Arama sonuçlarınız

1. H

Istanbul Civarında Küçük Çocukla Kamp Kuracağımız Yer Tavsiyesi Istiyorum.

İstanbul etrafında sakin bir kamp alanı bulmak zor olur. Kuzey Ege taraflarında kamp alanlarına bakmalısınız. Yakın ve sakinlik o bölgede bulunabilir sanırım.

2. H

Çekme Karavanim Baglandiginda Aracimin Arkasi Havaya Kalkiyor?

Aşağıdaki videoda tam olarak bahsettiğin ağırlık dengesizliği nedeniyle oluşan salınımdan bahsediliyor.
  3. H

Akyaka Orman Kampi Hakkinda

Yaklaşık 3 sene önce kalmak için gitmiştik. İdari olarak bir sıkıntı vardı o dönem için. İçeri çok pis durumdaydı. Orada kalmadık ve ondan sonra da gitmedik. Yemek için elektrikli ocak veya tüplü ocak kullanabilirsiniz. Kömür veya odun ile ateş yakmak yasak. Size tavsiyem eğer izin sorununuz...

4. H

Desülfatör Kullanan ya da Yapan Var mı?

Deşarj akımından bahsetmiştim aslında, yani max 1A ile deşarj edebiliyorsunuz. Resim gönderdiğiniz, şarj ekrannında akünü ne kadar enerji aldığını gösteriyor. Aynı şekilde Imax sanırım deşarj yapıp da test edebiliyor. Max ayar olan 1A ile deşarj yapıp test edebilir misiniz? Akü aldığı enerjiyi...
  5. H

Şişme Çadır

Tavsiyeniz için teşekkürler, ben de bu çadırlardan düşünüyordum ve sırf bu sebepten dolayı uzak durmuştum.

6. H

Imax B6 olarak varsaydım. http://www.ittgroup.ee/files/IMAX_B6_manual.pdf Aküyü boşaltma esnasında akım ayarlanabiliyormuş, 0.1A ile 1A arasında (Sayfa 25) Düşük akım ile test ederken kapasite yüksek gözükebilir, yüksek akım ile de düşük gözükebilir. Akünün tekniği ile alakalı bir konu...

7. H

Şarj aletinizin modeli nedir? Belki kılavuzunda ölçüm methodu hakkında bilgi bulanabilir.
  8. H

Yaşam Aküsü 2

Gezilerimi kendi aracım ve çadır ile yapıyorum. Henüz karavanım yok. Ancak eğer karavanım olsaydı, karavan için 12V yerine 24V tercih ederdim. Hem daha ince kablo kullanabilirim, dolayısıyla kablo üzerinde gerilim düşümü=enerji kaybı daha az olurdu. Akülerden daha az akım çektiğim için de akünün...
  9. H

Şişme Çadır

Gündüz gece sıcaklık farkından dolayı, sabaha karşı biraz inmiş gibi olabilir. Aynı sorunu şişme yatakta yaşamıştık. Ayrıca delinme patlama ihtimalinden dolayı pek tercih etmeyebilirim.

10. H

Yaşam Aküsü 2

Akü kapasitesini belirlerken, tüketim akım değeri de önemli bir parametre. Örneğin, Yuasa 12V 12Ah akü için; 0.6A tüketim ile 12Ah kapasite değeri verirken, 4.8A tüketim ile sadece 7.2Ah kapasite verebilmekte. Hesaplamaları aşağıdaki grafik ile...

11. H

Garip İle İki Garip Yollarda (2015)

Yücel Hocam, yazılarınızın takipçilerinden biriyim. Geçmiş olsun, İyi Günler.
  12. H

Yugun (yücel Gündüz) 2015 Yaşam Ve Geziler Güncesi

Tebrikler, yaşamın tadını çıkarın.

13. H

Portatif Solar Güç Ünitesi mi Yapsak?

Ynt: Portatif Solar Güç Ünitesi Mi Yapsak? Solar panel'den gelecek voltajı sabitlemek için önermiştim. Çıkış voltajı ve akım limiti bu modül ile sabitlenerek şarj yapılabilir. Tabiki lityum harici bataryalar için öneriyorum. Yani HobbyKing şarj aleti yerine kullanabilirsiniz.
  14. H

Ynt: Portatif Solar Güç Ünitesi Mi Yapsak? Fikir vermesi açısından DC-DC Converter modülleri kullanabilirsiniz. Giriş voltajından bağımsız, çıkış voltajını sabit tutabilir. Bu modüllerin max akım değerleri pek gerçekçi olmayabilir. Hesaplamalarda yarı değerlerini göz önüne alınız...
  15. H

Ynt: Portatif Solar Güç Ünitesi Mi Yapsak? Merhaba Serdar Bey, Bu tür hobi batarya şarj aletleri genellikle şarj esnasında, bataryaların sıcaklık değerlerini takip etmez. Lityum piller ise kontrolsüz durumda yanıcı olabiliyorlar. Lütfen bu durumu göz önüne alınız.

16. H

Lityum Demir Fosfat Aküleri

Ynt: Lityum Demir Fosfat Aküleri Çok güzel bilgiler derlemişsiniz teşekkürler.
  17. H

Yeni Doblo Karavan Yapımı Micro Camper

Ynt: Yeni Doblo Karavan Yapımı Micro Camper Internetten Doblo için ölçüleri buldum. 1820mm sanırım. http://goo.gl/iUyGtI
  18. H

Güneş Paneli, Hem Şebeke, Hem Şarj Dinamo, Hem Jeneratör Girişli Şarj Devresi Batarya Azalınca Uyarı

Ynt: Güneş Paneli, Hem Şebeke, Hem Şarj Dinamo, Hem Jeneratör Girişli Şarj Devresi Batarya Azalınca Uyarı Veren Şarj Üni Devrenin orjinal hali bu bu adreste bulunmakta http://www.andronicon.com/charging/simple_battery_charger.html Devrede şarj kontrolü bulunmamakta. Bu şekilde maalesef...

19. H

Garden Camping - Selçuk

Ynt: Garden Camping - Selçuk 2013 yazında burada 2 gece konakladık. Merkeze yakınlığı ile güzel bir konumda. Fiyatı tam hatırlamıyorum ama, diğer campinglerden bir farkı yoktu. Temizliği iyi ve sessiz bir ortamdır. İşletenler ise mükemmel insanlardır.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri