Su Sporlarına Genel Bakış

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SDC Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,412

SDC

Zirve
Mesajlar
2,513
Tepkime Puanı
5
Yer
İstanbul
Sporun, yaşamımız için çok çeşitli yararları var.
Sağlıklı, dayanıklı, güçlü ve mutlu olmamızı sağlaması sporun en önemli yararları arasında.
Tüm insanların sağlıklı bir yaşam için spor yapması gerekir.
Su sporlarının çoğu tüm vücudun çalışmasını sağlar. Su sporları hem çok çeşitli hem de çok eğlencelidir. İşte bazıları:

Yüzme

Su sporlarının yapılabilmesi için en temel aktivitedir. Yüzme hikâyemiz, suda ayaklarımızı ve ellerimizi sürekli hareket ettirmemizle, çok küçük yaşlarda başlar. Eğer yüzmeyi spor olarak yapmayı planlıyorsanız, farklı stillerde kendinizi geliştirebilirsiniz. Kurbağalama, kelebek, sırtüstü, serbest yüzme stillerinden birini ya da hepsini seçebilirsiniz. Profesyonel bir yüzücü olmak gibi bir niyetiniz yoksa düzenli olarak yüzmek ve günden güne yüzme mesafesini artırmak spor için yeterli olacaktır.


Ssp1


Yüzme vücuttaki tüm kasları çalıştıran sporlardan biri. Disiplinli bir yüzücünün kalbi ve akciğerleri de daha iyi çalışır. Tüm kasları çalışan bir vücudun sinir sistemi de bundan etkilenir. Yüzücüler sudan çıktıklarında kendilerini mutlu, rahatlamış ve başarılı hisseder. Yüzme sporunu kurallarına göre öğrenmek istiyorsanız bir eğitmenden destek almanız gerekir.


Ssp2


Çift Paletli Yüzme serbest yüzme stiliyle yapılan bir spordur.

Monopaletle yüzme, diğer bir paletli yüzme biçimi de Böyle yüzenler, yüzerken bir yunusa benzer. Çünkü iki ayaklarına tek bir palet takarlar. Bu nedenle ayakları birbirine birleşir ve ayrılmaz. Bu sporu yapanlar farklı bir şnorkel kullanır. İleriye doğru hızlıca yüzen bu sporcular için şnorkelin alın kısmının basınca daha dayanıklı olması gerekir. Monopaletle yüzenler sualtı, su üstü ve tüplü olmak üzere üç ayrı kategoride yüzebilir. Spor soğuk bir gölde ya da nehirde yapılıyorsa dalış giysisi de giyilebilir. Paletli yüzmede de tüm vücut kasları kullanılır ve vücut zinde hissedilir.

Sörf

Sörf yapmak için yüzme bilmek önemli ama dalmayı bilmeye gerek yok. Çünkü bu sporu yaparken çoğunlukla su yüzeyinde, bir tahtanın üzerinde olacaksınız. Türkiye’de çok güçlü dalgalar olmadığı için daha çok rüzgârdan yararlanılan sörf stilleri tercih ediliyor. İşte çeşitli sörf seçenekleri:


Ssp4


Rüzgâr sörfü: Bu sörf stilinde, sörf tahtasının üzerine bir yelken takılıdır. Önce tahtanın üzerine çıkıp, yelkeni doğru yerlerden tutup kaldırırsınız. Tahtanın üzerinde dengede durabilirseniz, rüzgârdan yararlanıp kaymaya başlarsınız. Hızlanabilmek için rüzgârın da güçlü olması gerekir. Bu nedenle sörf sporları için rüzgârlı ve derin olmayan kıyılar tercih edilir.


Ssp7


Uçurtma sörfü: Rüzgâr sörfünde olduğu gibi yine bir tahtanın üzerindesiniz. Ama farklı olarak yelken yerine büyük uçurtmalar kullanılır. Bu uçurtmalar o kadar büyüktür ki, güçlü bir rüzgârda sizi uçurabilir. Uçurtmalar üçgen ya da bir yamaç paraşütü görüntüsündedir. Ellerinizde uçurtmayı yönlendiren ipler olur. Uçurtmaya istediğiniz komutu vererek dönebilir, havalanabilir ve inebilirsiniz. Kullanılan sörf tahtası da daha küçük ve hafiftir. Havalandığınızda tahta da ayağınıza takılı kalarak sizinle havalanır. Bu sporu yapmak için de rüzgârlı kıyılar tercih edilir.


Ssp5 1


Kıyı sörfü: Bu sörf stilinde uçurtma sörfünde kullanılandan daha küçük bir sörf tahtası kullanılır. Sörf kumsalda başlar. Dalganın çekildiği an kumsalda koşarak suya girer ve ilk dalgayla birlikte tahtanın üzerine çıkıp kaymaya başlarsınız. Bu sporu yapabilmek için taşlık olmayan dalgalı bir kumsal seçmek gerekir.

Wakeboard: Bu stilde ayaklarınız sörf tahtasına bağlıdır ve bir tekne sizi çeker. Tekne giderken arkasında iki dalga oluşturur. Sörfçü oluşan bu dalgaları rampa olarak kullanıp taklalar atarak akrobatik hareketler yapar. Bir de kablolu wakeboard var. Bunda tekneye değil karadan yönetilen bir çekiciye bağlı olursunuz.

Su Kayağı yaparken kayaklar ayaklarınıza takılıdır, elinizde diğer ucu hızlı bir tekneye bağlı olan halat bulunur. Jet ski sizi çekerken siz de suyun üzerinde kayarsınız. Kayarken teknenin arkasında oluşan dalgaları kullanarak wakeboard’da olduğu gibi atlayabilirsiniz. Soğuktan koruyacak bir giysi kullanırsanız su kayağını kışın da yapabilirsiniz. Su kayağı birçok tatil yerinde yapılan, kolay ulaşılan bir etkinliktir.


Ssp6


Serbest Dalış

Nefesimizi tutarak suyun içinde çeşitli işler yapabilme becerisidir. Nefesimizi uzun süre tutabilmemiz için öncelikle vücudumuza az oksijenle çalışmayı öğretmemiz gerekir. Uzun süren bu öğrenme döneminde sabırlı olmak gerekir. Uzun paletlerle, kısa mesafeli, yatay dalışlar yaparak, sonra paletleri kısaltarak, paletsiz dalarak, dalış mesafesini uzatarak kendimizi geliştirebiliriz. Serbest dalışta da dalışa özel malzemeler kullanılır. Gözlüğün küçük ve tam yüzümüze göre olması, derindeki basınca dayanıklı olması gerekir. Şnorkel de dalış hızımızı engellememesi için diğerlerine göre daha kısa borulu olmalıdır. Sualtında kalma süremiz, nefesimizi tuttuğumuz süreyle kısıtlı olduğu için kullandığımız hiçbir malzeme bizi rahatsız etmemeli, engellememelidir. Serbest dalışta da farklı stiller var:

Dikey dalışta dalgıç belirli bir derinliğe ulaşmaya çalışır. Bunu sabit ağırlık kullanarak; palet ve sabit ağırlık kullanarak; paletsiz ama iple kendini çekerek ve sabit ağırlık kullanarak; hiçbir malzeme kullanmadan sabit ağırlık kullanarak, dalınan noktada ağırlığı bırakarak yapar.

Yatay dalış ise derine dalmaya gerek kalmadan sığ sularda ve havuzlarda yapılabilir. Bu stil paletli ya da paletsiz uygulanabilir. Kimi yatay serbest dalışçılar su yüzeyinde şnorkelle gezinirken, sadece derinde zıpkınla avcılık yapmak ya da toplayıcılık yapmak için dalarlar.

Tüplü Dalış

Genellikle sualtı güzelliklerini keşfetmek için kullanılan bu dalış yöntemini, 14 yaşından büyük olan ve tüp kullanmasında bir sakınca olmayan herkes uygulayabilir. Eğer bu sporla ilgili endişeleriniz varsa eğitime başlamadan önce eğitmen eşliğinde keşif dalışı yapabilirsiniz. Dalış eğitimleri birkaç aşamalıdır. Her aşamanın sonunda bir yıldız sahibi olursunuz. Tek yıldızlı dalgıçlar, üç yıldızlı dalgıç eşliğinde 18 metreye kadar dalış yapabilir. Eğitimin ikinci aşamasını bitirenler iki yıldızlı dalgıç olur. Bu dalgıçlar, en az iki yıldızlı bir dalgıçla 30 metreye dalabilir. Ama 18 yaşından küçükseniz, üç yıldızlı bir dalgıçla 24 metreye dalabilirsiniz. Üç yıldızlı dalgıç olduğunuzda artık diğer dalgıçlara liderlik edebilir, 30 metreye dalabilirsiniz. Eğitmen kontrolünde 42 metreye dalmak da mümkündür.

Yelken

Bu sporunun amacı hem tekneyi, hem de yelkeni kontrol edebilmektir. Eğer yüzme biliyorsanız ve omurganızda ve belinizde bir problem yoksa her yaşta bu sporu yapabilirsiniz. Yelken sporu iki gruba ayrılır: Yelkencilik ve yatçılık.

Yelkencilik grubunda, sporu yapan kişinin yaşına ve deneyimine göre değişen çeşitler vardır. 8-16 yaş grubundaki yelkenciler “optimist” adı verilen temel yelken sınıfını tercih eder. “Pirat” sınıfı için iki, “Dragon” sınıfı için üç kişi gerekir.

Yatçılıkla ilgileniyorsanız ekibinizin daha kalabalık olması gerekir. Türkiye’deki yarışmalar 5-15 metrelik tekneler arasında, farklı kategorilerde düzenlenir.

Kano

Bu spor, Amerikan Yerlileri’nin teknelerine benzeyen, çeşitli incelikte ve uzunlukta tekneler ve küreklerle yapılır. Kano sporu için daha çok akarsular tercih edilir. Tehlikelere karşı can yeleği giymek, kask takmak gibi önlemler alınır. Yarışmalarda amaç genellikle belirli bir mesafeyi kısa sürede tamamlamaktır.


Ssp8


Ssp9


Rafting

Bir şişme botun içinde, güçlü akan akarsuya karşı yol almaya çalışılır. Bu spor da kürek gibi bir ekip sporu olsa da, bir sarsıntıyla bot devrilecek olursa herkes kendi başının çaresine bakar. Raftinge başlamadan önce bot devrilince paniğe kapılmadan bota tekrar nasıl çıkılacağını, bir nehirde nasıl yüzüleceğini, küreğin nasıl kullanılacağını iyice öğrenmek gerekir. Zorluk derecesine göre çeşitli parkurlar vardır. Parkurun ne kadar zor olduğu, suyun akış şiddetine ve kayaların sayısına göre belirlenir. Rafting nehirlerde yapılan bir spordur. Güçlü akan nehirler tercih edildiği için kask ve can yeleği takmak gerekir. Nehir suyu soğuk olduğu için su geçirmeyen elbise giymek de iyi olabilir.

Kürek

Kano sporuna benzer, ama ekip daha kalabalıktır. Sporcular sırtları gittikleri yöne dönük oturur. Aynı anda, ayaklarıyla kendilerini geriye iterek kürekleri çekerler. Uluslararası kürek yarışlarında 2000 metre mesafede kürek çekilir. Kulvar sayısı da 3 ile 8 arasında değişir. Yarış stiline göre kürek çeken sporcu sayısı da değişir. Bazı yarışlarda bir de dümenci vardır. Gidilen yönü dümenci ayarlar.

Denizlerde ve akarsularda yapılan sporlar dışında havuzda yapılan su sporları da vardır. Sualtı hokeyi, sualtı ragbisi, su voleybolu ve sutopu, isimlerinden de anlaşıldığı gibi karada yapılan sporların suya göre düzenlenmiş türleridir. Su sporlarının hepsinde yüzme bilmek gerekir. Yüzmeyi öğrendikten sonra tek problem bu eğlenceli su sporlarından hangisine başlayacağınıza karar vermek!


Kaynak
http://www.gsgm.gov.tr/sayfalar/fedo/federasyon.htm
 

Etiketler
Ynt: Su Sporlarına Genel Bakış

Hemen hemen tüm spor dallarına değinilmiş.
Oldukça güzel bir yazı.
En temel su sporu olan yüzmenin vücudumuza va yaşamımıza bu kadar çok katkısı olmasına rağmen ülkemizde ki yüzme bilenlerin sayısının azlığı insanı üzüyor.
3 tarafı denizlerle çevrili olan bir ülke olmamıza rağmen yüzme bilenlerin sayısı şaşırtıcı derece az.
Düşüncem, denizin insanları sakinleştirdiği, huzur verdiği.
Denizi ve suyu sevenlerin sayısı farklı olsaydı belki insanlarımız daha güzel olurdu.
Sahil kasabasında yaşayan insanlar daha mutlu yaşyor sanki.
 


Ynt: Su Sporlarına Genel Bakış

bende ek olarak dusuncelerimi kaleme dokmus ve bir yazi yazmistim onu burada paylasmak istedim ek olarak.
soyleki:


SU SPORLARI adi, su uzerinde yapilan butun aktivitelerin genel adi...ancak bunlarin hepsinin ayri ayri incelenmesi ve degerlendirlmesi gerekmektedir.oysa biz kolayina kacarak, kisa ve oz,suda yapilan aktivite bunlar,bundan boyle adiniz su sporlari olsun deyip gecmisiz.zaten ilgilenenlerin sayisida 75 milyonluk bir ulke icin yok denecek kadar az.ilgi gosteren ve ugrasanlarin haricinde,sokakta ki vatandasa sordugunuzda kim adam gibi bir cevap verebiliyor hic dusundukmu?simdi su sporu denildiginde guneydeki tatil koylerinde yillar onceden beri ilk akla gelenler:(YELKEN sporunun gecmisi ulkemizde cok eski ve basarilarla dolu,not olarak..)a)su kayagib) yelken ve wind surfidi.bu ise ilk baslanildigi yillarda kisa ve oz..ama sonra bu fidan buyudu ve dallanip budaklandi.bu sefer gene ikiye onlarda kendi icinde siniflara ayrildi ve her birisi de kendi icinde ozel yetenek gerektiridiginden,kendi sporcularini ve hocalarini gundeme getirdi,gundem derken tabiiki ilgilenenler acisindan.soyle diyelim,su sporlaria) MOTORLUb) YELKENLIBu ikinci sikki es geciyorum su an icin cunku yelken basli basina bir brans,icerigi gercekten genis bir sektor.bunun icerisinde hem ekipman hemde a dan z ye denizciligin ozu yatiyor.Ama burada belirtmek istedigim uzerine basabasa ( su sporlari ) diye kisaca es gecmeye calisilan olayin aslinda ne derece buyuk oldugu...icerigini actigimizda neyle karsi karsiya kaldigimizi gormemiz icin.haaa asil a sikki icin ise,isin daha zor olan bolumu....burada bir kere isin icinde motor giriyor,ve buna bir de spor ekleniyor.su uzerinde motorla yapilan spor...kestirip attigimiz o kisaca su sporlari dedigimiz seyin icinde nelerin oldugu ortaya cikiyor degil mi?Deniz uzerinde mutlak bir ayirim vardir.ruzgar gucu ile giden araclar ile motor gucu ile giden arac ayirimi...asla birbirine karismayan mutlak ayirim.Yakin gecmisde herkes yelken yapmayi ogrenerek ortaya cikiyorken,is daha ciddiye binince yelkenin bransina gore belge alma/verme adeti ortaya cikti.hagi bransda ise o bolumde ihtisaslasarak adimadim yukari cikma konusu gelisti.cok guzel bir uygulama..ayrintisina girmeyecegim.Motor lu su sporlari icin ise,ortalama bir insanin agirligini su uzerine cikaracak ve onu minimum hizda giderken bile su uzerinde tasiyacak beygir gucune sahip araci herkesin kullanacagi dusuncesi ile yillar once bir adim atildi.gerek distan gerekse icten takma motorlu surat tekneleriyle bu spor yapilmaya baslandi.tatil koylerinde bu uygulama yapilmamis olsa,aslinda kimsenin haberi bile olmayacakti.Bu sporun gercekten gelisimi turistlere bagli gorulebilir.. ISTISNALAR HARIC...Once bir cift su kayagi,olcu en boy ve materyal vs..niteligi gozetmeden bu ise soyunuldugunda olay gayet basit algilanarak amatorce yapiliyordu.zamanla ve gercekten yurt disindaki hizli ilerleyen gelismeler ile olayin sekli degisti.su anda cok kaliteli malzemeler ve cok ciddi surate cikan guzel ceki tekneleri ile konfor ve guzellikle spor bir araya geldi.tabii yeni eklentiler ve malzemeler uretildi,cesitli denemeler ile insan kaabiliyetinin tavani zorlanmaya basladi.Bu zorlama esnasinda isin icerisinde MOTOR oldugu icin risk ve can guvenligi ile tehlikenin de boyutu artti.bu da motorlu su sporlarinda gercekten bir ihtisaslasmayi ve belgelemeyi de gerektirir hale geldi.hem sporcu hemde tekne surucusu acisindan.aslinda buradaisin nevii yuzunden ortaya bi ucuncu sahisda cikti.goze gorunmeyen..ogretmen/instructor. sporcu ile surucunun yanisira,ogrenmek isteyen kisiye yardimci olacak sahis.ama isin maliyeti vs ...bu ikili olarak sure gelmekte, ulkemizde cok istisnai haller disinda.SU SPORlari deyipde kisaca kestirip attigimiz seyin icerigi ne kadar derinmis degil mi?yelken sporunda maximum hiz bellidir,ruzgarin siddeti ve kisisel kaabiliyetlere gore.ama motorda surat suni ve surucunun dikkatine bagli arkadaki insanin her an takip ederek kontrol altinda tutulmasi gerekir.bu da cok buyuk bir dikkat ve beceri gerektirir.ozellikle ekipmanin ayari burada cok onem tasir.bu su kayagi icin kisaca aciklamak gerekirse,duz ve hafif dalgali denizde arkanizda cektiginiz kisinin ebadi ve bilgisi ve yasi ve cinsiyeti ile kullandigi ekipmana gore ayridir (mono-duo su kayagi),ayni sekilde WAKE-BOARD cekerken veya KNEE-BOARD cekerken ayridir.spor icin farkli iken bir muzu uzerinde 5 kisiyle cekmek ile icinde 2 garibanin oturdugu ringo dedigimiz sisme samrelleri(!) cekmek ayri..hepsinde bu surucunun o insanlarin canindan sorumlu oldugu asla gozadi edilemeyecek bir gercektir.kaldiki bu surucu arkadas ayni zamanda cevresinde yuzen - dalan diger insanlara karsida sorumludur.bu anlattigim denizde tatil koyunde ki bi manzara.ama normalde gercek spor bazinda ise kurallar daha da zordur ve el aliskanligi gerekir...tam bir takim / BODY olmak geregi vardir.bir su kayagi yarisinda veya wake board yarisinda bir sabit surat cercevesinde sporcularin yetenekleri sinanir,ona gore puanlama yapilir filan...haaa bu arada motorlu su sporlari icerisine eklememiz gereken bir sey daha varki, insanlarin, adi gecince, korkudan ve hayretle gozleri fal tasi gibi acilmasina sebeb olan guzel olay; BARE FOOT - CIPLAK AYAK la su uzerinde kayma olayi...bu da apayri bir kabiliyet gerektirir hem surucu hemde sporcu icin.gercekten kaymak gibi bir su uzerinde normalden cok daha hizli bir surat gerektirir bu isi yapmak.simdi son bir sey daha var spor kapsamina girmesi tartisilir iki arac birisi malum PARASUT olayi ve digeride JET SKI .Aslinda jet ski olayini spor olarak tam anlamiyla yapmadiktan sonra bilmeyen birilerinin kullanimina vermek gercekten buyuk bir risk gormek lazim,ikinciside ses kirliligi...evet cok faydali bir arac oldugu eglencesi inkar edilemez.ama bir iki kere kullanimdan sonra ...tartisilir bi konu.Parasut olayi da insanlarin cok buyuk zevk aldigi bir eglence turu iken burada da hem surucu hem de o kemerin baglandigi ucucu sahis icin gercekten dikkat edilmesi gereken kurallari olan bir eglence.her yaz mutlaka bazi dikkatsizliklerin verdigi kazalar kacinilmaz olmakta.Burada isin icerisine giren bir noktada var,maalesef bu isle hic ugrasmamis insanlarin,para kazanacagim diye paralarini baglamalarinin verdigi sikintilar..yahu bizim konu uzadikca uzadi...evet su sporlari deyip de ulkemizde kisaca es gecilen konu megerse ne kadar uzunmus?bu uzunluga ayrintiya ragmen peki bir ceki teknesinin hazirlanmasi/bakimi ve bu tekneyi kullanacak surucu/instructor nasil yetisiyor?nerede ehliyet sahibi oluyor?su kayagi,wake-board,bare-foot yapmak isteyen yada yapanlar nasil bunu yapiyor?lisanslar nereden aliniyor...Malzemeler ve fiyatlari bakimlari....bu sporlari nerede yapabiliyor insanlar?daha ince detaylar...Su sporlari deyip de kestirip atmayalim....ozellikle bu olaydan ekmek yiyen arkadaslarimiz varken...o insanlari ve bu sporlari yapmayi sevenleri hafife almayalim...ozellikle tatil beldelerinde bu organizasyonu yapan dostlara hic olmayacak davranislarda bulunan birilerinin bu ayrintilari ve riskleri gorup onlara saygi duymalari gerekir diye dusunuyorum.burada bu sporlara destek veren cok unlu markalarida tebrik etmek gerekir cunku onlar ulkeye bu anlamda deger katiyor ve uluslararasi reklamimizda yapiyorlar bu yolla.Sezona az kaldi....Simdiden SU SPORLARI ile ugrasan dostlara basarilar....ayrica, ulkede bu sporlarin yapilabillecegi, tum su kenarinda ki yerlerde mutlaka bir okul acilmasi ile uluslararasi yarismalarda bizim adimizi duyuracak elcilerin yetismesi icin, gerekli alt yapiya destek cikilabilmesini dilerim.(motorlu ve yelkenli )!!!!!


