Tekneyle Gidilebilecek Mekanlar

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,780

SEVAL

www.sevalduban.com
Mesajlar
3,866
Tepkime Puanı
39
Web
www.sevalduban.com
[attachment=1]

Marmaris'ten Sedef Adası'na kadar gözden ırak yerlerde hizmet veren restoranların en önemli özelliği denizden ulaşılabiliyor olmaları... Önünde iskelesi olan, hatta kiminden denize girme imkânı bile bulunan bu mekânlar, yaz aylarında teknesi olanları ya da tekneyle tatile çıkanları ağırlıyor

Hollandalı Ahmet'in yeri

Marmarisliler kadar yatçıların da uğrak yeri olan Kumlubük'teki Hollandalı Ahmet'in Yeri, Türk ve Çin mutfaklarının seçkin lezzetleriyle tanınıyor. Hollandalı Ahmet, 1973'te tesadüfen Marmaris'e geldiği zaman görmüş Kumlubük'ü. Önce ev yapmış, sonra sıkılmış 1981'de esas mesleğine dönmeye karar verince, mekânını lokanta haline getirip, yatlara servis vermeye başlamış. Mekânı adam edene kadar canı çıkmış, inşaat malzemelerini denizden taşımış; hatta elektrik, lokantayı açtıktan iki yıl, telefon da üç yıl sonra bağlanmış. Restorana gelmeyen devlet büyüğü kalmamış gibi; Turgut Özal, Kenan Evren, Tansu Çiller ve Mesut Yılmaz gibi siyasi isimlerin yanı sıra Türk ve yabancı ünlüleri de ağırlayan restoran, hafta sonları çok yoğun oluyor. Bölgenin en iyi deniz mahsullerinin bulunduğu ve kıvamında pişirilip servis yapıldığı Hollandalı Ahmet'in Yeri'nde balık fiyatlarını önceden sormanızda yarar var. Jüri üyelerimizden Sadun Boro, Tuba Noyan, Necati Zincirkıran ve Meriç Köyatası'nın önerisi olan mekânda inceden inceye bir müzikle beraber, şık masalar dikkat çekiyor.
Tel: (0252) 476 72 42

Girit Restoran

Marmaris'e 40 kilometre uzaklıkta şirin bir balıkçı köyü olan Selimiye, gezi tekneleriyle, denizden gidilebilecek yakın yerler içinde ilgi çekici gezi rotalarından biri. Girit Restoran da buradaki sevilen restoranlar arasında. Jüri üyelerimizden Gani Müjde, Turgay Noyan ve Tuba Noyan'ın önerileri arasında yer alan Girit Restoran, dört odalı Girit Pansiyon'un bir bölümü. Çeto Kaptan'ın (Çetin Kent) yeri olarak da bilinen restoranda deniz ürünleri ve Kaptan'ın eşi Ayşe Hanım'ın yaptığı mezeler fazlasıyla seviliyor. Ayrıca misafirlere yelken eğitimi veriliyor ve geziler de düzenleniyor. Girit Restoran'a gitmişken birkaç gece kalmayı düşünürseniz, odaların ismi ilginizi çekecek: Sancak, İskele, Mizena ve Pruva.
Tel: (0252) 446 40 18

MY Marina

Marmaris'in Ekincik Koyu'nda, çam ağaçlarının arasında, kuş yuvasını andıran My Marina, dekorasyonu, koya hakim manzarası, itinalı servisi ve bol çeşit yemekleriyle adından söz ettiriyor. Her ne kadar ismi My Marina olsa da 68 teknelik kapasitesiyle bir marinette. Köyceğiz Limanı'nın kuzey ucundaki Ekincik Koyu, mavi yolculuğun en gözde uğrak yeri; Türkiye'yi ziyaret eden VIP'lerin gözde mekânı. Dünyanın önde gelen turizm yayınlarında, yat dergilerinde sık sık adı geçiyor. Son yıllarda Dustin Hoffman, Sting, Uma Thurman gibi birçok ünlüyü ağırladı. Mekâna şimdilerde toprak bir yolla karadan da ulaşılıyor. Necati Zincirkıran, Gani Müjde ve Sadun Boro, My Marina'ya oy veriyor.
Tel: (0252) 266 02 76

Sardunya Restoran

Muz ağaçlarıyla çevrili restoran, tüm yıl boyunca hafta sonları açık. Jüri üyelerimizden Sadun Boro, Necati Zincirkıran ve Meriç Köyatası'nın önerisi olan mekânda iskeleye bağlı teknelerin gerisinde küçük bir kumsal da mevcut. Marmaris-Selimiye Köyü'nde yer alan Sardunya Restoran'ın mönüsü deniz ürünlerinden oluşuyor. Deniz çipurası, lagos, mercan, akya, trança, orfoz, mezgit, barbunya burada yiyebileceğiniz balık çeşitlerinden. Balık şiş çeşitleri, sızma has zeytinyağı ve defne yapraklarıyla lezzetlendiriliyor. Kaşar peyniri, mantar, maydanoz, balık baharatı ile hazırlanan kalamar dolmayı da denemelisiniz. Köyün lezzetli ekmeği ise, açık şöminede kızartılıyor.
Tel: (0252) 446 40 03

Bay Nihat Lale Restoran

Cunda'ya gidip de Bay Nihat'ta yemek yemeden ayrılmak epey zor. 1978 yılında açılan ve Lale Restoran olarak da bilinen mekân, adayı ziyaret eden spor, siyaset, sanat ve iş dünyasının da yakından tanıdığı bir yer. Rumlardan kalma taşlarla bezenmiş tarihi binası ve otantik atmosferiyle ziyaretçilerini tarihi bir yolculuğa sürüklüyor. Mezeleriyle de ünlü restorana gitmeden önce rezervasyon yaptırmakta fayda var. Bay Nihat, Sadun Boro ve Meriç Köyatası'nın tavsiyesi.
Tel: (0266) 327 10 63

Mehtap Restoran

1986'da hizmete açılan restoran, Bodrum-Akyarlar'ın en güzel manzarasına sahip noktalardan birinde bulunuyor. Deniz ve adalar manzaralı Mehtap Restoran'ın 150 kişilik kapasitesi var. Ulaşım açısından zahmetsiz bir noktada olan restorana, yat servisi de yapılıyor. Yıl boyunca açık olan iki katlı mekân, deniz ürünlerinin yanı sıra, et ve tavuk yemekleri de sunuyor. Turgay Noyan ve Mehtap Kaptan'ın önerdiği yerler arasında olan restoranın içindeki kafe, günlük spesiyallerin yanı sıra, tipik kafe hizmeti de sunuyor.
Tel: (0252) 393 61 48

Port Sedef

Sedef Adası'nda yer alan Port Sedef'te, çam ve sedir ağaçları altında, romantik ve gözden uzak yemek yiyebilirsiniz. Prens Adaları'nın en gizemlisi olan Sedef Adası'nda yer alan mekânın tam önünden denize girmek mümkün. Bu nedenle iki ayrı mönüsü var. Plaj mönüsünde bruschetta, satay soslu tavuk ve biftek gibi atıştırmalıklar yer alıyor. Restoran mönüsü ise ızgara çipura, ızgara levrek, teriyaki somon, dana bonfile, dana pirzola gibi balık ve et yemeklerinden oluşuyor. Port Sedef'i Turgay Noyan ve Tuba Noyan öneriyor.
Tel: (0534) 617 60 48

Denizkızı Restoran

Muhammet Usta'nın restoranın arkasındaki bostanda yetiştirdiği sebzelerle hazırlanan zeytinyağlılar, ara sıcaklar ve her tür balığın sunulduğu Denizkızı Restoran, 70 kişi kapasiteli. Denizden ulaşımın yanı sıra, Bozburun'dan otomobille 15 dakika süren Denizkızı; aslında salaş bir su önü lokantası. Önünden denize de giriliyor. Necati Zincirkıran'ın önerileri arasınde yer alan Denizkızı, hiç öyle havalı, stil kaygılı bir yer değil. Zaten yer aldığı Söğüt, Marmaris'in küçük bir köyü.
Tel: (0252) 496 50 32

Navigatör Restoran

Park Kemer Marina'da bulunan Navigator Restoran, Türk ve dünya mutfaklarından birçok lezzeti mönüsünde barındırıyor. Günlük taze balık ve deniz ürünleri, chateaubriand, soslu bonfile çeşitleri, paella, mevsim salataları ve Navigator çorbası spesiyallerinden sadece birkaçı. Deneyimli barmenlerin hazırladığı kokteyllerin sunulduğu bar ise gemi ve eski yat malzemeleri ile deko re edilmiş. Navigatör, Gonca Uygun'un tavsiyeleri arasında yer alıyor.
Tel: (0242) 814 14 90

Ortam Restoran

Datça'nın güzel koylarından biri olan Hayıtbükü'nde yer alan Ortam Restoran'da balık yemek istemeyenler için nohut, taze fasulye, mantı gibi iki çeşit yemek de çıkıyor. Bunların yanında mezeler ve salatalar da çok lezzetli. Balıkseverler ise buraya uğradıkları için çok mutlu oluyorlar; zira Ortam'ın sahiplerinden Süleyman Bey çoğu zaman kendi avladığı taze deniz ürünlerini yine kendisi pişiriyor. Gani Müjde'nin önerdiği Ortam'ın özel tatlarından birisi de kalamar dolması.
Tel: (0252) 728 02 28

Untitled
 

Etiketler
Ynt: Tekneyle Gidilebilecek Mekanlar

Seval, İstanbul kısmını atlamışsın ;) Bu cuma Sabah gazetesinde çıkan haberin İstanbul jürilerinden biri de bendim. Burgaz Ada, Sahil Restoran, Barba Yani ve Antigoni. Kınalı da ise Mimoza. İki adadaki restoranların tamamı vapur iskelesinin hemen yanında.
 



Ynt: Tekneyle Gidilebilecek Mekanlar

Bodruma gittiğinizde mazıya uğramadan tatilden dönmeyin aşağı mazıda sahilde kayabaşı restaurantta tüm gökova körfezinin enfes manzarasını seyretmek ve bir iki kadeh eşliğinde nefis denizürünlerini ve günlük mezelerin tadına bakarak gün batımını seyretmek insanın ruhunu dinlendiriyor.
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,445
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

SON KONULAR



Geri
Üst