Arama sonuçlarınız

1. ensdvc

Türki Ülkeler Hakkında

Şuan halihazırda bu rotayı yapıp moğolistandan norveçe uzanan rotayı yapan 3 karavancı var. Forumda aratarak bulabilirsiniz. En güncel bilgileri paylaşıyorlar..

2. ensdvc

Karavan Çekecek Araç Alırken Yaptığım Araştırmaları Sizlere Paylaşmak Istedim.

Bu konuda emin misiniz? Bu güne kadar premium markaların lüks modelleri dışında böyle bir opsiyona denk gelmedim. Hele ki daha iyi bir soğutma sistemine... Hangi marka hangi modeller için bu bilgiyi teyit ettiğiniz paylaşmanızı rica ederim.
  3. ensdvc

Türkiyedeki Tüm Illeri Gezmek Için Rota Tavsiyesi

Soru çok genel daha fazla tanımlamanız faydalı olacaktır. İlk aklıma gelen; - yaz tatillerinde derken süreniz ne kadar? -Kaç yaz? -hangi tür araç ile gezilecek(çekme karavan, motokaravan, bisiklet, otostop vs...)? -Bütçeniz? -Aile birey sayısı? -Konaklama türü? Bu tarz detaylar olmadan pek...

4. ensdvc

Örnek verdiğiniz araç spor bir suv ve karavancılıkta bana çok olası dışı geliyor ki 850nm tork çok çok gereksiz(herhangi large class pickup(örneğin amerikan pickuplar) bu tork değerlerini rahatlıkla veriyor.). Tercihinize saygı duyarım lakin göz ardı ettiğiniz bir husus var. Ben 4çeker pickup...
  5. ensdvc

Örnek verdiğiniz araç spor bir suv ve karavancılıkta bana çok olası dışı geliyor ki 850nm tork çok çok gereksiz(herhangi large class pickup(örneğin amerikan pickuplar) bu tork değerlerini rahatlıkla veriyor.). Tercihinize saygı duyarım lakin göz ardı ettiğiniz bir husus var. Ben 4çeker pickup...

6. ensdvc

Altea 472 Pu, Brüstner Premio 455 Ts Hobby Deluxe 495wbf Yorumları

4.bir seçenek tavsiyesi olarak knaus/weinsberg 450FU yu önereyim. Sebebi ise kalitelerine girmiyorum bu karavanlar birbirine çok benzer yapıdalar. Farkları ise knaus/weinsberg markalarının agus ve 2k karavan tarafından ülkemize getirilmeleri yani satış sonrası servis ağı ve kaliteleri. Bu sayede...

7. ensdvc

Olayı bu kadar karmaşıklaştırmaya gerek var mı bilemedim. Araçların fabrikasyon verileri dahilinde hareket edildiği sürece burada asıl önemli nokta çekme karavanı hangi koşul/mevsim/yol/güzergahta kullanacağınıza göre karar vermeniz daha doğru olacaktır. Yani çekici aracı çekilecek karavana ve...
  8. ensdvc

Evi̇mi̇z Yanimizda Dünya Önümüzde 2023 Gezi̇ Planimiz

Yolunuz açık olsun. Ara ara güncellerseniz ileride güzel bir döküman olacaktır. Zira benzer turu nasipse kızlarım liseye geçtiğinde yapmayı planlıyoruz.
  9. ensdvc

Tek Başıma Arabayla 76 Günde 3 Kıta 14 Ülke Overland 24500 Km

Yıllar sonra bir güncel diyeyim. Konuyu 5yıl aradan sonra tekrar okuyorum. Bu ne güzel bir ortammış:) Zafer bey herkes iyisinizdir inşallah...

10. ensdvc

5 Yataklı Ithal Karavan Mı Yerli Karavan Mı?

Bir arkadaşım 4x2 dizel xtrail ile 500kd çekiyor memnun. Kış ve karlı kampları ya da rakımı yüksek kampları seviyor iseniz problem yaşama ihtimaliniz olabilir. Eğer ilk karavanınız olacak ise benim görüşüm İstanbul'da olduğunuzu düşünerek meşhur karavan parklardan bir tanesine en kısa sürede...