 

Ynt: Su Sporlarına Genel Bakış

Eski bir konu ama bir hanım üyenin hep araba konuları isyanına karşı haklı olduğunu düşünerek yelken konusunda bazı ilaveler yapmak gerekirse;
Yeken sadece salt yarış amaçlı yapılan bir spor değilidir.
Tamam, küçüklerin başladığı yelken sporu belki yarış amaçlı düşünelebilir.
Fakat 'yatçılık" da kendi içinde ikiye ayrılır...
Gezi ve yarış....
Yatçılıkta tekne tasarımları ön plana çıkar.
Genelde marinalarda çoğunlukla gördüğümüz modern tasarımlı fiber dediğimiz malzemeden üetilmiş tekneler aslında hafif hafada da gidebilen, denizin üstünde kayan teknelerdir. Bu tür özellik yarışlarda kullaılan bir özelliktir.
Bu yüzden her ne kadar gezi amaçlı kullanılsada aslında yarışmak çin tasarlanmış teknelerdir.
Deniz kültürü gelişmiş toplumlarda gezi yatçılığı, ya da daha doğru bir deyimle gezi yelkenciliği nisbeten eski tasarımlara benzeyen uzun/salma omurgali tekneler tercih edilir.
Yelkencilik ve denizcilik kendi içinde bir yaşam biçimi oluşturan, deniz ve hava şartlarıyla, yani doğayla uyumu ve bu şartar iyi kullanmasını insana öğreten ve bir yanıyla da kendi felsefesi içinde yeni bir yaşamı başlatan bir spordur.
Denizden korkmayın ve denizin tuzundan uzak kalmayın.... :smiley:
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,435
Mesajlar
1,517,928
Kayıtlı Üye Sayımız
172,082
Kaydolan Son Üyemiz
Tsow

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst