Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
4 adet 10 watt lik 60cm ve 4 adet 5 watt lik 30 cm 1 adet 5 watt lik spot led 3 adet 1.5 watt mercek led 2 adet 5 watt usb led sistem 80 amperlik akuyu gunesli bir gunde solduruyor tüm aydinlatmayi calistirdigimda 6 saat dayaniyor. Yeni kirilum yaptigimdan kış mevsiminde boyle yazin süre daha...
Video: https://youtu.be/TstXATknGAI
Evime kurduğum
Güneş paneli wifiye bagli sistem ile ev aydinlatma sistemi
Kullanilan malzemeler
160w polikristal güneş paneli
30a solar sarj regulatoru
1200w inverter
80a jel akü
4lü wifi akilli priz
Led armaturler
Maliyeti 1600 tl
1200w
165 watt polikristal panel
akilli ev
inverter invertor
jel akü
kurulum
led aydınlatma
maliyet
mptt
solar akü invertör şarj tesisat
solar kablo
solar panel
solar şarj kontrol
wifi priz
Cavabiniz icin tesekkur ederim. Modemin uzerinde 9v 0.6a yaziyor.
Aydinlatma icin kullanacagim kablo 50metre civari olacak amper tuketimini uzunluk etkilerni kalinligi ne olmali 9 adet lamba icin
Cavabiniz icin tesekkur ederim. Modemin uzerinde 9v 0.6a yaziyor.
Aydinlatma icin kullanacagim kablo 50metre civari olacak amper tuketimini uzunluk etkilerni kalinligi ne olmali 9 adet lamba icin
Herkese selamlar. Çekme karavan yapma hayallerim maddi imkansizliklardan suya dusunce elimde kalan
165w poli gunes paneli
80a 12v jel aku
30a sarj kontrol cihazi
1200w modifiye sinus inverter i evimde degerlendirmek istiyorum.
Sorularim;
1.165w panel 80a akuyu tam doldururmu
2.80a aku ile modem...
Elektrik sisteminin agirligida cok cikiyor 80a aku 17kg 3 adet olsa 51kg. Gunes paneli 19x2=38 kg. Aku sarj aleti 220den olan. 6kg inverter.3kg kablolar haric toplam 98kg. Karavan yapimini 650kg uzerinden hesaplamam gerekiyor.
:) oncelikle cevabiniz icin tesekkur ederim. Gunesli gunleri kacirmamak icin gerekli malzemeleri simdiden temin edip mart ayindan itibaren karavanin montajina baslamayi planliyorum. Bulundugum sehir manisa/soma. Tatilimi gecirecegim bolge cogunlukla dikili ve ayvalik bolgesi. Izmir enleminin...
Bugun elimdeki 80a 12v volt marka jel aku ile 90l altus marka mini buzdolabini test ettim ve 8.5 saat calistirabildi. Buzdolabi uzun suredir çalışmıyordu ilk calismasi oldugu icinmi 8.5 saat dayandi yoksa normalde de bukadarmi dayanacak anlamak icin buz dolabini sebekeye baglayip akuyude sarj...
Ozelden msj attim ama ulasmadi galiba abi. Telefonum 0 549 549 5497
Ararsan sevinirim. Musait oldugunda gormek isterim. Kendi karavanimi yapmadan once mapzeme secimi ve montajiyla ilgili sana soracagim cok sey olacak.
Elektrikten pek anlamadigimdan yazdiklarinizi birkac kez okudum. Donme hizini motora uygun dusursem bile motorun uzun omurlu bu ise uygun olmadigini anladim. Cok tesekkur ederim.