlekli konteynır hiç görmedim, sizin kast ettiğiniz sanırım "lowbed" olarak geçen araçların üzerindeki konteynırlar, onlarda zaten sadece karayolunda taşıma esnasında...
  17. G

Karavan olacak otobüsü aldım, Birkaç gün içerisinde bu süreci paylaşacağım youtube kanalı açacağım. Destek-Tavsiye yönlendirmeleriniz için şimdiden teşekkürler.

18. G

Merhabalar, LPG otogaz ile ilgili nette yayınlanan 2 yeni video var. İlki Adria karavandan Hüseyin beyin yayını Adria Karavan Türkiye İkincisi ise rotasız Baran isminde bir kullanıcının yayını (hatta kendisi bir yakıt istasyonuna gidip dizel aracına, ısınma amacıyla LPG otogaz alıyor)...
  19. G

Çok doğru, CNG değil LPG otogaz olacaktı doğrusu. 12kğ bir tüp yaklaşık 120TL dersek, 120TL ye (120TL)/(4TL/LT)=30 litre LPG otogaz alabiliyoruz, bu 30litre LPG otogazın kilo cinsinden değeri ise o halde 30*0,55=16,5kğ oluyor. Bizim mutfak tüpümüzün 2 kiloğramını kullanamıyorduk elde kaldı 10kğ...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,759
Kayıtlı Üye Sayımız
166,575
Kaydolan Son Üyemiz
Murat_Anıl

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR