Yıldız Teknik Üniversitesi Dağcılık Kulübü (YTUDAK)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erthem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,301

erthem

Moderatör
Mesajlar
2,379
Tepkime Puanı
16
Yer
Ordu
ytudak_logo.gif


YTÜDAK
Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerinin dağcılık merakı her nekadar 1970'lere uzansa da YÜDAŞ'ın (Yıldız Üniversitesi Dağcılık Şubesi) kurulması 1980'li yılları bulur. O zamanlar da Spor Birliğine bağlı yürütülen bu etkinliklerin, 2000'li yıllara yaklaşırken Türkiye dağcılığına damgasını vurabilecek bir seviyeye ulaşması bir tesadüf değildir.


Dağcılık hareketi
1980'li yıllardan bugüne Yıldızlı'lar, yurdumuzdaki dağlarda bir çok yeni rota açarak, İstanbul'da dağcılık denildiğinde ilk akla gelen kurumlardan biri oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi'nde dağcılığa gönül verenler, bu güzel uğraşı hiç kuşkusuz bir ömür boyu sürdürecekler... 1994'de YTÜDAK ismini alan dağcılık klübü, 1981'den beri yürüttüğü sistemli dağcılık eğitimi ilkesini geliştirdi ve iki sene süren disiplinli bir eğitim programı uygulamaya başladı.

1996 yılında YTÜDAK bir ilke daha imza atarak ilk yurtdışı tırmanışını organize etti. Bu organizasyonda; Rusya Federasyonu sınırlarındaki Kafkas Dağlarından Coğrafi Avrupa' nın en yüksek zirvesi olan Elbrus Zirvesi (5642 m)'ne ulaşıldı [fotograflar]. Ağustos 1997'de yine bir YTÜDAK ekibi, Fransa Alpleri' nde tırmanışlar gerçekleştirdi ve Alpler'in en yüksek noktası olan Mont Blanc zirvesine (4808 m) başarıyla tırmandı.


Eğitim programının özeti
Kulüpte uygulanan eğitim programı çerçevesinde sporcular iki gruba ayrılıyorlar: "Yeni başlayanlar-Başlangıç" ve "Eğitimi ilerletmekte olanlar-Gelişim". Eğitim programının ilk senesinde, malzeme bilgisi, temel yaz ve kış kampçılığı, doğada beslenmek, temel antrenman teorisi, meteoroloji, dağda psikoloji, çığ bilgisi, ilk yardım ve bunun gibi dağcılıkta hayati önem taşıyan bir çok konuya değinilmekte, teorik ve pratik bilgiler verilmektedir.

Başlangıç grubu eğitim programı "Kaya Tırmanışına Giriş" dersleri ile noktalanır. Sene sonunda da üyelere bir seviye tespit sınavı uygulanır ve belli bir yeterliliği göstermeleri beklenir. Ancak bu yeterliliği gösterebilen arkadaşlar "Gelişim dersleri"ni almaya hak kazanırlar. Teorik eğitimler her hafta, çarşamba akşamları (19:00) Y.T.Ü, Beşiktaş; Kampüsü'nde (B501-502 nolu sınıflar), pratik eğitimler ise hafta sonlarında tatbik edilir.


Dağcılık klübü amaçlarıYTÜDAK, kaliteli eğitim veren bir kurs değil, bir klüptür. Adından da anlaşılacağı üzere, YTÜDAK büyük çoğunluğu öğrencilerden oluşmuştur. Amacı, dağcılık sporuna gönül veren arkadaşları aynı çatı altında buluşturmak, benzer heyecanları paylaşmak ve bu işe nereden başlayacağını bilemeyenlere bir nevi rehberlik yapmak olan YTÜDAK, okul içi ve dışında gerçekleştirdiği organizasyonlarla Yıldız Teknik Üniversitesi'nin haklı gururu olmuştur.

İletişim / Contact
Bize aşağıdaki email adreslerinden ulaşabilirsiniz.

YTÜDAK ile ilgili tüm konularda
ytudak@ytudak.org

Eğitim ile ilgili konularda
egitim@ytudak.org

ALPİN Tırmanış ve Dağcılık Dergisi ile ilgili konularda
alpin@ytudak.org
alpindergisi@yahoo.com

Web sitemizle ilgili konularda
siteyoneticisi@ytudak.org


Yönetim Kurulu
Başkan: S.Emrah BAYRAK

( kiltegmen@hotmail.com 0538 544 51 15 - 0555 558 22 48 )

Başkan Yardımcısı: Serdar KURAL

( shackir@hatmail.com 0533 320 05 75 - 0555 557 61 37 )

Genel Sekreter: Anıl ŞARKOĞLU

( sarkoglu@hotmail.com 0533 741 64 97 - 0505 501 54 40 )

Yazman: Alper Gün ÖZTURNA

( gunozturna@gmail.com 0532 775 19 39 - 0505 478 37 98 )



Contact YTUDAK
You can contact YTUDAK by the email address ytudak@ytudak.org

WEB:http://www.ytudak.org
 

Etiketler
Ynt: Yıldız Teknik Üniversitesi Dağcılık Kulübü (YTUDAK)

bende dağlara gönül vermek istiyorum yanlız lisanslı sporcu olmak istiyorum .bu konuda yardımcı olabilirseniz en azından yönlendirebilirseniz sevinirim iyi çalışmalar.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,442
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst