Arama sonuçlarınız

1. faraklit

Orhan Veli Kanık

BEKLİYORUM Bekliyorum Öyle bir havada gel ki, vazgeçmek mümkün olmasın BİR ŞEHRİ BIRAKMAK Bu şehirde yağmur altında dolaşılır Limandaki mavnalara bakıp Şarkılar mırıldanılır geceleri. Bu şehrin sokakları çoktur, Binlerce insan gelir gider sokaklarında.. Her akşam çayımı getiren Ve bir...

2. faraklit

Muhteşem Bir Müze: Louvre

Muhteşem Bir Müze: Louvre En sistematik yağma Fransa kralları zaman zaman, bilhassa Aydınlanma devri dediğimiz 18’inci asırda, bu müthiş zenginliği araştırmacılara açtıkları gibi halka açmanın yollarını da düşünmemiş değillerdir. Özellikle hayata geçirilemeyen birkaç proje vardır; Count...
  3. faraklit

Cemal Süreya

Ynt: Cemal Süreya Piyale Sıra hep son kadehe geliyordu Dudakların başkalarının masasında lâle Ben boynumdaki ipe bir düğüm daha atıyordum Peşinden başka gidecek yer yoktu Seni artık hiç sevmediğim halde Senin o eskisi olmamana imkân yoktu Ama inadından yapıyordun bunu Cemile İnattandı...

4. faraklit

Benim Dengemi Bozmayınız ; Turgut Uyar

(4 Ağustos 1927 Ankara-22 Ağustos 1985 İstanbul İstanbul'daki ilköğreniminden sonra, Konya Askeri Okulu, Bursa Işıklar Askeri Lisesi ve Askeri Memurlar okulunu bitirip Posof, Terme ve Ankara'da personel subayı olarak görev yaptı. 1958'de askerlikten ayrılarak Türkiye Selüloz ve Kağıt Sanayii'nin...
  5. faraklit

Hiroşima; İnsanlığın Durduğu An...

Bundan 61 yıl önce, 6 Ağustos sabahı Hiroşima’ya, 9 Ağustos sabahı da Nagazaki’ye gökyüzünden nükleer ölüm yağdı. Bombaların yıkıcı etkisi nükleer gücün korkunç yanını bir anda ortaya sermişti ama sonraki yıllarda, başta nükleer katliamın mimarı ABD’de olmak üzere, “barış için atom “adı altında...

6. faraklit

Rüştü Asyalı

Rüştü Asyalı, 1947 yılında dünyaya geldi. Lise öğrencisiyken Ankara’da Halkevleri Genel Merkezi’nde açılan tiyatro kurslarına katılarak mesleğe ilk adımı atan Asyalı, 1963’te Ankara Radyosu Çocuk Saati ekibinde yer alarak "temsil kolu sanatçısı" olarak mikrofonla tanıştı. Ankara Devlet...

7. faraklit

Ayasofya'da 73 Yıl Önce Kapatılan Kapılar Açılıyor

Sırlar İle Ayasofya Sultanahmet meydanının ortasında pembe elbiseli gelin gibi boy gösterir Ayasofya, Dünya kurulduğundan bu yana böylesi bir mabet daha görülmüş değildi, ta ki Mimar Sinan usta ortalığa çıkıp Selimiye’yi ihya edinceye kadar. İşte o, zaman içinde gurur ile başı dimdik mağrur...
  8. faraklit

Moliere'in Eserleri

Moliére’in yaratım sürecini inceleyecek olursak, sanatçının yaratıcılığının gelişimindeki evrelerin keskin sınırlarla ayrılmadığını hatta düz bir çizgide seyretmediğini görürüz. Moliére, bugün hayran olunan yetkinliğine düz bir yoldan ulaşmamıştı. Taşrada gezginci topluluğuyla çıktığı turnede...
  9. faraklit

Atatürk'ün Cenazesinden Yayınlanmamış Fotoğraflar

resim arşivimizde olmasını istedim...

10. faraklit

Osmanlı Tokadı

Osmanlı zamanında ordu çeşitli birliklerden oluşurmuş. O birliklerden biride Tokatçı birliğiymiş. Tokatçı denilen askerler devşirmelerden oluşur ve gayet iri yapılı, iri elli kişilermiş. Bunların özel çalışma salonları varmış. Salonlarda mermerden yapılı olan büyükçe kolonlar varmış. Tokatçılar...

11. faraklit

17. Yüzyıl Avrupasında Savaşlar ve Sonuçları

17. YÜZYILDA AVRUPADA SAVAŞLAR VE SONUÇLARI XVI. yüzyıl, Batı Avrupa’ da kapitalist üretim biçiminin kurulmaya başlandığı bir yüzyıl; “feodalizmden kapitalizme geçiş” in başlaması: O yüzyılın başta gelen özelliği bu. Kapitalizm, feodal ilişkilerin çözülmeye başladığı bir ortamda doğmaya...
  12. faraklit

Beyşehir'de 1299 Yılından Günümüze; Eşrefoğlu Camii

Ynt: Beyşehir'de 1299 Yılından Günümüze; Eşrefoğlu Camii keyifli ve merak uyandırıcı bir paylaşım olmuş. Paylaşım için tşkler MK51

13. faraklit

Antik Yunan Tarihi

Demokrasinin temellerinin atıldığı, dili yüzyıllarca ve bu gün bile hala bilim dili olarak kabul edilen, modern batı dilinin anası, mitolojisi ve tiyatrosu ile etkileyici ANTİK YUNAN. Toplumsal ve siyasal yapısıyla batı’nın düşünsel ve siyasal tarihine kaynaklık etmiştir. Yunan medeniyetinin...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri