Arama sonuçlarınız

1. trek71

O Araç Bu Karavanı Çeker Mi? Sorusuna Yanıt :)

Sevgili Ince999, Güzel bir noktaya değindiğiniz, teşekkür ederim. Vites kutusu dişli oranlarına vs. bakmak bana çok detay gibi geliyor; sanki fabrika çıkışı bunlar zaten mantıklı şekilde dizayn edilmiştir diye düşünüp biraz kolaycılığa kaçıyor olabilirim. Kaçımız araç alırken vites kutusu...

2. trek71

İkinci Defa Karavan Alımına Dair Deneyimler

Bazı sorulara yanıtları aşağıdaki yazıda vermeye çalıştım: O Araç Bu Karavanı Çeker Mi? Sorusuna Yanıt :) sevgiler,
  3. trek71

O Araç Bu Karavanı Çeker Mi? Sorusuna Yanıt :)

Herkese Merhaba, Bursa Misi Kamp'ta dinlenirken zaman ayırıp bana sürekli sorulan "hangi araçla çekiyorsunuz?", "aracım şu marka; 6m karavan çeker mi?" vs. tarzı sorulara biraz da teknik açıklama getirerek yanıt vermek istedim. Gezenbilir'in bazı başlıkları altında bu bilgilerin -gözümden...

4. trek71

Otomatik olarak kendiliğinden çalışıyor :)
  5. trek71

Ikinci El Karavan Fiyatlarındaki Uçukluk

İthal karavanların tümünün fiyat politikasını bilemem ama Adria'lar ülkemizde Avrupa fiyatına çok yakın satılıyor. Bunda da distribütörün (Hüseyin Gencer) kökten karavancı/kampçı olması ve kısa yoldan köşe dönme heveslisi olmaması. Diyebilirsiniz ki "bir karavana boyuna göre 40.000 - 90.000 TL...

6. trek71

Adora 5.22 Up Modelinin Siparişini Ben De Verdim

Adria'lar artsın :) kritik sayıya ulaşınca kulüp kuracağız :)

7. trek71

Sevgili Dolphin, Karavanla geri geri rampa yukarı çıktığınıza göre benden daha tecrübelisiniz :) Ben bu işi karavanı ilk aldığım zamanlar daldığım çıkmaz dar bir yola girdiğimde yapmıştım; sonuçta Passat'ın debriyaj balatasını değiştirdik ertesi gün... Şaka bir yana; çalışma prensibini...
  8. trek71

Aynen, Ssang'daki 18'' jant için BF bulamadım; alternatif olarak Yokohama Geolander taktık. Tam bir A/T lastik olduğu söylenemez ama asfaltta oldukça sessiz. Geçen gün Kayseri-Göreme arası 90km'yi -6 derece yoğun tipi ve buzlu yolda geldik gece vakti; gayet başarılıydı. Buna mukabil yumuşak kar...

9. trek71

Eskişehir'de Yeni Açılan Camping

Dostlar Merhaba, 10 Şubat 2016 Çarşamba sabahı Ihlara Vadi'sinden hareket edip Şereflikoçhisar'da (Tuz Gölü) kısa bir duraklamadan sonra akşam Eskişehir'de konaklayacağız. Eskişehir'i epey bilirim. İSMAR ile Musaözü arasında tereddütte kaldım. Eğer Musaözü'nün son durumu güvenlik açısından kötü...

10. trek71

Sanziman sorunum var sanirim

130.000km'de balata değişmesinin gerekmemesi lazım. Ancak sıcak havada şanzımana çok yük bindiyse şanzıman yağının vasfını yitirmiş olması muhtemel. Bence yağ değiştirin; ancak bu işlem biraz hassas bildiğim kadarıyla. İşi bilen bir serviste yaptırmanızda fayda var. Sent from my LG-H815 using...
  11. trek71

Resimde de gördüğünüz üzere karavanı çekmek için ikinci bir araç aldık: SsangYong Actyon Sports 2lt 140bg dizel motor. Çekiş çok başarılı, benzinli motora göre düşük devirde daha yüksek tork ürettiği için araç daha az yoruluyor. LPG'li kullanıma göre bu araçta %25 kadar bir tasarruf hesapladım...

12. trek71

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
  13. trek71

Merhaba, Biz eski karavandan kalma, Fatih'te 150tl'ye yaptırdığımız tenteyi kullanıyoruz. Destek için de Bauhaus'tan tanesi 20tl'den kakıç almıştık. Yere iple sabitleyince iyi iş görüyor. 50tl su deposu 2 kişiye 2 gün kadar yeter; çünkü tesisat az su miktarı ile yeterli basınç sağlayacak...
  14. trek71

Çağlar Bey Merhaba, Çok keyifli bir karavan seçmişsiniz; güle güle kullanın inşallah. Adora serisinin en iyi yerleşim plani 5.22 ve 5.93 UP'de bence. Mover taktıracağız; muhtemelen önümüzdeki 2-3 ay içinde. Düz zeminde parkederken zorlanma sözkonusu değil ama taşlık, çukurlu ya da eğimli...

15. trek71

Bu karşılaştırmayı yapmam mümkün degil çünkü uzun süreli çakma şaseli bir karavan çekmedim. Ama bir fark olması gerekir zannediyorum; en azından aynı boydaki bir yabancı karavanın yerlisine göre %30 daha hafif olduğunu düşününce... Sent from my LG-H815 using Tapatalk
  16. trek71

Merhaba emperor03, Aracımız 168HP VG33E motorlu 3.3Lt benzinli Infiniti QX4 (Nissan Pathfinder kuzeni). Bence muhteşem bir araç; lpg ile kullanıyoruz. 2500kg'ya kadar çekme izni var. Önümüzdeki sene BF Goodrich lastik takacağım ki karda zincir tak çıkar gibi dertlerim olmasın artık. Tabii ki...
  17. trek71

18. trek71

Geçen sene Abant gezimizde -11 derecede bir Pino ile maceramızı aktarmıştım. Bu sene aynı noktada gece -14'leri gördük Adria ile. Açıkçası bizim kullandığımız Adora modeli özellikle bu tür zorlu kış koşulları için üretilmiş bir karavan değil. En azından üretici firmanın böyle bir iddiası yok...
  19. trek71

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,709
Kayıtlı Üye Sayımız
166,548
Kaydolan Son Üyemiz
scinier