Arama sonuçlarınız

1. mustafapusti

Thedford 3 Sistem Buzdolabı Soğutmuyor

Merhaba arkadaşlar. thetford n3112 buzdolabımın montajını yaptım. İlk 2-3 gün güzel çalıştı ama şuan gazda çalışırken hem gaz kokusu yapıyor hemde buzdolabı soğutmuyor. Buzluk bölümü bir nebze soğuk ama normal bölümü sıcak durumda. 220v ile çalıştırınca soğutuyor tekrar ama gaza geçince tekrar...

2. mustafapusti

Thetford 3 Sistem Buzdolabı Elektrik Bağlantısı

Gaz sistemim tam bitmediği için 220 ile deneme yapıyordum hocam. O zaman buzdolabı kullanımım şu şekilde olacak doğru mu? Kamp yaparken gaz da Hareket halindeyken 12v 220v dışarıdan enerji imkanı varkende 220v ile çalıştıracağım.
  3. mustafapusti

Hocam dediğiniz gibi yaptım. Araç çalışınca 12v da çalışıyor buzdolabı ama otomatik geçmiyor 12v a. Kendim geçirmem gerekiyor. 220 ile denedim bugün. 600a jel aküyü gece 12-1 civarına kadar bitirdi buzdolabı. 220 de çok enerji çekiyor yada bağlantılarda sorun var.

4. mustafapusti

Tamam hocam. Teşekkürler. Buzdolabının olduğu yere dc dc şarj cihazı koyduydum. Oradan araç akü hattına bağlıyayım o zaman. D+ içinde kontak açılınca sinyal alabileceğim kablo bulayım.
  5. mustafapusti

Gaz ile çalıştıracağım. AC bağlantısıda belli onu yaptım ama şuan gaz aktif olmadığı için AC yi inverterla çalıştırmadım. Gaz aktif olana kadar AC ile çalıştırayım o zaman. Ek olarak 12V la araç hareket halindeyken gidecekse 12v güç kablosunu yaşam aküsünemi araç aküsünemi bağlayayım sizce?

6. mustafapusti

Merhaba arkadaşlar. Thetford n3112 3 sistem buzdolabım geldiğinde soketli kablosu olmadığı için nasıl bağlantı yapacağım emin olamadım. Kurulum klavuzunda bağlantı uçlarını gösteriyor ama emin olmak için size danışmak istedim. Kablolar Kalın kırmızı Kalın beyaz İnce turuncu İnce mor İnce siyah...

7. mustafapusti

Volkswagen Crafter İlk Karavanımı Yapıyorum

Merhaba arkadaşlar. Karavanda büyük bir ilerleme yaptım. Şuan banyo içi kaplama, ledlerin bir kısmı ve masa kaldı. Elektrik tesisatım bitti. Sadece toparlaması kaldı. Genel olarak görünüm görselde ki gibi ama biraz dağınık. Komple bittikten sonra en son halinide oaylaşacağım. Şuana kadar...
  8. mustafapusti

Silikonu yapıştırmak için kullanmıyorum hocam. Kenarlara ve tabanın ek yerlerine su geçmesini engellemek için kullanacağım. Keçe ıslanmasın diye. Keçe üstündeki kontrayı zemine vidaladım.
  9. mustafapusti

Tabanda keçe kullandım ama kenarlara ve ek yerlerine silikon sıkacağım. Ama o da olmaz derseniz keçeyi sökeyim ama kışın zeminden çok soğuk alır diye keçe kullandım.

10. mustafapusti

@kartalveat Hocam şase içinden geçerken kapı kenarlarına takılan conta tipi plastik geçirdim sac kenarlarına. İç kısımda kestiğim Bir kaç yere takamadım bu parçayı. Oradada kabloyu hareket etmeyecek şekilde sabitledim.

11. mustafapusti

Merhaba arkadaşlar. Bugün şoför arka kısmının izolasyonunu bitirdim ve camın birtanesine kontra ile çerçeve döndüm. Cam sineklik ve perde kısmı en son 6mm kontra ile kapandığında içinde hafif gömülü gibi duracak.
  12. mustafapusti

Merhaba arkadaşlar. Bugün araç içi çalışmalarım. Dolap menfezi, temiz su girişi. Dış duş, enerji girişi, gaz çıkışı, tv ve priz çıkışı, taban ve yanların yalıtımlarının bir kısmını yaptım. Yalıtım olarak tabanda 9mm elastomerik kauçuk onun üzerine 15mm keçe ve 15mm kontraplak ile zemini...

13. mustafapusti

Merhaba arkadaşlar. 2013 model uzun şase crafter için çalışmalarıma başladım. Diğer konularda bahsettiğim gibi kış ağırlıklı kamplarım için yapıyorum. Aracımı boyaya göndermiştim. Boyadan geldi ve zamanla araca yaptığım çalışmalarımı buradan paylaşacağım. İlk hali ve şuan 1,5 ay geçti. Araç...
  14. mustafapusti

4 Adet Güneş Paneli Bağlantı Şekli

Merhaba abilerim. Tekrar konuyu hortlatıyorum. mppt cihazımı iade aldılar ve 80amperlik yeni mppt cihazım geldi. Panellerimin 4 ünü paralel bağladığım zaman kablo üzerinden geçen amper değeri çok fazla olacağı için 16mm solar kabloya geçmem gerekecek sanırım. Ek olarak elimdeki solar kablo 6mm...

15. mustafapusti

Jeneratör olayı aklıma yattı gibi. Bunu değerlendireceğim. Hatta şimdi araştırmaya başlıyayım :))
  16. mustafapusti

Webasto ortalama 24-30 watt Buzdolabı 120-125 watt Şofben ateşleme ve fan için 60-65 watt (en fazla 2-3 saat) Hidrofor 30watt (2-3 saat) Güvenlik kamerası 120watt 4 kameralı Aydınlatma 10watt (5-6 saat) Tv 40watt (3-4 saat) Setcom uydu anteni tahminen 15-20watt (3-4 saat) Modem tahmini 30watt...
  17. mustafapusti

Benim planım yaz için tek akü yada çift aküyle devam etmek. Kış için ise 3 aküyü kullanmak. Kışın snowboard yapmak için kayak merkezi gibi tesisler değilde daha çok kırsal bakir alanlara gidip kayıyoruz. Kışın çoğu zaman 10 gün güneş görmediğimiz günler oluyor. Güç tüketimi hesabıda kış için...

18. mustafapusti

Satildi - Havensis

Satıldı hocam
  19. mustafapusti

Satildi - Havensis

Cihaz satıldı.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,735
Kayıtlı Üye Sayımız