Arama sonuçlarınız

1. E

Karavanda Araç İle Yaşam Aküsünün Bağlantı Metodları

Merhaba Bana kalırsa 230 A olanını alın sonuçta biraz daha fazla para vereceksiniz ama kafanız rahat olur Ayrıca iki akü arasındaki mesafenize göre kablo kalınlığını seçiniz 35mm2 veya 50mm2

2. E

Yunanistan Makedonya Geçişinden Sonra Yunanistanın Vize Vermemesi

Bilgi için teşekkür ederim geçen sene Yunanistan ana karaya gitmek için bende Pire'ye feribot ile geçmeyi Atina'dan gezerek İzmir'e gelmeyi planlamıştım ama gidip gelmek feribot ile geçmekten daha ucuza geleceğini hesapladım ve öyle yaptım
  3. E

Ancak yazabildim kusura bakmayın Evliya Çelebi bey İzmir'deki Elo ana dağıtıcı firması benim uzun süredir çalıştığım firma zaten Cuma günü gittim ve VSR röleyi sordum haberleri yok :tearsofjoy::tearsofjoy: hemen Elo ya telefon açtılar veb sitemize koyduk ama daha piyasaya sürmedik dediler...

4. E

Ancak şimdi yazabildim özür dilerim Valla ben İzmir'deyim ne zaman isterseniz zevkle hem biramızı içer hem bilimsel muhabbet ederiz çok sevinirim
  5. E

çok büyük ihtimalle anlamayacaksınız İnce999 bey çünkü artık elektriğin içine gireceğiz bakın şimdi nötr mahallemizdeki trafonun yıldız bağlantısıdır 3 fazlı bir trafodan söz ediyorum faz lar arası 400 v faz nötr arası 230 volttur yani potansiyel fark illa nötr istemez maksat potansiyel farktır...

6. E

bende şimdiye kadar çok çarpıldım sonuçta meslek ama hakikaten hiç şakası yok benim önerim ehliyetli kişilere karavanlarınızın elektriğini yaptırın çoluğumuzu çocuğumuzu eşimizi bindiriyoruz saygılar

7. E

bakın aracın alternatörü ile falan hiç bir ilgisi yok 230 volt devrelerinde kullanılır kaçak akım röleleri bir daha anlatayım aracın akülerini falan bir tarafa bırakın araca dışarıdan enerji aldık ve önce sigorta bağladık eğer dışarıdan aldığımız toprak sağlam ve bir cihazımızda gövdeye kaçak...
  8. E

merhaba Akdeniz 45 bey zannederim olur

9. E

evet ilk anlattığınız durumda aracın kara ile bir elektriksel iletim bulunmuyorsa çarpılma olamayabilir potansiyel fark oluşmama olasılığı var fakat sistemler bu olasılık üzerine kesinlikle kurulmaz Gelelim ikinci soruya bir ergen insan için 70 volttan itibaren hayati tehlike başlar inverter...

10. E

Süleyman bey teknelerde inverter çıkışlarına kaçak akım rölesi kesin olarak isteniyor ama o teknelerde inverter ler çok güçlü bana kalırsa önlemin zararı yok yapabiliyorsanız iyi olur
  11. E

Beyfendi bence topraklamayı şöyle yapın dışardan aldığınız elektriğin topraklamasını sizin yaptığınız topraklamanızla ilişkilendirmeyin bunun nedeni eğer dışardan aldığınız elektriğin toprakalaması zayıf veya yoksa aynı sistem üzerinde ( yanınızdaki karavanda olabilir ) bir alıcıda gövdeye...

12. E

Yunanistan Makedonya Geçişinden Sonra Yunanistanın Vize Vermemesi

İlginize çok çok teşekkür ederim
  13. E

İnce999 bey aşağıda kaçak akım rölesinin çalışmasını yazdım büyük ihtimalle sorunuza cevap olacaktır saygılar
  14. E

Merhaba Kaçak akım rölesinin çalışma prensibi faz ve nötr arasındaki akım farkına dayalıdır Bir devrede alıcılar çalışırken faz ve nötr den aynı akım değeri ölçülür bir çarpılma anında 30mA gibi çok düşük bir fark oluşur ve aynı anda kaçak akım rölesi atar böylece can kaybı önlenmiş olur...

15. E

Beyfendi bende sizi yalnış anladıysam özür dilerim benim üzüldüğüm nokta elektriğin ne kadar riskli olduğu ve bunun göz ardı edilmesi bakın evimizde teknemizde karavanımızda insanın bulunduğu her yerde elektrik büyük risktir bize ilk öğretilen can güvenliği biz bunu karavan tekne ev diye...
  16. E

Doğru söylüyorsunuz bunca mühendis çalışsın böyle bir cihazı geliştirsin ben 40 yıllık bilgi birikimim olsun ama bir D+ ucunu düşünemeyelim bir daha burada bilgi paylaşımı yapmayacağım mesleğimin bu kadar küçümsenmesi ve oto elektrikçi arkadaşlarıma verin 200 lira gibi yaklaşım hiç hoşuma gitmedi
  17. E

MUHTEŞEM bilgiler emeğinize sağlık Victron energy nin BMV 700 veya 702 sini incelemenizi öneririm https://www.victronenergy.com.tr/upload/documents/Datasheet-BMV-700-series-TR.pdf bu ürünü özellikle sizin gibi bilinçli yelken tekne sahipleri kullanıyor ben karavanımda şarj ve deşarjı gösteren...

18. E

Ne yazıkki bakmakla görmek teşekkür ederim evet bu VSR röle biraz inceleyip hatta satın alıp bir deneyeceğim bilgileri paylaşıcam inşallah fiyatıda iyidir Bu arada lütfen kusura bakmayın solar panel hesaplarınıza nasıl ulaşacağım
  19. E

Sayın Evliya Çelebi kazançsınız demeniz beni çok onurlandırdı çok teşekkür ederim teveccüh etmişsiniz Elo benimde çok kullandığım bir röle markasıdır Ama biraz önce elo nun sitesine girdim vsr yani voltaja duyarlı röle bulamadım ama yarın iletişim numaralarından arayıp bilgi almaya çalışacağım...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri