Arama sonuçlarınız

1. osman

1966 model Gaz69, K.Maraş'tan

Arazi şanzımanı bu bağladığımız ara şasi üzerinde iki ayak ile durmaktadır. Her ayak 4 adet M10x25 civata ile ara şasi üzerine sabitlenmektedir. Bu iki ayak üzerinde toplam 4 adet büyük delik var. Bu deliklerden her biri için 2 adet kauçuk takoz ,2 adet geniş pul, iç kılavuz borusu , 1 adet...

2. osman

Şasinin orta kısmında arazi şanzımanının üzerine bağlandığı ara şasi parçası vardır. Bu parçanın üzerinde 8 adet 9 mm genişliğinde bağlantı deliği vardır. Bu deliklerin karşılığı olarak şasini sağ ve sol 2 şer adet iç 2 şer adet dış tarafında olmak üzere 8 adet takviye saclarla güçlendirilmiş...
  3. osman

Aksları bağladıktan sonra amortisörlerimizi de takalım. Yalnız amortisörlerimiz boyadan çıktığı için bağlantı burçlarını yerine takmamız lazım. Bu burçları yurtdışındaki bir formda çok şahane bir Gaz69 restorasyon projesi aslen Rus ama kendisi Polonya'da ikamet eden bir arkadaş sayesinde Polonya...

4. osman

Toplanmış akslarımızı 8 er civata ile makaslara monte etmek fazla zor olmadı. Ön aksımızı takınca iki tekeri birbirine bağlayan rot kolumuzu da yerine taktık.
  5. osman

Sırt üstü yatan şasiyi çevirip normal pozisyonuna getirdik ve makaslardan takmaya başladık. Poliurethan makas burçlarını hatırlarsanız daha önce orijinal ölçüsüne göre tornada boylarını kesmiştik. Burçlar ile birlikte 2 tüp içerisinde gres gibi bir malzeme gelmişti. Bunlar montaj esnasında...

6. osman

En son toplayalım demiştik, ondan önce takılacak parçaları bir araya topladık karışmasın diye. Şasimiz boyanırken en son sırt üstü duruyordu tezgahın üstünde. Aracımızın üzerinde 4 adet darbe emici kauçuk takoz bulunmaktadır. Araç aşırı yüklü olduğunda ya da çok şiddetli bir kasise girdiğinde...

7. osman

Astardan sonra 1 hafta astarın kuruması için bekledik. Daha sonra biriken tozları temizlemek için tinerli bezle yüzey temizliği yaptıktan sonra 2 kat üst üste 2K akrilik siyah boya ile tüm parçaları boyadık. 7 senedir dağıt dağıt bitmiyordu ama çok şükür bu da bitti. Darısı toplamaya.
  8. osman

Bir gün sonra ikinci kat astarı attık ama yarıda astarımız bitince bir kutu daha aldık ,şansımızdan o da beyaz çıktı. Neyseki kapatmada problem çıkmadı. Hatta boyanın az değdiği yerleri daha iyi tespit etme imkanı oldu oralardan bir paso daha geçtik.
  9. osman

Bazı ufak parçaları ikinci kez kumlamaya hiç göndermedim. İlk kumlamada kabaları zaten gitmişti. İnce detayları ise elimize zımpara ve tel fırçayı alıp işin başına geçtik. Böyle iyi temizlenmiş parçaları kendi başına uzun süre bırakmamak lazımdı, zira leblebiden nem kapacak vaziyetteler...

10. osman

7 seneyi devirmişiz.

11. osman

Bu durumu bile bile böyle devam edemezdim. Hemen diğer kumlamacı ile görüştüm. Daha önce başımdan geçeni de anlattım. Sağolsunlar onlarda durumu anladı ve ellerinden geleni yapacaklarını söylediler ama zaman istediler. Hemen malzemeleri yükleyip oraya gönderdim. 10 gün sonra aradılar ve hemen...
  12. osman

Kumlama sonrası bazı yerler gri, bazı yerler kahve kırmızı gibiydi. Sanırım oksitlenme buralarda daha derin olunca yeterli etki göstermedi diye düşündüm. Elime bir parça zımpara aldım ve bu kahve kırmızı olan yerlere elimin ucuyla şöyle bir sürttüm. Oooo ne göreyim, daha bastırmadan bile paslar...

13. osman

Çılgın Proje

Arkadaş projeye başlayamadı ve araç Niğde taraflarında bir arakadaşa satıldı diye biliyorum.
  14. osman

Elbette kapımız tüm Yoldaş lara açık, memnuniyetle yardımcı olurum. 0543 5569818
  15. osman

Kumlamadan sonra vakit geçirmeden hemen astar atmak gerekiyormuş. Kumlama işlemi çıplak metali meydan çıkardığı için havadaki nemden bile hemen etkilenip paslanmaya başlıyormuş. Hatta kumlanmış yüzeyi çıplak elle dahi tutmamak gerekiyormuş. Bizde işi kitaptan öğrendiğimiz için , kitaba göre...

16. osman

Ivır zıvır derken ufak parçaları bitirdik. Bir kaç tane biiraz daha kaba olan parçalar var onları da bir ara yaparız bir an önce şasi ye bakalım dedik. Yaz başında restore edilen bir Land rover defender görmüştüm. Sahibi ile görüşüp biraz fikir almıştım. Onun kumlama yaptırdığı adamla görüştüm...
  17. osman

Bu hafta da pedallar, kollar,bir sürü ıvır zıvır.
  18. osman

Bu hafta işi yavaştan aldık. Menüde sadece geçen haftadan astarlanmış parçaların boyaması var.

19. osman

Bizim burada bir söz vardır böyle işin azı yapılıp da çoğu duran şeylerde motivasyon olsun diye '' İşimiz 3 nal ile 1 ata kaldı'' diye. Daha elimizde sadece 1 nal var. :rolleyes: Yine de sağolun. Bitince sadece görmeyin ,gelip misafirimiz olup bir de deneyin inşallah.
  20. osman

Bu hafta işimize devam ettik . Halen küçük parçalar ile uğraşıyoruz. Bu hafta el freni mekanizması ve kampanası, rot kolu, ara ve arka şaft,ana fren merkezi , debriyaj alt ve üst merkezi, arazi şanzımanının bağlantı parçaları ,ön çamurlukların şasi destek parçalarını hallettik. Yine motorlu...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri