Arama sonuçlarınız

1. Akdeniz45

Turizm Doktora Alanında Karavan Park Yerleri Üzerine Bir Çalışma

Sorulara cevap verirken kampingleri mi yoksa karavan parkları mı dikkate almam gerektiği konusunda problemim var. Avrupa ülkelerinde yüzlerce kampingte ve daha fazla sayıda karavan parkta konakladım. Kampingler ve karavan parklar birbirlerinden farklı konaklama yerleri. Kampingte çoğunlukla...

2. Akdeniz45

Dizel Isıtıcı Ve Akü

Webesten ısıtıcıyı merak ettim. Internette Firma Agust ile Whatsapp üzerinden haberleṣtik. Isıtıcının saatlik enerji tüketiminin 2,5 Amper / 30Watt (12v çalışmada) olduğunu öğrendim. Bu durumda ısıtıcı zamanın üçte birinde çalıṣırsa elektrik tüketimi günde 2,5x8=20 Amper oluyor...
  3. Akdeniz45

Dizel Isıtıcı Ve Akü

Isıtıcılarda buzdolapları gibi devamlı çalıṣmadıkları için çektikleri günlük elektrik miktarı çalıṣtıkları süreye dolayısıyla hava sıcaklığına bağlı. En doğru elektrik sarfiyatını değiṣik hava ṣartlarında böyle bir pensampermetre ile ölçerek bulmak mümkün. Karavanımdaki ısıtıcının ve...

4. Akdeniz45

Doğrucu Davut / Evliya Çelebi2 Nerede?

Değerli görüṣleriniz için teṣekkürler. Karavanda elektrik, solar panel, akü, gaz tesisatı, su tesisatı gibi yıllarca çok ilgi duyulan konular forumda değiṣik yönleriyle tekrar tekrar dile getirildi. Forumda yüzün üzerinde karavan yapıldı. Forumda, belkide tüm karavan forumlarda demek lazım...
  5. Akdeniz45

Şu anda forumda 1800 civarında ziyaretçi var. Bunlardan sadece 14’ü üye. Forumda karavancılıkla ilgili değerli bir bilgi kaynağı oluṣtu. Bu nedenle çok sayıda insanın forumu ziyaret ettiğini düṣünüyorum. Forumu ziyaret edenlere endiṣe etmeden üye de olabilecekleri bir ortam oluṣturmamız lazım...

6. Akdeniz45

Yapay Zeka Ile Oluşturduğum Karavan Tasarımları

Göz kamaṣtıran karavanlar. Benim en çok hoṣuma giden küçük karavanlar. Gelecek e-karavanlarda. Geleceğin karavanlarını planlarken müṣterinin isteğini önceden görebilmek bakımından gerçek zekaya ve yapay zekaya çok iṣ düṣüyor.

7. Akdeniz45

Güneş Enerjisi Hakkında Yardım Ve Hata Kodu

Solar ṣarj kontrol cihazınızın aküleri kademeli olarak ṣarj ettiğini sanıyorum. Bu türlü cihazlar elektrikli cihazlar çalıṣmadığı sürede aküleri aṣırı ṣarj etmeden devamlı dolu tutarlar. Aṣırı ṣarj olmadan dolu olan bir akü zarar görmez diye biliyorum ve uzun yıllardır da karavanımda uyguluyorum...
  8. Akdeniz45

Gezen Ev Iveco M23

Resimlerde doğru gördüysem yatak karavan için yeterince yüksek değil. Yatağın üzeri kadar alt kısmı da önemli. Yağağın üst kısmında oturulabilecek kadar yükseklik yeterli. Daha fazla yükseklik bence yer kaybı olur. Yatağı yükselterek atında bagaj için yer kazanabilirsiniz. Kolay gelsin baṣarılar.
  9. Akdeniz45

Karavan forumlara hiç birimiz sadece bilgi vermek için gelmeyiz. Forumda çok ṣey de öğreniriz. Bu nedenle forumda hiç birimiz benim yerim doldurulmaz diye düṣünmemeliyiz. Forum hiç birimize bir ṣey borçlu değil. Forumda herkesin rahatlıkla paylaṣımda bulunabilmesini (özellikle yeni üyelerin)...

10. Akdeniz45

Feci Kazada Karavanın Içinde Can Verdi...

Bir karavan dönüṣümü videosunda konuṣan bir üretici, Avrupa için yapılan karavanlarda çelik veya bakır gaz borusu gerektiği Türkiye için üretilen karavanlarda ise plastik hortumun kullanılabildiğini söyledi. Plastik gaz hortumlarının belirli bir süre sonra değiṣmesi lazım. Karavanlarında...

11. Akdeniz45

Bu baṣlıktaki paylaṣımcılar için bir kaç noktaya açıklık getirmekte fayda var. 1. Forumda üyelerin yasaklanması bir süreç sonucudur. Forumda uzun zaman paylaṣımda bulunan bir üye bir paylaṣımı nedeniyle yasaklanmaz. Son yasaklama da böyle oldu. 2. Forumda yöneticiler nöbet tutmuyor. Bazen...
  12. Akdeniz45

Moderasyon notunda yasaklama açıklandı ve not yeterli görülen bir süre sonra kaldırıldı. Gözünüzden kaçmıṣ olabilir.

13. Akdeniz45

Yasaklama nedeni „Moderasyon Notu“ olarak üyenin paylaṣımlarının altında yeterince bir zaman durdu.
  14. Akdeniz45

Yugun 2023, Güçlü Kampervan Ile Uzun Soluklu Maceralar...

Yücel Bey bugün uyanınca ilginç bir manzarayla karṣılaṣtım. Dün geceyarısı aracın üstündeki karı biraz temizlemiṣtim.
  15. Akdeniz45

Evi̇mi̇z Yanimizda Dünya Önümüzde 2023 Gezi̇ Planimiz

Gezi güzergahlarımız kesiṣti. :smiley: 2011 yılında Gammelstadt’ta geceledik. Aynı gün Polar çemberinden (Napapiiri) çıkmıṣtık.

16. Akdeniz45

Güneş Panelsiz Min. Gereksinimli Sistem Için Yorum Bekliyorum.

Solarpanel olsun veya olmasın, aydınlatmayı ve telefon, tablet ṣarjını da 12 volt ile yapmakta fayda var.
  17. Akdeniz45

Sizin ṣehirden ṣehire gittiğinizi okuyunca aklıma eṣimle benim Finlandiya’da alıṣveriṣ için ṣehir arayıṣımız geldi.:smiley: 2011 yılındaki gezimizde Finlandiya’da Neiden-Kolari arasında 4 yüz kilometre civarında yol gittik. Yolda gördüğümüz ṣehir levhalarının gösterdiği yerlerde sadece bir kaç...
  18. Akdeniz45

İklim Değişikliğinin Tehditkâr Etkileri Outdoor Yaşamı Nasıl Etkileyecek?

Fransa’da bir kampingin giriṣinde sel halinde hangi yöne kaçılacağını gösteren bir plan dikkatimi çekmiṣti. Akarsuya yakın düz bir yerdeki kampingte selden kaçayım derken yanıṣlıkla selin tehlikeli olabileceği yönede gidilebilir. Özellikle akar su kenarında olan kampinglerin böyle bir plan...

19. Akdeniz45

Saat 02.30 da uyuyamayınca haberleri okurken Finlandiya’nın 4 Rusya sınır kapısını kapattıǧını okudum. Siz aklıma geldiniz. Bu dört sınır kapısından birisini kullandıǧınızı tahmin ediyorum. Google Maps 2017 Norveç gezimde Atlantik yolunda Rusya plakalı araclara rastlamıştım. Bu sınır...
  20. Akdeniz45

Düşsüz Karavan ! ?

Konya‘nın ilçelerinden Taşkent’den geçmiştim. Şimdi hatırladım.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,735
Kayıtlı Üye Sayımız
166,555
Kaydolan Son Üyemiz
07ZirveNet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri