Arama sonuçlarınız

1. trek71

Bundan Böyle Ver Elini Yunanistan

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

2. trek71

Bu resimler Kavala Batis Kamp'tan. Kendine ait plajı, yüzme havuzu, restoranı ve sosyal imkanları ile 4 yıldızlı otel konseptinde bir tesis. Karavanı koyduğunuz bölümler biraz sıkışık geldi bize...Elektrik dağıtımı yapılmış ama suyunuzu etrafa serpiştirilmiş çeşmelerden alıyorsunuz. Bazı...

3. trek71

Süleyman Bey, Iki satır yazıya bile tahammül edilemeyen, konunun özünü ve kullanılan dili anlamadan saldırıya geçme kültürünün yaygın olduğu bir ülkede zaten uzun süre yaşamamız mümkün değil. Sizin defetmenize gerek yoktu; zaten bir aksilik olmazsa bir yıl içinde ülkeden göçmeyi planlıyoruz...
  4. trek71

Sayın wankel'in sorusuna cevaben (Admin'den bu yazışmaya dokunmamasını rica ediyorum; standard kumdur-güneştir-yemektir gezi izleniminin biraz dışına çıkıyoruz ama o kadar özgürlüğümüz olsun lütfen.) Sorunuzun yanıtı: Muhtemelen evet. Aslında mesele "akılcılığı" ve "evrensel etik ilkeleri" ön...

5. trek71

Sonraki duraklar Fanari ve Kavala. Sınırdan uzaklaştıkça fiyatlar normlara daha bir yaklaşıyor. Gene de Türkçe menüsü olan yerlerin diğerlerine göre %25 daha pahalı olduğunu müşahade ettim. Türkün Türke yaptığını burada da görmüş olduk... :) Genel değerlendirme: Yunanistan hem coğrafyası ve...

6. trek71

Dedağaç Türk ziyaretçilere çok aşina. Fiyatlar da bu yüzden biraz yukarı çekilmiş belli ki. Genelde iki kişi için 30-35Euro olan akşam yemekleri burada 45-50 bandına gelmiş. Restoran kapılarında duran 34 plakalı Range Rover sahiplerini görünce Yunanlı kuzenler boş durmamış yani... Fiyatlar biraz...
  7. trek71

Bir durum özeti vereyim: Yeşil Sigorta: sedan otomobiller için 67 Euro, bizim SsangYong Pickup için kamyonet statüsünden 130Euro. Ayrıca çekme karavan için (römork sigortası 20Euro). Bunlar 15 günlük rakamlar. Bir yıl içinde 3-5 kere giderim diyorsanız yıllık sigorta yaptırmak daha hesaplı...
  8. trek71

O Araç Bu Karavanı Çeker Mi? Sorusuna Yanıt :)

"Rahat"ın tanımını yapalım o zaman: %10'luk rampada önünüzdeki 20tonluk kamyon 15-20km/h ile giderken siz karavanla sollamaya başlayıp kamyonu geçip tekrar şeride oturmanız 40 saniye içinde olup bitiyorsa bu benim için rahattır. Yok, kamyonu sollamanız uzun sürecek diye 3km boyunca arkasından...

9. trek71

Ben çekemezsiniz demedim. Rahat çekemezsiniz diyorum. Tecrübe ile sabittir. Sent from my LG-H815 using Tapatalk

10. trek71

2 ton karavani güvenli çekmek için 3tonluk araç lazım... :) bilemedim şimdi. Sent from my LG-H815 using Tapatalk
  11. trek71

Araç kapı içindeki veriler rahat karavan çekmenizi garantilemitor maalesef. SsangYong kapı içinde 2.5 ton çekme kapasitesi veriyor. Pratikte ise 1800kg üzeri karavan çekmem; sıkıntılı olur. Araç maksimum çeki kapasitesinin %70'ini falan alırsanız belki gerçekçi bir veri olur... Sent from my...

12. trek71

Karavan Ile Zorluklar

Minimum 250Nm tork lazım Sent from my LG-H815 using Tapatalk
  13. trek71

Çekme Karavan Ile Geri Manevra Ve Park Sorunu

Konu dağılmaya başladı.. Ancak şunu söylemek lazım: Bugün modern bir karavanda zaten 140W'lık tek bir güneş paneli ile dışarıdan elektrik almadan tüm yılınızı geçirebilirsiniz. Bunu hep yapıyoruz zaten. Ayrıca rüzgar enerjisine falan gerek yok. Teknede olsak neyse... Enerji işi üretim ve tüketim...
  14. trek71

Kamyonetler için yeşil sigorta bir ay 65euro olarak okumuştum Sent from my LG-H815 using Tapatalk

15. trek71

kendimi de "usatadan" saymıyorum bu arada; karavan forumlarının üstadları yanıt vermediler; "neden?" diye sorarsanız cevabı budur :)
  16. trek71

Size forumlarla ilgili söylemem gereken bir şey var: Başka bir yerde de yazdığım gibi gezenbilir birçok konuyu kapsayan ana britannica gibi bir başvuru yeridir. Siteyi kuranlar bir düzen sağlamak için ana konuları (ısıtma, soğutma, enerji, karavan seçimi vs.) belli başlıklar altında...
  17. trek71

Animatedknots.com Sent from my LG-H815 using Tapatalk

18. trek71

Sevgili farazicosmos, Tabii ki insan deneye-yanıla öğrenir. Aslında insan için belki de en doğalı budur; bir musibet bin nasihattan yeğdir demişler. Ama bu forumları okuduğunuza göre biraz hazırlık yapıyorsunuz demektir; bu daha tatsız deneyimler yaşamanın önüne geçecek akıllı bir yöntem...
  19. trek71

Nokta kadar ışık alınca yeterli olur ibaresi biraz abartılı...güneş panellerinin verimi %13 civarındadır; yani epey güneş gerekir verim almak için. Mover'ı yaşam aküsüne bağlama işi ise bence olayın felsefesine aykırı. Öte yandan bu yapılacaksa yaşam aküsünün jel tip olmaması lazım. Kurşun-asit...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,704
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

SON KONULAR

Geri