Zeitgeist Addendum

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,838

SEVAL

www.sevalduban.com
Mesajlar
3,866
Tepkime Puanı
39
Web
www.sevalduban.com
http://blip.tv/file/1429348

parayı esas alan bu sistemin içinde daima borçlu doğup borçlu öleceğimize, dolayısıyla modern çağın köleleri olarak refaha ve hayalini kurduğumuz uygarlık seviyesine ulaşamayacağımıza dikkat çeken bir belgeseldir.

köleleri uyutmak, eblehleştirmek ve sistemin sürekliliğini sağlamak için dinlerden ve militarizmden yakamızı kurtarmamız gerektiğini savlarken laflarını sakınmadan söylemelerini, mevcut sistemi makul bulanların düşünce yapısını "geri kalmış bir bilinç düzeyi" olarak tanımlamalarını takdir ediyorum. kafası az çok çalışan insan dinlerin sisteme hizmet eden şer odakları olduğunu ve askerlik kavramı var oldukça yeni silahlar üretileceğini, savaşlar çıkacağını, acılar, sefaletler çekileceğini bilir. zeitgeist addendum bu gerçekleri sade ve net bir biçimde anlatmakta, sistemi pembe bulutlar içinde görenlere de sağlam bir tokat akşetmekte. ne var ki, yarı ütopik "the venus project" haricinde sistemin nasıl çökertilebileceğine dair etkili bir tez ileri sürememişler. belgeselin öncelikli amacı elbette insanları bilgilendirmek olmalıdır ve bu amacını başarıyla yerine getirmiştir. fakat, belgeseli beraberce izleyen üç arkadaş olarak dikkat ettik ki üçümüz de askerliğimizi tıpış tıpış yapıp gelmişiz, paraya tapan patronların şirketlerinde işe girmişiz. nüfusun büyük çoğunluğunun dinlere inandığını ve askerliği kutsal bir görev olarak kabul ettiğini de düşünecek olursak, dönen dümenin farkında olan az sayıda insanın bile çarkın dışına çıkamaması ciddi derecede cesaret kırıcıdır.

kurtuluşu teknolojide gören venüsçüler, insanoğlunun geleceği için bence biraz fazla iyimserler. mevcut kaynakların efektif kullanımıyla ve teknolojinin salt insan faydası için geliştirilmesiyle yeryüzündeki her ferdin refah içinde yaşayabileceğine ben de katılıyorum. ama unutulmasın ki, teknolojinin insanları sindirmek için kullanılması çok daha basit ve etkilidir. neticede, bizler modern çağın köleleriysek, birileri bizi köle etmek istediği içindir. bu yüzden, teknoloji insanın kurtuluşuna ve refahına hizmet ettiği kadar, köleleşmesine de hizmet etmektedir. zira elinde güç olan insan teknolojinin nimetlerinden daha fazla faydalanır. kısacası, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, teknolojiyi başkasının şakağına dayayıp "benim için çalışacaksın ulan" diyecek hastalıklı zihniyet mevcut olduğu sürece, sistem ister para tabanlı olsun, ister nohut tabanlı olsun, değişen bir şey olmayacaktır. bu yüzden, sistem kendi kendini yiyip çökse bile yerine geçecek sistemin insanoğlunu refaha kavuşturması mümkün gözükmüyor. zira insanoğlu kendi yarattığı şeylerin kölesi olduğunu anlayıp bu durumdan kurtulmak için çaba gösterecek bilinç düzeyinden henüz çok uzak. insanoğlu hala dinlere tapınıyor, hala politikacıların peşinden koşuyor, hepimize yetecek olan kaynaklar için hala savaşıyor...

zeitgeist addendum'da ipuçları verilen çözümlerden henüz çok uzağız; devrimden çok uzağız. ama evrim hala sürüyor...

daha fazla bilgi için:
http://www.zeitgeistmovie.com
 

Etiketler
Ynt: Zeitgeist Addendum

Bu sanırım belgeselin ikinci bölümü? Birinci bölümü de oldukça ilgi çekiciydi. Fakat tüm anlatılanları bir araya getirince eleştirdikleri sistemin propagandasını yapmaktan ileriye gidemediklerini düşünüyorum. Venus Project olarak pompalanan alternatif hayattaki öğeler tam da Zeitgeist serisinde "herkese çip takacaklar, dünyayı tek bir merkezden şöyle yönetecekler" söylemiyle örtüşmüyor mu?
 


Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,432
Mesajlar
1,517,901
Kayıtlı Üye Sayımız
172,078
Kaydolan Son Üyemiz
zaferguloz

SON KONULAR



Geri
Üst