11. ensdvc

Konu sahibi arkadaşa kendi mevcut karavan dizilimini önerebilirim. 550UK. 2kişilik ranza, 1 ebeveyn sabit yatağı(2 kişilik) ve u oturma grubu(2kişilik yatağa dönüşüyor) ile 4kişi sabit yatak ve 2kişilik yatak olabilen alanı ile 6yetişkini rahatça yatırabilecek 250cm genişliğe sahip bir layout...
  12. ensdvc

Çekme karavan ile başlayıp tecrübeniz, zamanınız ve de bütçeniz arttıkça motokaravana geçmeniz daha doğru olacağını düşünüyorum. Nedenleri arkadaşlar özellikle belirtmiş. Benim dikkatimi çeken husus ise karavanda konaklanan gece sayısı. Yılda 100gün ve üzerinde konaklama olmadığı sürece ben...

13. ensdvc

Bütçenizi biraz arttırırsanız size burstner 490tk yı önerebilirim 5 kişi çok daha rahat edersiniz. Kesinlikle 4kişilik model almayın derim. Eninde sonunda sığamayacak uyku konforunuz daha ağır basacaktır.
  14. ensdvc

Suzuki Jimny Ile Karavan Çekiliyor...

Emin olmak ve sonrasında sıkıntı yaşamamak adına karavanı araca bağlayıp kampa gitmeden bir kantara girip o karavanın yolculuğa çıktığınızdaki ağırlığından emin olabilirsiniz. Malesef çok kolay bir şekilde göz ardı(yüklü ağırlığı 1000kg ve üstü çıkabilir) edilebilen bir durum bu... Hayırlı...
  15. ensdvc

Senede Kaç Gün Seyahat Etmek İçin Karavan??

Kendi yaşantım ve maddi imkanlarıma göre; -YIlda 120geceyi geçmeyen konaklama -Çocukların ufak olması(karavan sığamama ve her gün okula götür/getir rutini) -Yurtiçi rotalarının bitmemiş olması -Hanımın yılda bütün olarak 30gün yıllık izninin olması Bu saydığım 4 madde bizim için zorunluluk. Bu...

16. ensdvc

Yerli Çekme Karavan Üreticilerine Eleştiriler

Ben buna benzer bir durumu sally karavan ile yaşadım ve sipariş aşamasında vazgeçip masadan kalktık, aynı gün avrupa karavan için el sıkıştık parayı da euro yaptık. Şuan tl bazlı dalgalanmalardan etkilenmemek ile beraber sally karavan sayesinde avrupa karavan sahibi olacağız.
  17. ensdvc

Şimdiden yeni hayatınız ve karavanınız hayırlı olsun. Sorunuza istinaden ben şöyle bir yaklaşım ile ilerleyebilirdim. Bu parça tedariği konusunda türkiyede dist ya da bayisi olan avrupa markalarını listeleyip 2.elde bulduğunuz karavan için bu yerler ile iletişime geçip aklınızdaki soruları(parça...
  18. ensdvc

Aslında çakma diyerek gelişmeye açık ve de çok çok yeni sayılabilecek bu piyasa üreticilerini küçümsemek ve yermek bana doğru gelmiyor ve buna katılmıyorum sözüm size değil genel olarak yazma ihityacı hissettim. Önce taklit edeceğiz ki öğreneceğiz. Sonrasında da kendi yorumlarımızı katıp kendi...

19. ensdvc

Bürstner Premio Life 430 Ts Mi Yoksa Weinsberg 390 Qd Mi? Yardım Lütfen

Sanırım 430TS de truma vent 12v donanımı yok göremedim listede. O eklenebilir. Fiyat açısından bakar isek benzer donanım seviyelerinde benzer fiyatlar. Tercihi tecrübe ve beğeni etkileyecektir. Yorumuma gelecek olur isem: Biz de daha önceden paylaştığımda da bahsettiğim üzere özellikle eşim...
  20. ensdvc

Bürstner Premio Life 430 Ts Mi Yoksa Weinsberg 390 Qd Mi? Yardım Lütfen

Banyo yan camı malesef ülkemize gelen ürünlerde yok ve opsiyon olarakta eklenemiyormuş. teyit aldım. Solar enerjide 100mperlik agm akü, tek 190watt monokristal panel var ve mppt cihazı varmış. Biz siparişi verdiğimizde malesef layout üzerinden karar vererek alım yaptık ama geçen hafta canlı...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri