Yürüyüşe Hazırlık

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,790

YOL

SEDAT AÇIL
Mesajlar
10,370
Tepkime Puanı
503
Yer
İstanbul, Acıbadem
Web
www.sedatacil.com
Telsiz Çağrı Kodu
TB2FKL
İLK OLARAK YÜRÜYÜŞE UYGUN BİR ÇİFT SPOR AYAKKABINIZ OLMALI. BİLEĞİNİZİ MÜMKÜN OLDUĞUNCA SARANLARDAN.TABANI TOPRAK ZEMİNDE KAYMAYACAK BİR YAPIDA OLURSA EL BETTE DAHA İYİ OLUR. GÜNLÜK KULLANILAN DERİ VE YA TOPUKLU AYAKKABILARI KESİNLİK LE TAVSİYE ETMİYORUZ. KÜÇÜK BİR SIRT ÇANTASI İSE VAZGEÇİLMEZ BİR YARDIMCI. ALINAN MESAFE ARTTIKÇA ELİ NİZDEKİ EN UFAK BİR AĞIRLIĞIN BİLE SİZE FAZLA GELECEĞİNİ UNUTMAYIN. HEM ELLERİNİZİN BOŞ OLMASI, SİZE HAREKET SERBESTLİĞİDE SAĞLAYACAKTIR. SIRTTA TAŞIYACAĞINIZ BİR ÇANTAYA HER ŞEYİ KOYABİLİR VE DENGELİ DAĞILAN AĞIRLIK SEBEBİ İLE DAHA RAHAT EDERSİNİZ. GELELİM ÇANTANIN İÇİNDEKİLERE. DOĞADA HER ŞEYE HAZIRLIKLI OLMAK GEREKİR.AMA BUNUN ANLAMI ELBETTE BİR DÜNYA YARDIMCI MALZEME GEREKTİĞİ DEĞİLDİR. ASGARİ
İHTİYAÇLAR VARDIR. MESALA BASİT BİR YAĞMURLUK, BİR ALT EŞOFMAN, BİR T-SHİRT, KÜÇÜK BİR ELFENERİ(ÖNEMLİ), BİRER ADET İÇ ÇAMAŞIRI, TUVALET KAĞIDI, SABUN, KÜÇÜK BİR ÇAKI YETERLİ OLABİLİR.
PEKİ KAHVALTI VE ÖĞLE YEMEĞİ; HERKES KAHVALTISINI VE ÖĞLE YEMEĞİNİ KENDİSİ GETİRİYOR. KAHVALTI İÇİN YÜRÜYÜŞTEN ÖNCE TERCİHEN ŞİRİN BİR KÖY KAHVESİNDE DURUYORUZ. HERKES KAHVALTILIKLARINI ÇIKARIYOR VE SOFRA KURULUYOR, ÇAYLAR İSE BİZİM İKRAMIMIZ. EKMEK İÇİN MUHAKKAK BİR FIRINDA DURDUĞUMUZU UNUTMAYIN. ÖĞLE YEMEĞİ İÇİN İSE YÜRÜYÜŞÜN ORTASINDA UYGUN BİR MEVKİİ DE MOLA VERİYO RUZ. TABİİ GENE AZIK TORBALARI AÇILIYOR. SOFRALAR KURULUYOR. ÖĞLE YEMEĞİ İÇİN ATEŞTE SUCUK YAPMAYI DA DÜŞÜNEBİLİRSİNİZ, EVDEN GETİRDİĞİNİZ SANDVİÇİNİZİDE. HA YAL GÜCÜNÜZE KALMIŞ. TABİİ PRATİK VE ENERJİ VERİCİ ŞEYLER OLMASINA DİKKAT ETMELİ SİNİZ.YÜRÜYÜŞ SIRASINDA SİZE ENERJİ VERECEK ÇİKOLATA, KURUYEMİŞ VB. YİYECEK MAD DELERİ FAYDALI OLUR. ETKİNLİK SIRASINDA FAZLA MİKTARDA SU VE BERABERİNDE ELEKTROLİT KAYBEDE CEKSİNİZ. BU VÜCUDUNUZUN DENGESİNİ BOZABİLİR. EN ETKİLİ ÇÖZÜMLERDEN BİRİSİ SU YUNUZA TANG VEYA BENZERİ MEYVE TOZLARINDAN KARIŞTIRMAK. MATARA
OLARAK YARIM LİTRELİK PET ŞİŞELERİ KULLANABİLİRSİNİZ. BU PETLERDEN İKİ TANE EDİNMELİSİNİZ.PET ŞİŞELERİNİZİ SU BULAMAMA İHTİMALİNE KARŞI YÜRÜYÜŞTEN ÖNCE MUHAKKAK DOLDUR MAYA ÇALIŞMALISINIZ. YÜRÜYÜŞ KIYAFETİNİZİ OLABİLDİĞİNCE CANLI RENKLERDEN SEÇMENİZ HEM DAHA FOTOJENİK OLMANIZI SAĞLAR HEMDE KAYBOLMANIZ HALİNDE KOLAY BULUNMANIZA YAR DIMCI OLUR. YÜRÜYÜŞLERİMİZİ MÜMKÜN OLDUĞUNCA EN YAVAŞ KİŞİNİN TEMPOSUNA GÖRE AYAR LAMAYA ÇALIŞIYORUZ. HEDEFİMİZ MÜMKÜN OLDUĞUNCA ÇOK YÜRÜMEK DEĞİL ATTIĞIMIZ HER ADIMDA DOĞAYI BİRAZ DAHA KEŞFEDEBİLMEK, ONUNLA BİRAZ DAHA BÜTÜNLEŞEBİLMEK. BUNU YARIŞARAK YAPAMAYIZ. YÜRÜYÜŞ HALİNDE MÜMKÜN OLDUĞUNCA AZ KONUŞMAK, SESSİZ OLMAK İSE BU ETKİLEŞİMİ DAHADA ARTTIRIYOR. YÜRÜYÜŞ ESNASINDA SİGARA KULLANMIYORUZ. KENDİMİZİ UZUN MOLALARA SAKLIYORUZ(HİÇ İÇMESEK DAHA İYİ TABİİ....). ALKOL ALMAK İSE MÜMKÜN DEĞİL. DOĞAYI KİRLETMEMEK, BİZİM KEŞFETTİĞİMİZ GİBİ BIRAKMAK İÇİN EN UFAK ÇÖPÜMÜZÜ DAHİ ŞEHİRE GERİ GÖTÜRMEK DE ÖNEMLİ. EĞER GRUPTAN AYRILMANIZ GEREKİRSE REHBER ARKADAŞIMIZI MUHAKKAK BİLGİLENDİRİN. ONLARDAN GÜN BOYU HER TÜRLÜ YARDIMI İSTEYEBİLİRSİNİZ. BÜTÜN BUNLAR BİZİM YAŞADIKLARIMIZDAN EDİNDİKLERİMİZ. DOĞA İLE BAŞBAŞA GÜZEL BİR GÜN GEÇİRMEK İÇİN DİKKAT ETMEMİZ GEREKENLER. DAHA GÜZELİ İÇİN HER TÜR LÜ ÖNERİNİZE AÇIĞIZ. DAĞLARDA GÖRÜŞMEK ÜZERE....

Kaynak: www.gedosk.com
 

Etiketler
Ynt: Yürüyüşe Hazırlık

Kılık kıyafete ilişkin ekleme yapalım:

Ben bütün çocukluğum boyunca en sağlıklı kıyafetin özellikle tenle direkt temas edecek iç kıyafetlerin pamuklu olması gerektiği elkinleri ile büyüdüm, uzun bir zaman boyunca da bu tip aktivitelerde sentetik bişey giymemek için direndim, zira benim bildiğim sentetik insanı sıcak tutmazdı, terletirdi, pişik yapardı, ve nihayetinde de ter kokuturdu.. Gelgelelim, hiç de alakası olmadığını, bu tip aktivitelerde giyilecek şeylerin mümkün olduğunca hızlı kuruyan şeyler olması gerektiğini, sentetiklerin de bu anlamda pamuklulardan kat kat üstün olduklarını tecrübeler yardımıyla öğrendim: Uludağ'da sırtımda buz tutan pamuklu tişörtüm yerini "poli-bişey" sentetik içliğe bıraktı ve molalarda üşüme derdim anında son buldu.. Trekking'e giderken bunlardan yanınıza bir-iki tane alırsanız ve dönüşümlü giyerken arada soğuk suda şöyle bir yıkayıp kurutursanız, sentetiğin pamukluya göre zayıf yanlarını da elimine etmiş olursunuz..
Keyifli yürüyüşler :smiley:
 

Ynt: Yürüyüşe Hazırlık

Ayakkabı çok önemlidir bence, hatta en can alıcı noktadır
spor ayakkabı ile jogging olur ama trekking olmaz :p, vibram tabanlı ( sert taban) ayağı saran bir ayakkabı şart
kışın dış katman gore tex mont, teni saran sentetik içlik, orta katmana da önden fermuarlı polar iyi bir kombinasyon olacaktır. Kar yürüyüşü veya derin çamur geçişleri söz konusu ise tozluk şart!
 

Ynt: Yürüyüşe Hazırlık

Doğada yürüyüş yaparken mutlaka tüm vücudunuzu kapatan kıyafetler seçmeniz sizi çeşitli böcekten, dikenden vs. den koruyacaktır.
 




Ynt: Yürüyüşe Hazırlık

aslında kısa kol ve şort yerine, tüm vücudu kapatan çok ince ve fazlasıyla bol giysiler giymek daha faydalı. sadece dikenden böceklerden değil, güneşten de korunmalısınız...
 


Ynt: Yürüyüşe Hazırlık

soğuk havalarda kalın ve bir iki kat giysi yerine, ince ince birkaç kat giymek pratik olacaktır. terledikçe üzerinizdekileri birer birer çıkarabilirsiniz. tabii herkes ne zaman ve nerede terleyip üşüyeceğini de bilip ona göre evden çıkmalı...
 

YÜRÜYÜŞ HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER

TEMEL KURALLAR
Dogada yapilan herhangi bir yürüyüste uyulacak temel kurallardan en önemlisi ekip düzeninin saglanmasidir. Bu düzene göre ekip tek sira halinde yürümelidir. Ekibin en tecrübeli kisisi basa geçer. Ekip basi adi verilen bu kisinin görevi yürüyüs rotasini seçmek, yürüyüs temposunu ayarlamak, molalarin sikligini ve uzunlugunu düzenlemek ve yürüyüs sirasinda alinmasi gereken önemli kararlari almaktir. Son karari verme yetkisi her zaman ekip basindadir. Ekip basini hemen arkasinda ekibin en tecrübesiz yada en yavas elemani yer alir. Ekip basinin yürüyüs rotasini ve temposunu bu elemana göre ayarlamasi böylece daha kolaylasir. Ekibin en arkasinda ise artçi adi verilen en tecrübeli ikinci kisi yer alir. Artçinin görevi ise ekipte belirebilecek herhangi bir kopmayi yada düzensizligi ekip basina iletmek ya da mümkünse bunu gidermektir. Ekibin tek sira halinde ve bu düzen içinde yürümesi ekip içi birlikteligi, temponun daha iyi ayarlanabilmesini ve bu sekilde vücut enerjisinin düzenli kullanilarak daha uzun yürüyüsler yapilabilmesini saglar. Bunun disinda, tehlike yaratabilecek doga kosullarinda ekip basinin tüm ekip adina düsünerek rotayi belirlemesi ve kaza ihtimalinin azaltilmasi ancak bu sekilde mümkün olabilir.
Ekip içinde haberlesme, gelisigüzel bagirarak degil, söylenecek seyi herkesin bir önündekine yada bir arkasindakine söylemesiyle gerçeklestirilir. Bu, özellikle tas düsebilecek, tehlikeli, dar kulvarlardan geçerken yararli olur. Bagirmadan gerçeklestirilen haberlesme sayesinde, bir ses yankilanmasindan bile etkilenebilecek, baglari zayif taslarin düsmesi engellenir.
Yürüyüs sirasinda herkesin sirtinda küçük bir sirt çantasi bulunmalidir. Tek omuzda tasinan çantalar yürüyüs sirasinda sallanacaklari için dengeyi bozarlar. Sirt çantasinin içinde yürüyüsün uzunluguna göre en az bir litre su, hava kosullarina göre bere, eldiven, yagmurluk ve çesitli giyecekler, ilk yardim çantasi gibi malzemeler bulunmalidir. Herkes bir yürüyüs sirasinda ihtiyaci olabilecegini düsündügü malzemeleri yaninda tasimak zorundadir.
Bir doga yürüyüsü sirasinda seçilecek giyecekler yünlü yada yün-sentetik karisimi olmalidir. Pamuklu giyecekleri kullanmakta yarar vardir. Bunun nedeni pamuklu giyeceklerin çabuk islanmasi ve islandiginda geç kurumasidir. Yünlü giyecekler giyildiginde bu tip sorunlarla karsilasilmaz. Çok kalin ve az kat giymek yerine, ince ve çok kat giyimelidir. Böylece terlendigi zaman soyunup, üsündügü zaman giyinilerek belli bir vücut sicakligi korunmaya çalisilir. Dogada ne üsümek ne de terlemek iyidir. Ayrica seçilen giyeceklerin dügmeli ya da fermuarli olmasina dikkat edilmelidir. Insan, vücut sicakliginin %70'ini basindan kaybeder. Bu nedenle, gerektiginde bere giymeyi de ihmal etmemelidir. Kot pantalon yerine kadife yada yünlü pantalonlar tercih edilmelidir. Kot pantalon vücudu soguk tutar ve islandiginda kurumaz. Ayakkabi olarak da postal yada bot türü ayakkabilar giyilmelidir. Spor ayakkabi ya da su geçirebilecek herhangi bogazsiz bir ayakkabi kisiyi her an zor bir durumda birakabilir. Günesli havalarda günes çarpmasindan, cilt yaniklarindan ve günes körlügünden korunmak için sapka, günes kremi ve günes gözlügü kullanmakta yarar vardir.
Yürüyüs sirasinda belli bir tempo yakalanmasina ve nefesin düzenlenmesine çalisilir. Yürüyüs temposu mümkün oldugunca sabit tutulmalidir. Genelde 50 dakikalik bir yürüyüsten sonra 10 dakikalik uzun bir mola verilmelidir. Çok dik ve zorlu etaplarda yarim saatte bir, 2 dakikalik bir nefes molasi da verilebilir. 10 dakikalik uzun molalarda, ekiptekiler gerekli ihtiyaçlarini karsilarlar (su içmek, besin almak, tuvalet, vb.), yorgunluklarini gidermeye çalisirlar. Bu tür molalar sirasinda terin sogumamasi için gerekli giyeceklerin giyilmesi ihmal edilmemelidir. 2 dakikalik kisa molalarda ise amaç oturmak ve ihtiyaç gidermek degil, sadece nefesi düzenlemektir. Bunun disinda gelisigüzel mola verilmemelidir çünkü devamli durup hareket etmek kisiyi dinlendirmekten çok, fiziksel ve psikolojik konsantrasyonu bozarak daha fazla yorgunluga neden olur.
Yürüyüs sirasinda gereksiz inis-çikislardan kaçinmak gerekir. Rota seçimi yapilirken mümkün oldugu kadar az yükseklik kaybetmeye çalisilir. 25 dereceyi geçen egimlerde, egimin etkisini azaltmak için zig zag çizerek ilerlemek daha avantajlidir. Zig zaglarin keskinligi egimin dikligine, ekibin kondüsyonuna göre arttirilir yada azaltilir. Yamaçlarda yan geçis yapilirken ayaklarin zemine göre ayarlanmasi gerekir. Sert bir zeminde en fazla sürtünmeyi saglayabilmek için ayak tabanlarinin tümünün yere basmasina gayret edilmelidir. Ayrica yamaç tarafindaki ayak bir miktar yamaca döndürülerek burkulma tehlikesi azaltilir. Yürünülen zemin yumusak ise kestirme denilen yürüyüs sekli uygulanir. Bunda, ayaklarin kenarlari ile zeminde bir basamak olusturularak yürünür.
Özellikle dik yerlerde düsürülebilecek taslar, arkadaki ekip elemanlarina zarar verebilir. Bu nedenle, tas düsürüldügü takdirde arkaya "TAS!" diye bagirarak tehlikeyi haber vermek gerekir. Bu uyariyi alan ekip elemanlari ise tasin düsüs yönünü bir an önce anlamaya çalisarak, kendilerine çarpmasini engellemeye çalisirlar.
Yürüyüs sirasinda devamli etrafa bakarak dogru yönde ilerlenip ilerlenilmedigi kontrol edilmeli, referans ya da nirengi noktasi adi verilen belirleyici noktalar gözlenmelidir. Degisik biçimli bir kaya, bozkirin ortasinda bir agaç nirengi noktasi olarak seçilebilir. Böylece geri dönüs yada kaybolma gibi durumlarda bu noktalar sayesinde dogru yol bulunabilir.
Yürüyüs sirasinda enerji saglamak için molalar sirasinda çesitli yiyecekler yenebilir. Bu yiyeceklerin karbonhidrat, özelliklede kana karismasinin çabuk olmasi bakimindan glikoz yönünden zengin olmasina özen gösterilmelidir. Bunun yaninda çesitli mineral ve elektrolit yönünden de zengin olmalidirlar. Kuru üzüm, kuru kayisi, findik, çikolata gibi yiyecekler ve limonlu, sekerli içecekler bu tip besinler arasinda sayilabilir. Yürüyüs sirasinda terlemeyle sivi kaybedildigi için sivi alimina da önem verilmelidir. Özellikle kis kosullarinda susuzluk hissi az olmaktadir. Böyle durumlarda dahi kisinin kendisini zorlayarak sivi almasi gerekmektedir.
Dogada alkol aliminin yararli oldugu düsüncesi son derece yanlistir. Alkol, kan dolasimini arttirip basta bir sicaklik verirken, damarlarin genislemesine neden olarak isi kaybini arttirir ve daha sonra üsümeye neden olur. Bunun disinda su kaybina neden olur ve dikkati azaltir.
Doga yürüyüsleri sirasinda yörenin çoban köpekleri tedirginlik yaratabilmektedir. Bu tedirginligin yasanmamasi için mümkünse sürürlerden uzak durulmalidir. Köpeklerle karsilasildigi takdirde ise sogukkanliligi yitirmemek ve kaçmaya çalismamak gerekir. Ani hareketlerden ve özellikle de köpege tas atmaktan kaçinilmalidir. Bu durumda yapilacak en iyi is yavasçana yön degistirip sürünün uzagindan geçmektir.

GEREKLi MALZEMELER
* Her yürüyüsçünün mutlaka bir sirt çantasi olacaktir. Kisilerin yürüyüs esnasinda denge unsuru nedeniyle ve yaralanmalardan korunabilmek amaciyla elleri bos olmalidir. Bu nedenle diger spor çantalari düsünülemez.
* Yürüyüsçünün ayakkabisi yürüyüs sporuna uygun, uzun bilekli, rahat, ayagini vurmayan, yürüyüsçünün ayagina alismis ve daha önce denemis kisacasi sorunsuz ayakkabi olmalidir. Kis sartlari için su geçirmez olanlari tercih edilmelidir.

Sirt Çantasinda Bulunmasi Gerekli Malzemeler:
1.Matara, termos veya bazi su kaplari bulundurulmali. En az 1 lt su alinmalidir.
2.Her yürüyüsçünün çantasinda bir ögün yiyecek ve içecek bulunmalidir ( Içecekler alkolsüz).
3.Temel ilk yardim malzemesi ve kisilere gerekli özel ilaçlar.
4.Bir biçak, çatal, kasik, bardak, tabak ( Kirilmaz cinsten olmalidir)
5.Küçük el feneri, kibrit, dikis malzemesi, defter, kalem, düdük.
Sirt Çantasinda Bulunmasi Gerekli Giysiler:
1.Sapka veya bere (Mevsim kosullarina uygun)
2.Degismelik yedek fanila ve çorap.
3.Yagmurluk, panço, benzeri su geçirmez giysi (Semsiye olmaz).
Giysilerin Özellikleri:
* Yürüyüslerde kullanilan giysiler; az yer tutan, hafif ancak saglikli islev gören cinsten olmalidir.
* Yürüyüsçünün giysileri hareket yetenegini kisitlamayan rahat giysiler olmalidir (Dar streç pantalonlar olmaz).
* Yürüyüsçünün üst giysileri önden açilip kapanabilir dügmeli veya fermuarli olmalidir (Dik yakali ve sikici giysiler giyilmemelidir).
* Iç çamasir (fanila) yün veya sentetik olmalidir. Bu malzemeler teri hemen emerek disari iletirler ve çabuk kururlar. Üst giysi, vücut isisini disariya verebilen Polar kumaslardan yapilmis olmalidirlar
* Yürüyüsçünün çorabi mevsim kosullarina uygun, ayak ile bot arasinda tampon görevi görecek nitelikte olmalidir. Kisin yün çorap kullanilmalidir.
 

Ynt: Yürüyüşe Hazırlık

tüm bu billgiler çok iyi hazırlanmış..tebrikler
 



Ynt: Yürüyüşe Hazırlık

herşeyden önemlisi çok rahat bir ayakkabı.. gerisi teferruat ama gerçekten güzel teferruatlar yazmışsınız elinize sağlık
 

Ynt: Yürüyüşe Hazırlık

Nacizane bikaç ekleme yapmak isterim; yürüyüşlerde sucuk pişirmek, ısınmak vb. nedenlerde ateş yakılmamalı, ateş yakınlan alanlarda kalan karbon atıkları orada uzun süre hiç bir canlının yaşamamasına neden oluyor. ayrıca ilk mesajda sabun denmiş ıslak mendil öneririm, sabun deterjan türü maddelerin doğaya olan etkilerini bilmeyen yoktur sanırım..

haa unutmadan doğa yürüyüşleri ve bu tip aktivitelerde mümkün olduğunca sessiz yürünmeli..
 

Ynt: Yürüyüşe Hazırlık

Anladığım kadarıyla burda bahsedilen uyarılar ve malzemler, şartlara ve mevsime göre değişiyor.
Yoksa, bunların hepsini uygulamak zorunda hisseden bir insan, trekkinge çıkmaktan vazgeçebilir.
mesela yağış ihtimali yoksa, yağmurluk almaya gerek yok. Bir grupla çıkmıyorsak, tabak çatal kaşık filan gerekli değil.
Eğer bastığımız yere dikkat edersek, boyunlu ayakkabı da şart değil. çamurlu veya karlı zeminler yoksa normal spor ayakkabıyla da trekking yapılabiliyor.
Tabiyki tedbir açısından, yukarda önerilenlerin dikkate alınması daha doğru olur.
 


Ynt: Yürüyüşe Hazırlık

Mavidoğa' Alıntı:
Nacizane bikaç ekleme yapmak isterim; yürüyüşlerde sucuk pişirmek, ısınmak vb. nedenlerde ateş yakılmamalı, ateş yakınlan alanlarda kalan karbon atıkları orada uzun süre hiç bir canlının yaşamamasına neden oluyor. ayrıca ilk mesajda sabun denmiş ıslak mendil öneririm, sabun deterjan türü maddelerin doğaya olan etkilerini bilmeyen yoktur sanırım..

haa unutmadan doğa yürüyüşleri ve bu tip aktivitelerde mümkün olduğunca sessiz yürünmeli..
"haa unutmadan doğa yürüyüşleri ve bu tip aktivitelerde mümkün olduğunca sessiz yürünmeli.." demissiniz ancak tam tersine hayvanların sizi fark edebilmesi ve bir anda karsınıza cıktıklarında urkerek saldırmamaları icin sesli bir sekilde yurumek gerekli degilmi? ozellikle 1 yada 2 kisi yani kalabalık gruplar halinde yuruyus yapmıyorsanız.
 



Ynt: Yürüyüşe Hazırlık

Bütün yazdıklarınızı okudum. Eğer bunları (az kısmı müstesna) uygulamaya kalkarsam ne yürüyüşten zevk alırım ne de rahatlayabilirim. Birsürü kural var. Doğada yürüyüşe çıkıyoruz, askeriyede intikale değil.. Giysiler olsun, yanınıza alacaklarınız olsun, standart eşyalar değildir bunlar. Gideceğiniz yerin yapısına, iklimine, coğrafyayı bilip bilmediğinize ve hatta tehlike derecesine göre bile değişir. Tamam, temel ihtiyaçlar bellidir ama çok ta dallandırıp budaklandırmaya gerek yok. Dağa çıkarken bir tane fener ve bıçak elzemdir. Bunların dışında ne alacağınızı en iyi siz bilirsiniz. Tabi o bölgeye yabancı olmamak kaydıyla.. Mesela giyeceğim ayakkabı, gideceğim yerin düz arazi mi yoksa kayalık mı olduğuna göre değişebilir. Ya da yanıma tüfek almam gerekebilir. Belki de hiçbiri olmaz, sadece bir semaver alırım. Demek istiyorum ki, ben yeni başlasam ve bu yazılanları okusam, doğada yürümekten vazgeçerdim. Tek sıra halinde gitmek, sigara içmemek, vs.. İnsan olup doğayı seven herkes çöpünü zaten alır yanına, misal.. Hatta ben etrafta gördüklerimi de topluyorum. Ben oraya herşeyi unutmak için gidiyorum hocam, neden belli bir kalıba gireyim ki.. Velhasıl-ı kelam, bu tür durumlardan dolayı tek gidiyorum dağlara. Bahsettiğiniz kurallara harfiyen uysam, özgür olamam zaten.

Tabi beni yanlış ta anlamayın, niyetim asla kasıtlı muhalefet olmak değil. Sizin anlattıklarınız, gruptaki insanların bir arada tutulması ve kimsenin diğerinin özgürlüğünü kısıtlamaması için gerekli olan şeyler. Fakat yine de bana göre doğada olmanın en güzel yanı, tek olmak..
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,445
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst