Arama sonuçlarınız

1. Akdeniz45

Evi̇mi̇z Yanimizda Dünya Önümüzde 2023 Gezi̇ Planimiz

Daha önceki aracımın üzerinde uzun yıllar tavan bagajım oldu. Solar panelde bagajın üzerindeydi. Aracın üzerindeki bagaj mazot tüketimini oldukça yükseltiyor, özellikle uzun yolculuklarda ve Iskandinavya gibi akaryakıtın pahalı olduğu yerlerde masrafı yükseltir. 2006 yılından bu yana arka sağ...

2. Akdeniz45

Avrupa'da Motokaravanla Sorun Yaşamadan...

Avusturya ve Almanya’da 3,5 tona kadar otomobiller ve motokaravanlar için maksimum hız: Yerleşim alanlarında 50 km (Sehir içlerinde çok sık 30 km sürat tahditleri bulunur). Şehir dışı 100 km Avrupa’da motokaravanlar icin liste : Ülkeler arasında farklara dikkat etmek lazım. Tempolimit für...
  3. Akdeniz45

Avrupa'da Motokaravanla Sorun Yaşamadan...

Aracın arkasında bisiklet veya dısarı taṣan bir yük taṣıyorsanız resimde görüldüğü gibi kırmızı ṣeritli bir levha takmak lazım. Avrupa’da durdurulma ihtimali mobil bir radara yakalanırsanız oldukça büyük. Durdurulunca aracın kağıtları ve dıṣ kısmı gözden geçirilebilir. Süratinize dikkat...

4. Akdeniz45

Karavan Yeşil Sigorta Tarifesi

Haklısınız. Sigorta otomobil, camper & Römork için geçerli. Turing yurt dıṣı sigortası ile yukarda linkini verdiğim sigortanın hasar teminatlarını karṣılaṣtırmak lazım. Farklı fiyatın bir nedeni farklı hasar teminatları olabilir. Aṣağıdaki linkteki gazete haberinde yabancı araçlara Türkiye’de...
  5. Akdeniz45

Türkiye turistlerin aracı için yeṣil kartı kabul ediyor. Yesil kartı olmayanların Türkiye giriṣinde zorunlu trafik sigortası yaptırması gerekiyor. Türkiye’den Avrupa Birliği ülkelerine giderken de durum benzer. Türkiye’den yeṣil kartı olmayanlar Avrupa Birliği ülkeleri için aṣağıda linkini...

6. Akdeniz45

Trafik Sigortasında Değiṣiklikler

Gazeteci „Bugüne kadar sigorta şirketlerinin trafik sigortası primlerini her ay, bir önceki aya göre yüzde 4.75 artırma hakkı bulunuyordu“ diye yazıyor. 12 ay X 4,75 aylık artıṣ= % 57 yapıyor. Sigortalar primleri nasıl iki katından fazla yaptılar, anlamak hakikaten mümkün değil.

7. Akdeniz45

Trafik Sigortasında Değiṣiklikler

Hürriyet Gazetesinden NOYAN DOĞAN‘ın yazısı: „Trafik sigortasında önemli değişiklikler içeren yeni düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Mayıs ayı başı itibarıyla da uygulamaya girecek. Yeni düzenleme ile hem de 26 milyon araç sahibinin mayıs başında trafik sigortasına ödeyeceği prim değişecek...
  8. Akdeniz45

Karavan Arkası Motosiklet Taşıma Aparatı Yurt Dışında Problem Yaratırmı?

Resimde gördüğünüz gibi motosiklet taṣıyıcısının da kendi lambaları olması lazım. Güzel geziler.
  9. Akdeniz45

Motokaravanda Dört Mevsim Lastikleri

Baṣlığı açtıktan sonra dört mevsim lastikleriyle ilk kıṣımı geçirdim. Karlı ve buzlu havalarda bir kaç defa fren testi yaptım. Araç kaymadı. Lastiklerden memnunum diyebilirim. Yaz ve kıṣ lastiklerini kullanırken yılda iki defa lastikleri değiṣtirirken frenleri, paslanan yerleri kontrol...

10. Akdeniz45

Güneş Paneli Markaları

Konuya cevap değil ama önemli noktalar: Panellerimizin tam güneṣte ve kısmen gölgeli durumda üretim farkını kendimizde tespit edebiliriz. Hücrelerin birisini veya bir kaçını örterek üretimdeki farkı ampermetre ile ölçebilir ve foruma yazabiliriz. Kendi panelimde (Schell marka- artık...

11. Akdeniz45

Bekir Bey, sorunuzun tam cevabı olmayacak ama, konuyu biraz açmakta fayda var. Avrupa’da yeṣil sigorta yok, eskiden yeṣil kart vardı. Yeṣil kartta aracın zorunlu trafik sigortasının bulunulan ülkede geçerli olduğunu göstermek içindi. Örneğin Almanya’da araca zorunlu trafik sigortası...
  12. Akdeniz45

Bu Da Motokaravan Yani... :)

Ben de yaptırabilsem dıṣ kısmını fiberglass yaptırırdım. Bu araçlar el iṣi olduğu için fiyatları 182.000 €‘dan baṣlıyor ve özel isteklere göre de yükseliyor. Cebinde bu kadar bozuk parası olanlar böyle bir araç yaptırabilir.:sweatsmile: Bir kaç yıl önce eṣimle uzun düṣüncelerden sonra evdeki...

13. Akdeniz45

Bu Da Motokaravan Yani... :)

Içinde plastik kullanılmayan dıṣı tekne yapım tekniğine göre üretilmiṣ ahṣap karavan. Tekne yapanlarda karavan yapabilir. Ilginç ve hoṣuma giden bir diğer tarafı video olarak değil resimlerle tanıtılıyor. Almancası yetmeyenler Google yardıma çağırabilirler. Die Weltneuheit Holzmbil im...
  14. Akdeniz45

Deprem Bölgesi Çeki Demiri Ve Çekme Karavan

Bu kısa videoda 7 pin ve 13 pin için faydalı açıklamalar var. Video: https://www.youtube.com/watch?v=sVIKG4JnpN8 Yurt dıṣında yaṣadığım için Adana’da bu konuda bilgilerim malesef yok. Baṣarılar.
  15. Akdeniz45

Deprem Bölgesi Çeki Demiri Ve Çekme Karavan

Internette biraz araṣtırdım. Almanya’da çekme karavanlar için elektrik bağlantısının hep 13 pin olduğu yazılı. Ayrıca araçtan karavana devamlı elektrik alma durumlarında 13 pin uygun bulunuyor.

16. Akdeniz45

Deprem Korkusu Karavana Yöneltiyor.

Benden önce konuyu düşünüp işe başlamışlar. Alkışlamak lazım.👋
  17. Akdeniz45

Yaz güneṣinde bu çadırlarda yaṣamak kolay olmayacak. Çok zor günlerden geçiyoruz. Bazı ṣeyleri zor da olsa önceden konuṣmak ve tedbir almak lazım. Yaz güneṣinin altında yalıtımı olmayan bir çadırda yaṣam ṣartları hiç kolay değil. Forumda bu konuda deneyimi olanların sorumluları...
  18. Akdeniz45

Beni düṣündüren bir diğer konuda Çadırlarda yaṣayanların durumu. Bugünkü açıklamalara göre iki milyondan fazla depremzede çadırda kalıyor. Kısa zamanda evlere taṣınmaları kolay olmayacak. Karavanlarımızda yeterince pencere olduğu halde yaz aylarında hep ağaç gölgesi ararız. Çadırların kıṣın...

19. Akdeniz45

Iki hafta önce tesadüfen internette Tarsus Belediye Baṣkanının bir Tv söyleṣisini karavan parkta yaptığını gördüm. Çok hoṣuma gitti (videoyu tekrar bulamadım). Konu Tarsus’a gelen depremzedelerin konut sorunuydu. Güzel örneklerde var. Bir çok yönüyle bir birine tezat iki ülkede aynı anda...
  20. Akdeniz45

İstanbul'da hemen hemen her sokakta var: Deprem korkusu yaşayan sipariş verdi Bugünkü artamda depremden korunmak için karavana yönelmek geçici bir çözüm olabilir. Böyle bir durum karavancılığın geliṣmesini nasıl etkiler? Karavancılık için bir ṣans mı yoksa sorunlar daha da büyür mü...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,735
Kayıtlı Üye Sayımız
166,555
Kaydolan Son Üyemiz
07ZirveNet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri