Arama sonuçlarınız

1. Tarkaner

Karavanların Muayene - Sigorta- Tescil Sorununun Çözümü

@RamizDAYI kendi üstüne düşeni yapar, eminim. Ama diğer üreticileri bilmem, bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığında olabilir çoğu. Geri kalanı da, ne yönetmeliği aymazlığındadır veya farkında değildirler.

2. Tarkaner

Webasto'yu Doğru Ayarlamak ?

Kademeli motorun olması lazım cihazda. Motor devrine göre de yakıt miktarını ayarlaması lazım. Orijinal webasto veya Eberspächer cihazlarda oluyor fan ve yakıcı kademe ayarı. İstenen sıcaklıkta tutuyor. Bu konforu sağlamak için maliyet artıyor haliyle, kademeli motor pahalı, oransal veya...
  3. Tarkaner

Karavanların Muayene - Sigorta- Tescil Sorununun Çözümü

Üstadım, karavanım yok henüz, gezi&doğa ve kamp sever olarak zaten yazacaktım ama bu fıkradan sonra Cimer e yazmak farz oldu. Zaten her şeyi hazırlamışsınız. Elinize emeğinize sağlık.

4. Tarkaner

En Başından Unimog Yapmak

Tabi, koruman lazım yüzünü, kollarını yani deriyi. Korkma radyasyon dediysem nükleer değil. Güneş ışığında da var radyasyon. Güneş yanığı gibi düşün, sadece daha farklı dalga boyunda. Argon kaynağında daha da fazladır. Sanırım sen biraz da yüksek amperle kaynattın. Maske ve eldiven şart. Tekrar...
  5. Tarkaner

Çok yandı isen soyulur. Güneş sonrası kremler iyi gelir. Duman değil, kaynak ışığının radyasyonu yakmıştır yüzünü.

6. Tarkaner

Webasto'yu Doğru Ayarlamak ?

Daha hassas bir oda termostatı takarak konforunuzu arttırabilirsiniz. 15-20 dolar civarındadır. Timer özelliği de olur genelde. Bağlarsanız, kendisini sürekli devrede bırakın. Termostat kapatıp açsın. Bu durumda da çok sık dur kalk yapabilir. Sesten rahatsız da olabilirsiniz. Hava kuruluğu...

7. Tarkaner

Land Rover Defender Ile 10 Ay Sonundaki Değerlendirmem.....

Konuyu atlamışım sanırım. Maşallah çok güzel olmuş. Gerçekten Sanayi esnafı gibi değil Defender Garage. Şaşırdım titizliğe. Tebrik ediyorum. Sizde keyifle kullanın inşallah...
  8. Tarkaner

Colormatik maskeler var, otomatik kararan. Eskisi gibi çok pahalı da değil. Kaynak başlangıç noktanı görerek giriş yapmanı sağlar. Hem de yüzünü de korur. Gazaltı bile yapsan gözün radyasyona maruz kalıyor. Hele elektrik ark kaynağı ışığı çok parlaktır. Argon kaynağı ise felaket yüksek ışık ve...
  9. Tarkaner

Karavan da ferah olsun istiyorsan açılmalı bir sistem yap. Kayar kızaklı vb. Motor erişimi için de kupayı menteşe ve amortisörlü yapmak çok zor olmaz. Benzer örnekleri çok. Kolay gelsin kardeşim..

10. Tarkaner

Dodge u satmayacaktın Erdi kardeşim [emoji23]. Vardır her işte bir hayır. Sıfırdan yeni bir araç yapacağın için, çok iyi olacağını tahmin ediyorum. Ama gene de sana Dodge ayarında bir araç lazım. Defender belki.. Selamlar, kolay gelsin...

11. Tarkaner

Temiz Su Şamandırası 2 Cihaza Bağlanabilir Mi?

Olmaz maalesef. Ohm çıkışlı, 2 ayrı şamandra kullanmanız lazım.
  12. Tarkaner

Temiz Su Şamandırası 2 Cihaza Bağlanabilir Mi?

Analog çıkışlı transmitter ise 2 ayrı cihaza bağlanmaz. Şamandra ne sinyal veriyor acaba? Marka model var mı? Ama kontrol cihazı çıkış verirse, almak istediğiniz cihaza CAN veya seri bus tan veri aktarabilir.

13. Tarkaner

Gezenbilir Üyeleri Karavanist Fuarında Buluşuyor!

Başınız sağ olsun, Allah rahmet eylesin. Yarın ben de belki eşimle bir daha gelebilirim.
  14. Tarkaner

Huzur Içinde Uyu, Melekler Yoldaşın Olsun Mehmet Ağabey...

Her ne kadar tanımasam da, sitayişle bahsedilen bir Ağabeyimiz. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, sevenlerine sabırlar versin inşallah.
  15. Tarkaner

Baba Karavanla Yakında Yollardayız !

Estağfurullah Bilal Bey, bizimki hariçten gazel okumak gibi. İnşaat, mekanik, tesisat, elektrik ve otomasyon konularında 34 yıllık mühendislik tecrübesinden karavanla ilintili bazı hususları yazıyorum sadece. Karavanda yaşam deneyim ve kültürüm yok sayılır. Az da olsa kamp ve tekne deneyimim...

16. Tarkaner

Baba Karavanla Yakında Yollardayız !

Bilal Bey elinize sağlık, çok güzel olmuş.
  17. Tarkaner

Doldurulabilir Lpg Tüpü

Aygaz ve İpragaz da olmaz böyle yanlış dolum. Diğer markalar kalite kontrol konusunda o kadar hassas değiller maalesef. Hele anadoluda bazı bayiler kendileri kaçak dolum bile yapıyormuş. Çok tehlikeli. Her tüpün dolum sayısı bellidir. Belli süre veya sayıdan sonra mutlaka kesilip, yeniden...
  18. Tarkaner

Doldurulabilir Lpg Tüpü

Hocam, biri bütan propane karışımıdır. Mix deriz. Isıtılmaz ise tüpün dibinde likit kalır. Kışlık olan propandır. Hem kalorifik değeri yüksektir, hem de daha kolay gazlaşır. Likit kalmaz. Bence yaz kış propan kullanılabilirde. Fiyatları bilmiyorum ama toplam enerji bazında aynı fiyata geliyor da...

19. Tarkaner

Karavanlarda Yangın Güvenliği Ve Yangın Sistemleri

Bana biraz fazla tedbirli geldiği için yazmak gereği duymuştum. Sanırım haksız değilim. Bir kaç yangın döndürücü top bir karavana yeter de artar sanırım. Tabi gaz tesisatında bakır boru ve karavanlar için özel emniyet kesme valfleri kullanmışsınızdır farz ediyorum. Kazasız emniyetli kamplar...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri