Arama sonuçlarınız

1. cculsuzz

Türklerde Kimlik Problemi

Ynt: Türklerde Kimlik Problemi Sanırım orwell i internetten iyi araştırmışsın.Muhtemelen bulduğun kaynaklar 89 öncesi batılı ve sscb üzerinde yazılan kapitalizm ütopyasının kendini ifade etme biçimleri. George orwell i daha iyi anlamak istiyorsanız interneti...

2. cculsuzz

Ynt: Türklerde Kimlik Problemi Ağam terastan beni koparmadınız,hatta kendi isteğimle denizin önüne gittim,denizin kırışık suratını seyrederken homurdanmasına muhattap kaldım.Ama bu homurdanmalar bile bana olan sevgisini ifade ediyordu.Git dedi "başımın belası" ,"kafayı çekip benim yanıma...
  3. cculsuzz

Ynt: Türklerde Kimlik Problemi Mete ağabey size bir çok noktada katılamayacağımı ifade etmeliyim.Ancak son yazınızı okuyunca bir çok noktada adaletin olmadığı tezinize karşın,osmanlıda adaletin işleyiş tarzını ifade etmişsiniz.Ve geldiğiniz nokta aslında bu sistemin işlemediği ,kadıların...

4. cculsuzz

Ynt: Türklerde Kimlik Problemi Kah çıkarım gökyüzüne seyrederim alemi,kah inerim yeryüzüne seyreder alem beni /Nesimi
  5. cculsuzz

Ynt: Türklerde Kimlik Problemi Ağam siz iyi bilirsinizki bu tür konular üzerinde kouşulacaksa önceden hazırlık yapılır.Kaynaklar kısaca taranır.eski notlar bir elden geçer vs.Biz sadece aklımızda kalanlarla ver allahım ver duygusuzca yazıyoruz.Bazen aynı şeyi söylüyor ama...

6. cculsuzz

Ynt: Türklerde Kimlik Problemi Şimdi aklıma gelid bu üç ana unsur ,mesnevide de geçiyor olabilir emin olamadım. Bu arada Mete ağabey, dün gece sabaha kadar muhteşem bir yağmur yağdı.Az önce marketten geldim ve kuzu pirzolamı,rakımı aldım.Hava yine puslu ben ise yavaş yavaş barbekümü...

7. cculsuzz

Ynt: Türklerde Kimlik Problemi "Osmanlı hanedanının devlet nazarında Arapça- Farsça kullanmasının ilmi gelişmelere ön ayak olduğu ve Türkçeyi koruduğu düşüncesine nasıl ulaştınız anlamış değilim" Bakın ben böyle bir şey söylemedim.Sizde bilirsinizki 11.yy dan sonra islam alemi dünya...
  8. cculsuzz

Ynt: Türklerde Kimlik Problemi Sevgili cheg;Noam Chomsky güzel bir sözü vardır.Aslında bunu konu başlığı olarak açabilriz. "Demokrasilerde iktidarın odağı konusunda belirli bir anlaşmazlık vardır.Ne varki ,yaşamın temel alanlarında karar verme yetkisi özel ellerdedir.Bu durum bütün toplum...
  9. cculsuzz

Ynt: Türklerde Kimlik Problemi Tamda olumlu sonucuna parmak bastınız. Şimdi herkesin yalnış biçimde doğru sandığı bir kaç konuya parmak basmak istiyorum.Bunlardan biri Osmanlı imparatorluğunun şeriat devleti olduğu inancıdır.Ve aynı zamanda osmanlı devletinin anavatanının bugün yaşadığımız...

10. cculsuzz

Ynt: Türklerde Kimlik Problemi Sevgili cheg,Eşitlik hakında george orwell in hayvanlar çiftliği hikayesini okumanızı öneririm.eşitlik ordan anlayacagınız mananın ötesine gidemez.

11. cculsuzz

Ynt: Türklerde Kimlik Problemi "Her şerde bir hayır,her hayırda bir şer vardır" Yukarıdaki cümlenin ne ifade ettiğini basit bir hikaye ile anlatacağım.sonra bu kavram ile arapça ve farsçanın kültürümüze etkisini ve sonuçlarını bu kavramla irdeleyeceğim. Bir zamanlar dünyanın bir yerindeki...
  12. cculsuzz

Ynt: Türklerde Kimlik Problemi Haklısınız demokrasi kavramını başka bir konu başlığı altında irdelemek daha doğru olacak.Arap ve acem etkisi hakkında temelde aynı şeyler söyleyecegiz ama sonuç kısmında sizden tamamen farklı düşünüyorum mete ağabey.Bunu aşağıda ifade edeceğim.

13. cculsuzz

Ynt: Türklerde Kimlik Problemi En azından yaşanma ihitimalini sevmiş oldugunuz demokrasinin ,sizin ruheti hayelinizdeki yansımalarını ve temel olması gerektiğini düşündüğünüz kavramlarından bazılarından bahsetmeniz mümkünmü?saygılarımla
  14. cculsuzz

Ynt: Türklerde Kimlik Problemi Sevgili cheg,demokrasi nedir?Ve bana dünya üzerinde nerede daha önce yaşanmış,bugün nerede yaşanıyor,anlatmanız mümkünmü...
  15. cculsuzz

Ynt: Türklerde Kimlik Problemi Ağabey televizyon kumandası için Türk tarihinde içtehat bulamdım .Belkide o dönemlerde televizyon yoktu :) Ağabey saygının döverek ögrenilemeyecegini elbet biliyorum.Ancak çocuk saygının oldugu yerde büyürse zaten onu yapacaktır.Eskiler şöyle der. "Attan...

16. cculsuzz

Ynt: Türklerde Kimlik Problemi mete ağabey bende okuduklarımdan öyle biliyordum ama kazak köylerinde,özbek köylerinde,türkmen köylerinde böyle değil.Onlarla oturdum ,yemek yedim,içtim.Saygıda kusur yoktur.misafir baş köseye oturur.hemen koyun kesilir.ve koyunun en değerli kısmı (kafası )...
  17. cculsuzz

Ynt: Türklerde Kimlik Problemi Bu kouya aklıma geldikçe sanırım ek yapma durumunda kalıyorum.Umarım beni Narsizmin kollarına aldığı bir şahıs olarak değerlendirmiyorsunuzdur.Saygı meselesi ve verdiğiniz örneğe dönmek istiyorum tekrar.Bir aile böyle davranmakla çocuguna küçük yaşta saygı...
  18. cculsuzz

Ynt: Türklerde Kimlik Problemi Mete ağabey bir örnekte ben vermek istiyorum.Bayrağımızın karşısında esas duruşta durmanın bir manası yoktur.Yada alay seviyesindeki her birliğin sancağının olmasının.Bunun maddi değeri yoktur üstelik.Bizim için asıl olan manadır değilmi.Peki kaldıralımmı bu...

19. cculsuzz

Ynt: Türklerde Kimlik Problemi Mete ağabey ,babanın çocugunu tekmelemesi olayı bugün insanımızı atalarımızın geçmişinden uzaklaştırmak için en fazla kullanılan,en fazla örneklendirilen ve kültürümüzün yok edilmesinde en çok işlevi olmuş örnektir.Bu kural kesinlikle ve özbeöz Türk kültürüne...
  20. cculsuzz

Ynt: Türklerde Kimlik Problemi Bize özgü davranış kalıplarından bir kaç ta örnek vermeliyim sanırım. Küçüklerin büyüklere davranış modeli büyüklerin küçüklere davranış modeli halkın idarecilere davranışı idarecilerin halka davranışı yakın akraba davranışları vatanı sevme ve saygı duyma...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri