Türkiye' de İzcilik

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan A. Buğra Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,043

Etiketler

Ynt: Türkiye' de İzcilik

malesef yavru kurt olarak başlayamadım ama 7 yıldır izciyim bu yıl lider olucağım yıllardır bekledğim an geldi işte :smiley:
 


Ynt: Türkiye' de İzcilik

çanakkale'de bana ve kardeşlerime başta ersin liderime izciliği sevdiren kadın mevlüde anamızı rahmetle anıyorum...
 




Ynt: Türkiye' de İzcilik

Bende uzun bir süre izcilik yaptım Diyarbakır Çağrı İzci Grubunda. Selam olsun.
 

Ynt: Türkiye' De İzcilik

İzcilik hakkında toplumumuzun bilinçlendirilmsini ve bu konuda yeni projelerin yapılması gerektiğini düşünüyorum
 

Ynt: Türkiye' De İzcilik

merhaba arkadaşlar. bana izcilik ve kampçılık arasında pek bi fark yokmuş gibi geldi. izcilik kurumsal olması dışında. neden izci olmalıyım yardımcı olursanız sevinirim. izcilik kulübüne gitmeyi düşünüyorum ankara yada boluda
 

Ynt: Türkiye' De İzcilik

Merhaba Burak;
Sanırım hemşehriyiz :smiley:

İzcilik; And ve türe, oba sistemi, aşama sistemi, açık hava faaliyetleri, yaparak-yaşayarak öğrenme, sembolik çerçeve ve yetişkin desteği eğitim metodlarından oluşan bir bütündür ve kamplar sadece bu metodun bir parçasıdır.

Evet; izcilikte kamp olmazsa olmazımızdır. Ancak izcilik=kamp değildir. İzcilik; Din, dil, ırk, cinsiyet ve benzeri hiçbir ayrım gözetmeyen, herkese açık, gönüllü, politik olmayan, eğitim amaçlı, üniformalı bir gençlik hareketi olarak tanımlanmıştır.

Profilinden gördüğüm kadarı ile 20 yaşındasın. İzciliğin yaşı yoktur ancak; izci ismi her ne kadar 11-15 yaş grubunu tanımlasa da, yavru kurt (7-11 yaş), izci (11-15 yaş) ve ergin izci (15-18 yaş) grubuna da genel olarak İZCİ denilmektedir.

18 yaşından sonra işler biraz değişiyor ve eskisi gibi olmuyor :smiley: İzci iken eğlendiğiniz kamplar bile sorumluluk sırtınıza binince çekilesi bir eziyet halini alıyor. Zira yukarıda bahsettiğim eğitim metodunu uygulamak suretiyle İNSAN yetiştirmeye başlıyorsunuz ve bunu dert ediniyorsunuz. Mahallenizde çakmak gazı çektiği için ölen çocuğun sızısını içinizde hissediyorsunuz, zamanında tanışmadığınıza pişman oluyor, gözyaşı döküyorsunuz. (Başıma geldi. Evimin yanında bulunan boş arsada çakmak gazı çeken gencecik bir fidan önce komaya girdi, sonra öldü. Günlerce uyuyamadım.)

Eğer bu ve benzeri dertlerle dertlenmeye niyetiniz varsa; tescilli bir ünitede en az bir yıl boyunca izci gönüllüsü olarak beyaz fularınız ve üniformanız ile çalışmalara katılıyorsunuz. Türkiye İzcilik Federasyonunca açılan ilk LTK (Liderlik Temel Kursu)'na katılarak yapılan sınavda başarılı olduktan sonra kahverengi fular takarak Yardımcı Lider oluyorsunuz. Tescilli bir ünitede Lider Yardımcısı olarak yine en az bir yıl çalışarak Oymakbaşı kursuna katılmaya hak kazanıyorsunuz. Kurs sonrası yapılan sınavda başarılı olduktan sonra asıl dert başlıyor :smiley: İlkyardım, Arama Kurtarma, Yaz Kampçılığı, Kış Kampçılığı Kursları vs. vs. vs...

Size tavsiyem; İzci ve And Türesini ezberleyip hayatınıza uygulamaya çalıştıktan sonra eğer hala başkalarının dertleriyle dertlenmeyi istiyorsanız Bolu'da benimle irtibata geçebilirsiniz.

www.kartalkayaizcilik.org internet sitemizi incelemenizi tavsiye ediyorum. Bu arada youtube'da tanıtım filmimiz de var ama işyerinde sosyal medyaya erişim yasaklı olduğundan linkini şu anda gönderemiyorum. Eve geçtiğimde youtube linkini de paylaşırım.
 



Ynt: Türkiye' De İzcilik

çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için dahada ilgimi çekmeye başladı. cuma günü bolu da olucam sizinle tanışmak görüşmek isterim vaktiniz olursa.
 


Ynt: Türkiye' de İzcilik

çanakkale'de bana ve kardeşlerime başta ersin liderime izciliği sevdiren kadın mevlüde anamızı rahmetle anıyorum...
Rahmetli Mevlüde Hanım'ı tanımış şanslı izcilerdenim. Nur içinde yatsın. Sağlığında Ersin ile ziyaretine giderdik. Ülkemiz için büyük bir değerdi. Maalesef kıymeti bilinmedi.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,440
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR



Geri
Üst