Türk Okçuluk Tarihi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan özlem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 53,545

Etiketler
Ynt: Türk Okçuluk Tarihi

loganrory' Alıntı:
Guzel bir tesaduf eseri olsada bu sporla tanismis olmaniza sevindim. Melek okculuk malzeme tedarigi ile yillardir ilgilenen bir firmaydi,egitim vermesi Bursalilar icin iyi bir haber.Eskisehir'e yolunuz duserse Izzet Avci'yida ziyaret edin.Sevgiyle kalin Â

mrb

eskişehir'in çifteler ilçesindeyiz.

16 yaşındaki oğlum okçuluğa ilgi duymaya başladı.

İzzet Avcı Bey'in ilimizde olması büyük şans

biz de kendisine ulaşmak istiyoruz.

selamlar....
 

Ynt: Türk Okçuluk Tarihi

Kendisine Sali,Persembe ,Cumartesi ve Pazar gunleri Porsuk spor salonunda rahatlikla bulabilirsiniz. Calisma saatleride Genclik il spor mudurlugunun sitesinde mevcuttur muhtemelen.Umarim oglunuz basarili olur,Okculugun ona cok sey katacagindan eminim.
 





Ynt: Türk Okçuluk Tarihi

Çocukluğumda diğer çocuklar sapanla kuş avlamaya çalışırken kendi yaptığımız ok ve yaylarla uzağa koyduğumuz hedef karton kutulara talim yaptığım zamanlardan beri çok severim ama dünya islerine bulaştıktan sonra bir türlü fırsat bulamadım. Bu konu ile ilgilenen arkadaşlara sormak istediğim sorular var.
1. Bu spora başlama yaşı en geç ne olabilir (kendim için)
2. En erken ne olabilir (oğlum için)
 

Ynt: Türk Okçuluk Tarihi

Kumbağ Ayazma mevkiinde kamp yaptığımız zamanlar Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünden aldığımız yaylar ile çalışma yapardık. Çünkü ok ve yaylar vardı ama çalışacak kimseler yoktu. Tek problemimiz hedef idi. Hedefi taşıma yolumuz yoktu. Çalışmaları yemekten önce yapardık ve hedefimiz karpuz olurdu, sonra kesip afiyet ile yerdik. Vahşi bir ortamda kamp yaptığımızdan ok ve yayı bizim en büyük savunma aracımız olarak görür ve ona güvenirdik. Bu yüzden Tekirdağ okçuluk çalışmalarımız için büyük hatıralar bırakmıştı bizde.
Artık yaz kamplarının tamamında en az iki okçu uzmanımız bulunuyor. Benim çalışmak için çok fıksatım olmuyor sadece fırsat buldukça usta hocalar ile atışıyorum. Sonuçları ben söylemeyeyim.
Yalnız artık bir Türk yayı aldım. Tüy gibi hafif çok güçlü, küçücük ama son derece zor kurulabiliyor.
Tamam artık makaralı yaylar ile 70 m. den bir hayvanı, 40 m. den kafasını, 18 metreden parmak kadar bir cismi vurabiliyorum. Bu çok zevkli bir şey.
Ama üstünde hiç bir aparatı olmayan nişangahı bulunmayan bir basit araç ile neredeyse tamamen duygular ile atılan okun verdiği zevki tarif mümkün değil.
İlginç ama geleneksel okçuluk daha çok ilgimi çekmeye başladı. Okun hedefe gitmesi için duruş ve atıştan başka şeyler gerektiğini anlamak çok ilginç. Oka bakınca vuramamak başka gözlerinizi açmaya çalışınca vurmak ilginç.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,422
Mesajlar
1,517,752
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst